Mascarponejuusto leivotaan pikkupullien täytteeksi.
Tiramisupullat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja liuota sekoittaen. Sekoita maitoon myös sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta jauhoja vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
- Kaada taikina jauhotetulle työ-tasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 30 osaan. Pyöritä pikkupullia, nostele pullat leivinpaperin päälle uunipelleille ja anna kohota noin puoli tuntia.
- Sekoita mascarponetäytteen aineet keskenään.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Paina kohonneisiin pulliin syvennys juomalasin pohjalla. Voitele pullat munalla ja annostele syvennykseen ruokalusikallinen juusto-täytettä.
- Paista pullia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä.
- Rouhi suklaa kulhoon ja kaada päälle kuuma kahvi. Lämmitä vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut kokonaan.
- Valuta kuorrutusta jäähtyneiden pullien päälle. Voit käyttää apuna pursotuspussia, johon leikkaat pienen reiän.