Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
8:00 | 20.1.2018

Mokkapullat

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvia ja pullaa samassa taikinassa. Mokkapullat ovat niin ihania, että voit leipoa niistä hyvällä syyllä pieniä sydämiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10-15 kpl
2 t
Helppo

Mokkapullat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
dl
maitoa
1/2
dl
kahvia
25
g
hiivaa
1/2
dl
sokeria
1/2
tl
suolaa
6-7
dl
vehnäjauhoja
75
g
voita
Täyte
100
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
2
rkl
unikonsiemeniä
1
rkl
pikakahvia
2
tl
vaniljasokeria
Voiteluun
1
kanamuna

Vaiheet

 

  1. Sekoita maito ja kahvi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Vaivaa taikinan joukkoon vähitellen vehnäjauhot ja lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Käsin aikaa menee noin 15 minuuttia, yleiskoneella 8–10 minuuttia.
  2. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä noin 30 minuuttia eli kunnes taikina on tuplaantunut.
  3.  Valmista sillä aikaa täyte. Vispaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Raasta sitruunankuori ja sekoita se voi-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon unikonsiemenet, murukahvi ja vaniljasokeri.
  4.  Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle. Kaulitse taikina noin 1–2 sentin paksuiseksi 30 x 40 sentin levyiseksi suorakaiteeksi. Levitä täyte pullataikinan päälle. Kääri rullalle molemmista päistä taikinalevyn puoleen väliin. Leikkaa rulla 3–4 sentin paloiksi. Muotoile sydämiksi.
  5. Nosta pullat leivinpaperoidulle pellille ja peitä leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä noin 20 minuuttia.
  6. Riko muna kuppiin ja voitele pullat. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Mokkapullat
Pulla
Kahvi
finnhits
Jälkiruuat
Sokerileipuri

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini