Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Kun kaksi suosikkileivonnaista laittavat hynttyyt yhteen, makunystyrät iloitsevat. Porkkanakakku ja juustokakku sulautuvat meheväksi kokonaisuudeksi!

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
Valmistusaika 30 min + 40 min paisto + 4–8 h tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkana-juustokakku

Ainekset

Juustokakkutaikina
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
ranskankermaa
2
munaa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
rkl
vehnäjauhoja
Porkkanakakkutaikina
2–3
porkkanaa (250 g, noin 3 dl raasteena)
1
dl
rypsiöljyä
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
1
dl
pekaanipähkinöitä veitsellä rouhittuna
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
2
tl
kardemummaa
¾
tl
suolaa
Kuorrutus
100
g
pehmeää voita
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki juustokakkutaikinan ainekset kulhossa, sekoita tasaiseksi. Jätä odottamaan.
  2. Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Lisää raasteeseen rypsiöljy ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi.
  4. Voitele laakea neliskanttinen uunivuoka, esim. 20x30 cm:n lasagnevuoka, voilla tai vuoraa se leivinpaperilla.
  5. Tasoita pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta.
  6.  Nostele loput porkkanakakkutaikinasta päälle nokareina. Kaada pinnalle loput juustokakkumassasta.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kiinteältä.
  8. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
  9.  Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle.
  10. Leikkaa 16–20 palaksi, aseta tarjoiluvadille ja paina jokaisen palan keskelle kokonainen pekaanipähkinä.

Kommentit (1)

ei koskaan enää

Ihan hirveän makea ja tunkkainen. Tein kerran ja pystyi syömään korkeintaan pari haukkua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Suolainen kermavaahtopilvi yhdistettynä balsamietikassa ja basilikassa marinoituihin mansikoihin tekee näistä skonsseista superkoukuttavia.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vuohenjuustoskonssit

Ainekset

3 1/2
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
75
g
kylmää voita
1
dl
kylmää maitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä voiteluun
Vuohenjuustokerma
2
dl
vispikermaa
1
pkt
(200 g) pehmeää vuohenjuustoa (esim. President Chevretine)
Marinoidut mansikat
2
rs
(à 500 g) mansikoita
1/2
ruukkua
basilikaa
4
rkl
balsamietikkaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Kuutioi kylmä voi jauhojen joukkoon ja sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi.
  2. Sekoita maito ja kananmuna keskenään ja kaada ne jauho-voiseokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
  3. Taputtele taikinasta jauhotetulla alustalla 2–3 cm paksu levy. Leikkaa se 4–6 osaan. Laita palat uunipellille, voitele öljyllä ja paista 10–15 minuuttia.
  4. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Pehmennä juusto esimerkiksi nuolijalla sekoittaen. Sekoita 1 dl kermavaahtoa juustoon. Yhdistä juustoseos ja kermavaahto.
  5. Viipaloi mansikat ja hienonna basilika. Kiehauta balsamietikka ja sokeri paistinpannussa. Lisää mansikat ja kuumenna 2–3 minuuttia. Lisää basilika.
  6. Täytä jäähtyneet skonssit vuohenjuustokermalla ja basilika mansikoilla.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Kesän raikkain alkupala sisältää pehmeää, raakakypsytettyä lohta, makeaa mansikkaa ja pienen chilin poltteen.

Vinkki! Kun tuoreita mansikoita ei ole saatavilla, korvaa marjat granaattiomenan siemenillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 20 min maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-mansikkaceviche

Ainekset

250
g
erittäin tuoretta, ruodotonta lohta
1
pieni punasipuli
1
tuore chili (keskivahva)
2
limetin mehu
1
ruukku
tuoretta korianteria
12
tuoretta mansikkaa
suolaa, mustapippuria (myllystä) ja sokeria
tarjoiluun halutessasi maissinachoja

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala muutaman sentin kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Pilko punasipuli ja chili hyvin pieneksi ja poista chilistä siemenet. Yhdistä ainekset, lisää pieni hippunen suolaa, mustapippuria ja sokeria joukkoon. Ota muutama korianterinlehti sivuun koristelua varten ja hienonna loput seokseen.
  2. Anna cevichen tekeytyä 20 minuuttia. Pilko sillä aikaa mansikat isohkoiksi siivuiksi. Lisää mansikat ja loput korianterinlehdet annoksiin vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi maissinachojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Japaninaprikoosista tehty umeshu on makea, hapan ja raikas likööri. Mikäli haluat korvata umeshun viinillä, valitse makea ja vaalea vermutti.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkuspritzer

Ainekset

1/4
kurkkua
24
cl
umeshu-likööriä
sitruunan mehu
2
rkl
tomusokeria
6
dl
soodavettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Jaa ne neljään lasiin. Mittaa 6 cl umeshua kuhunkin lasiin.
  2. Purista sitruunan mehu kannuun ja sekoita tomusokeri joukkoon. Lisää soodavesi ja jaa juoma laseihin umeshun ja kurkkujen joukkoon. Viimeistele juoma halutessasi jäillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton karviaispannari syntyy ranskalaisen clafoutis'n innostamana.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen kilon karviaispannari

Ainekset

1/2
kg
karviaisia
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
mantelijauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
dl
kermaa
3
dl
maitoa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
2
rkl
voita
tomusokeria tai marenkimurua

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø 24 cm) voilla. Perkaa karviaiset.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maissitärkkelys, mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola joukkoon. Lisää kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Ota kourallinen karviaisia erilleen koristelua odottamaan. Laita loput karviaiset vuokaan. Kaada taikina päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ripottele ruokosokeria pannarin pinnalle ja kypsennä vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pannari on keskeltäkin kiinteä.
  4. Anna pannarin jäähtyä, jotta se ei valahda vuoasta irrotettaessa. Ripottele loput karviaiset päälle ja koristele tomusokerilla tai murustetulla marengilla.

Kommentit (0)