Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 112 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Kun kaksi suosikkileivonnaista laittavat hynttyyt yhteen, makunystyrät iloitsevat. Porkkanakakku ja juustokakku sulautuvat meheväksi kokonaisuudeksi!

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
Valmistusaika 30 min + 40 min paisto + 4–8 h tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkana-juustokakku

Ainekset

Juustokakkutaikina
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
ranskankermaa
2
munaa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
rkl
vehnäjauhoja
Porkkanakakkutaikina
2–3
porkkanaa (250 g, noin 3 dl raasteena)
1
dl
rypsiöljyä
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
1
dl
pekaanipähkinöitä veitsellä rouhittuna
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
2
tl
kardemummaa
¾
tl
suolaa
Kuorrutus
100
g
pehmeää voita
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki juustokakkutaikinan ainekset kulhossa, sekoita tasaiseksi. Jätä odottamaan.
  2. Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Lisää raasteeseen rypsiöljy ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi.
  4. Voitele laakea neliskanttinen uunivuoka, esim. 20x30 cm:n lasagnevuoka, voilla tai vuoraa se leivinpaperilla.
  5. Tasoita pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta.
  6.  Nostele loput porkkanakakkutaikinasta päälle nokareina. Kaada pinnalle loput juustokakkumassasta.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kiinteältä.
  8. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
  9.  Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle.
  10. Leikkaa 16–20 palaksi, aseta tarjoiluvadille ja paina jokaisen palan keskelle kokonainen pekaanipähkinä.

Kommentit (2)

ei koskaan enää

Ihan hirveän makea ja tunkkainen. Tein kerran ja pystyi syömään korkeintaan pari haukkua.

Vierailija

Tänään töihin oli yksi työkaveri tehnyt. Ja täytyy sanoa, että oli todella viimeisen päälle hyvän ja mehevän makuinen. Makea tietysti, mutta vie kyllä kielen mennessään. Samaa mieltä olivat kollegatkin.  Suosittelen!!!      Makuasia...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Diego Muñoz KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä herkkuchurrot nautitaan suklaan sijaan kondensoidun maidon ja raikkaiden hedelmien kanssa. Pinnalle ripotellaan ihana kaneli-sokeriseos.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perulaiset churrot

Ainekset

1
dl
vettä
120
g
vähäsuolaista voita
2 1/2
rkl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
2
l
öljyä
Lisäksi
12
kumkvattia
2
passionhedelmää
1
pitaija
1
prk (397g/304 ml)
kondensoitua maitoa
2
rkl
kaneli-sokeriseosta

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Paloittele voi joukkoon ja lisää sokeri. Anna voin sulaa. Alenna lämpöä ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita taikinaa pari minuuttia.
  2. Siirrä taikina yleiskoneeseen. Pyöritä alhaisella nopeudella ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Kun taikina on kiinteää, lusikoi se pursotinpussiin.
  3. Paloittele lisukkeena tarjottavat hedelmät annospaloiksi.
  4. Sekoita kondensoitu maito tasaiseksi ja kaada tarjoilukulhoon.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla öljyn kuumuutta pienellä leipäpalalla tai churrotaikinalla. Kun pala nousee heti poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa.
  6. Pursota noin 5 cm:n taikinatanko kattilan päällä ja leikkaa se saksilla irti pursottimesta. Paista muutama minuutti ja käännä, jotta pinta on kauttaaltaan kullanruskea. Nosta churrot reikäkauhalla ritilälle, jonka alla on talouspaperia, jotta rasva valuu paperille. Ripottele kaneli-sokeriseosta pintaan. Tarjoa churrot lämpiminä kondensoidun maidon ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-Philadelphia Viinerit

Ainekset

3
Voitaikina levyä
3
rkl
Mansikkahilloa
50
g
Valkosuklaata, hienonnettua
100
g
Philadelphia juustoa
60
g
Voita, huoneenlämpöistä
1
dl
Tuomusokeria

Työvaiheet

1) Sulata voitaikina levyt. Laita uunipellille.

2) Levitä hilloa levyjen keskelle ja ripottele valkosuklaa päälle.

3) Vatkaa juusto, voi ja tuomusokeri tasaiseksi.
Lusikoi noin 3 rkl jokaiselle levylle.

Paista kauniin värisiksi, noin 15 minuuttia
225 astessa ( 200 kiertoilmauunissa )

Tarjoa vaikka vadelmien kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Jos rakastat Pätkistä, tässä on uusi suosikkikakkusi! Keskeltä pehmeä minttusuklaakakku maistuu parhaalta lämpimänä, kylmän vaniljajäätelön kanssa.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pätkis-mutakakku

Ainekset

Kakku
100
g
voita
100
g
tummaa suklaata
2,5
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaota
2
dl
sokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
suolaa
1,5
dl
maitoa
¼
tl
minttuaromia
Päälle
1
dl
ruskeaa sokeria
1,5
dl
sokeria
0,5
dl
kaakaota
Vuokaan
voita ja vehnäjauhoa
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele ja jauhota vuoka.
  2. Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa. Rouhi suklaa. Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokeri, kaakao, leivinjauhe ja suola. Lisää maito, minttuaromi, rouhittu suklaa ja sulatettu voi joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan.
  3. Sekoita toisessa kulhossa ruskea sokeri, sokeri ja kaakaojauho. Ripottele seos taikinan päälle. Kaada mukaan vesi, älä sekoita. Paista 25 minuuttia, kunnes pinta on rapea mutta kakun rakenne keskeltä höllyvä. Tarjoile lämpimänä jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Mehevää suklaata, suolaisia pähkinöitä, makeaa toffeeta ja raikasta ranskankermaa. Toisin kuin voisi luulla, tämä kakkujen kuningatar ei vaadi tuntikausien näpertelyä. Yhden vaahdon taktiikka suoristaa mutkat leivonnassa.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
2 t + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maailman muhkein suklaakakku

Ainekset

Kakku
3
dl
vettä
3
dl
muscovadosokeria
1,5
dl
tummaa kaakaojauhetta
6
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
¾
tl
leivinjauhetta
¾
tl
ruokasoodaa
175
g
voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
Suklaamousse
600
g
ranskankermaa
300
g
tummaa suklaata
1
dl
tomusokeria
Väliin ja koristeeksi
1
prk (n. 400 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
250
g
suolapähkinöitä
suklaakonvehteja
vohveleita ja pähkinäpatukoita
tuoreita laakerinlehtiä

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Valmista kakkutaikina. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sen joukkoon muscovadosokeri ja kaakaojauhe. Jätä odottamaan. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää jauhoseosta ja lämmintä kaakaolientä vuorotellen taikinaan koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa se. Anna kakun jäähtyä.
  5. Valmista suklaamousse. Nosta ranskankerma huoneenlämpöön lämpenemään. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa kulhossa välillä sekoitellen. Jätä suklaasula jäähtymään huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Vatkaa sokeri ranskankermaan. Kaada jäähtynyt suklaasula nauhana ranskankerman joukkoon edelleen vatkaten.
  6. Jos kakku on paistopinnaltaan kupera, suorista pinta leikkaamalla pala pois. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  7. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet kondensoidusta maidosta. Ripottele pinnalle reilusti suolapähkinöitä. Lusikoi suolapähkinöiden päälle noin yhden sentin kerros suklaamoussea. Nosta seuraava kakkulevy paikoilleen ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen väli. Jätä muutama ruokalusikallinen kondensoitua maitoa koristeluun. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen.
  8. Levitä loppu suklaamousse kakun kuorrutteeksi.
  9. Koristele kakku kranssimaiseen tapaan halkaistuilla suklaakonvehdeilla, suolapähkinöillä, vohvelinpaloilla, laakerinlehdillä ja kondensoidulla maidolla (voit ohentaa sitä tilkalla maitoa tai kermaa, jotta saat sen helpommin valutettua kakun päälle).

Vinkki! Haluatko valmistaa kapean ja korkean kakun, kuten kuvassa? Leivo taikinasta kaksi haljaisijaltaan 20-senttistä kakkua ja leikkaa ne kahtia, jolloin saat neljä kakkulevyä.

Kuorruta kakku tarjoamista edeltävänä päivänä. Lisää koristeet vähän ennen tarjoilua, jotta ne eivät nahistu.

Kommentit (0)