Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Kun kaksi suosikkileivonnaista laittavat hynttyyt yhteen, makunystyrät iloitsevat. Porkkanakakku ja juustokakku sulautuvat meheväksi kokonaisuudeksi!

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
Valmistusaika 30 min + 40 min paisto + 4–8 h tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkana-juustokakku

Ainekset

Juustokakkutaikina
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
ranskankermaa
2
munaa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
rkl
vehnäjauhoja
Porkkanakakkutaikina
2–3
porkkanaa (250 g, noin 3 dl raasteena)
1
dl
rypsiöljyä
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
1
dl
pekaanipähkinöitä veitsellä rouhittuna
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
2
tl
kardemummaa
¾
tl
suolaa
Kuorrutus
100
g
pehmeää voita
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki juustokakkutaikinan ainekset kulhossa, sekoita tasaiseksi. Jätä odottamaan.
  2. Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Lisää raasteeseen rypsiöljy ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi.
  4. Voitele laakea neliskanttinen uunivuoka, esim. 20x30 cm:n lasagnevuoka, voilla tai vuoraa se leivinpaperilla.
  5. Tasoita pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta.
  6.  Nostele loput porkkanakakkutaikinasta päälle nokareina. Kaada pinnalle loput juustokakkumassasta.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kiinteältä.
  8. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
  9.  Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle.
  10. Leikkaa 16–20 palaksi, aseta tarjoiluvadille ja paina jokaisen palan keskelle kokonainen pekaanipähkinä.

Kommentit (2)

ei koskaan enää

Ihan hirveän makea ja tunkkainen. Tein kerran ja pystyi syömään korkeintaan pari haukkua.

Vierailija

Tänään töihin oli yksi työkaveri tehnyt. Ja täytyy sanoa, että oli todella viimeisen päälle hyvän ja mehevän makuinen. Makea tietysti, mutta vie kyllä kielen mennessään. Samaa mieltä olivat kollegatkin.  Suosittelen!!!      Makuasia...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, sokerilumiset karpalot nautitaan ihanasti kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Harry Potterin suosikkijuoma on kermaisen kupliva ja supermakea herkku. 

Kävin äskettäin perhelomalla Lontoossa. Vierailimme Warner Brothersin kuuluisilla studioilla, jossa Harry Potter -elokuvat on kuvattu. Siellä oli tarjolla myös kirjasarjasta tuttuja herkkuja, kuten Bertie Bottin joka maun rakeita – ja tietenkin kermakaljaa. Kirjoista tuttu juoma muistutti...

Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermakalja

Ainekset

1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
tlk
cream sodaa (esim. Nokian panimo)
1
tlk
inkivääriolutta
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vaahdota ensin kerma. Älä tee siitä aivan jäykkää, vaan jätä vaahto pehmeäksi. Sen on tarkoitus muistuttaa oluttuopin päällä olevaa vaahtoa. Vaahdottamisen loppuvaiheessa sekoita kerman joukkoon ruokalusikallinen kinuskikastiketta. 
  2. Laita lasin pohjalle ruokalusikallinen kinuskikastiketta. Kaada sitten lasi puolilleen cream sodaa ja sekoita samalla voimakkaasti, jotta kinuskikastike sekoittuu sen joukkoon. Täytä lasi täyteen inkiväärioluella. 
  3. Lusikoi juoman päälle kermavaahtoa. Voit halutessasi koristella juoman kinuskikastikkeella. 

 

Kommentit (2)

Sampsa

Pitääpä kokeilla! Väri ei kyllä vastaa ihan alkuperäistä (studioilla myytävää), joka on läpinäkyvää (oluen väristä).

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Joo, maku muistuttaa alkuperäistä enemmän kuin väri. Mutta toisaalta: studioilla voidaan käyttää esimerkiksi väriaineita. Epäilen myös, että siellä kinuskin/toffeen maku saattaa tulla ennemmin jostain aromista kuin kinuskikastikkeesta.

Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Briossit

Ainekset

1
Dl
Maitoa
25
G
Hiivaa
1/2
Dl
Sokeri
3/4
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
N.7
Dl
Vehnäjauhoja
150
G
Voita
Väliin:
50
G
Voita
2
Tl
Vaniljasokeria
3
Rkl
Sokeria
Voiteluun:
1
Kpl
Keltuainen

Työvaiheet

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneeseen. Murenna hiiva maitoon. Sekoita ja lisää sokeri, suola ja jauhot. Käytä konetta viitisen minuuttia ja lisää munat, kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Alusta hiljalleen käyvässä koneessa 30 minuuttia.

2. Ota taikinakoukku koneesta ja anna taikinan kohota tunti jääkaapissa leivinliinalla peitettynä. Ota taikina huoneenlämpöön, vaivaa hetki ja anna kohota vielä 45 minuuttia.

3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli uunipellinkokoiseksi suorakaiteeksi. Levitä sulavoi ja sokeri taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi ja leikkaa vuokien koosta riippuen 12-15 palaksi. Anna briossien kohota korkeareunaisissa metalli- tai paperivuoissa noin 30 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele briossit keltuaisella, ripota päälle raesokeria ja paista briosseja noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Mikael Karttunen Kuva Panu Pälviä

Glögikauden jälkeen tarvitaan jotain raikkaampaa. Tämä punajuuricocktail yhdistää kiinnostavasti suolaista ja makeaa. Täydellinen talvidrinkki!

Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri Sour

Ainekset

8
cl
kirkasta viinaa (esim. Mestaritislaajan nro 1.)
2
cl
punajuurimehua
4
cl
limettimehua
3
cl
agavesiirappia
2
rkl
mustikoita
1
rosmariininoksa
jääpaloja
2
munanvalkuaista
Lisäksi
rosmariinia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Mittaa nesteet ravistimeen. Murskaa mustikat ja irrota rosmariininoksasta 10 lehteä. Lisää ne munanvalkuaisten kanssa ravistimeen. Ravista juomaa ensin ilman jäitä, jotta valkuainen vaahtoutuu.
  2. Lisää jäät ravistimeen ja ravista voimakkaasti jäiden kanssa. Kaada juoma siivilän läpi laseihin. Koristele rosmariinilla.

Kommentit (0)