Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Juustokakkuun tehdään muhkea pohja, joka maistuu viehkeästi lakritsilta. Täyte saa makunsa sitruunasta, eli yhdistelmä on vähintäänkin täydellinen.

Annoksia
16
Valmistusaika
30 min + 2 h 10 min paisto + 4–8 h hyytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-lakujuustokakku

Ainekset

Marengit
1
munanvalkuainen
¾
dl
sokeria
1
rkl
lakritsajauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)
Pohja
5
lakutoffeepatukkaa (esim. Kick)
½
dl
kuohukermaa
70
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
muna
Täyte
4
liivatelehteä
1,5
dl
kuohukermaa
1,5
dl
sokeria
400
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tlk
(340 g / 2½ dl) lemon curd -tahnaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin marengit. Vaahdota valkuaista ja lisää sokeri joukkoon vähitellen. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Vatkaa loppuvaiheessa joukkoon lakritsajauhe ja värjää halutessasi massa tummemmaksi muutamalla tipalla mustaa elintarvikeväriä.
  2. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille sormenpään kokoisia koristemarenkeja.
  3. Nosta 100-asteiseen uuniin tunniksi. Kännä lämpö pois ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä vielä 45 minuuttia.
  4. Valmista pohja. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat kevyesti.
  5. Paloittele lakutoffeet kattilaan. Lisää kuohukerma ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes toffee on sulanut. Lisää sokeri, jäähdytä hetki.
  6. Lisää jauhot ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
  7.  Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  8. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, tuorejuusto, jogurtti ja lemon curd. Vatkaa vielä hetki.
  9. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Purista sitruunasta 2 rkl mehua. Laita kuori ja mehu kattilaan, kuumenna.
  10. Puristele liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi. Liota sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
  11. Kaada täyte lakupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Ota kakku huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele lakumarengeilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Vuokien koosta tietoa?

Vierailija

miksi kuohukerma on eritelty kahteen osaan ja voiko vehnäjauhot korvata jollain

Vierailija

Ite tein vissiin 26cm vuokaan ja selkeästi liian iso

Kaisu P. on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukkaleivos

Ainekset

4
Kpl
Munaa
1 1/2
Dl
Sokeria
1
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Perunajauhoja
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta
Puolukka täyte:
1/2
L
Kerma
100
G
Puolukoita
200
G
Hyydykejauhetta
1
Dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa n.4 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla paloja.
Voitele ja ripottele voidellulle pinnalle tomusokeri, 4×5 kokoisiin pyöreisiin muotteihin. (N.20 kpl)

Laita muotit pellille leivinpaperin päälle.

Laita jokaisen muotin pohjalle kakkupohja ympyrä.

Valmista täyte:

Vatkaa 5dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan puolukoita. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kerma-puolukka vaahdon joukkoon.

Laita täyte porsotinpussiin, pursota muotit täyteen. Vedä täyte tasaiseksi paletilla.

Anna jähmettyä pakkasessa.

Irrota leivokset muoteista. Leivosten pitäisi lähteä helposti muoteista, kun reunan rasva ja tomusokeri on hieman sulanut huoneenlämmössä.

Koristele leivokset haluamallasi tavalla

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangoleivos

Ainekset

1/2
L
Kermaa
1
Dl
Mangososetta
150-200
g
Hyydykejauhetta
1
Dl
Kylmää vettä
Pohja:
4
Kpl
Muna
1 1/2
Dl
Sokeria
1
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Perunajauhoja
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa n.4 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla paloja.

Voitele ja ripottele voidellulle pinnalle tomusokeri, 4×5 kokoisiin pyöreisiin muotteihin. (N.20 kpl)

Laita muotit pellille leivinpaperin päälle.

Laita jokaisen muotin pohjalle kakkupohja ympurä.

Valmista täyte.

Vatkaa 5dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan mangosose. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kerma-mango vaahdon joukkoon.

Laita täyte porsotinpussiin, pursota muotit täyteen. Vedä täyte tasaiseksi paletilla.

Anna jähmettyä pakkasessa.

Irrota leivokset muoteista. Leivosten pitäisi lähteä helposti muoteista, kun reunan rasva ja tomusokeri on hieman sulanut huoneenlämmössä.

Koristele leivokset haluamallasi tavalla.

Kommentit (0)

Tällä kertaa Junior MasterChefissä oli vuorossa joukkuehaaste. Voiton vei täpärästi sininen tiimi, jonka rouhea maatilamenu valloitti tuomarien sydämet. Alkuruokana oli rapukeittoa, pääruoaksi karitsaa kantarellikastikkeella ja lopuksi ihana valkosuklaavaahto raparperimansikkahillolla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Sinisen joukkueen maatilamenu: karitsankyljyksiä ja kantarellikastiketta

Ainekset

6
pientä karitsankyljystä
2
pehmeiksi grillattua tomaattia
bbq-kastiketta
suolaa ja pippuria
Kastike
3
dl
puhdistettuja tuoreita kantarelleja
3
dl
kermaa
75
g
voita
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Sivele osalle kyljyksistä bbq-kastiketta ja toisten päälle grillattua ja muussattua tomaattia. Lisää mausteet. Grillaa kypsiksi (muutama minuutti per puoli, hieman halutusta kypsyysasteesta riippuen.
  2. Valmista kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Osterikeitto syntyi yhteistyönä osterin avaamisen suomenmestarin kanssa. Martin Söderstrom oli päässyt paikalle näyttämään, miten osterit avataan ja opinkin ihan kädestä pitäen miten homma hoidetaan. Täytyy sanoa että se on todella tekniikkalaji, eikä missään nimessä voimalaji. Käytimme...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Merellinen erikoisuus! Pehmeä osterikeitto mestarin reseptillä

Ainekset

6
kpl
Bélon ostereita
3
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
10
g
tuoretta persiljaa, hienonnettuna
3
dl
valkoviiniä tai shampanjaa/kuohuviiniä
6
dl
kalalientä
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
kuohukermaa
1
tl
mustapippuria
10
g
tuoretta timjamia, hienonnettuna
1
rkl
maizenaa+vettä (tarvittaessa)

Työvaiheet

VALMISTUS:
Hienonna shalottisipulit, persilja ja timjami.
Lisää tässä vaiheessa kattilaan kaikki muut paitsi osterit.
Keitä puolikovalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Keitto alkaa pikkuhiljaa keittymään kasaan.
Avaa osterit käyttämällä osteriveistä.(tarkempi avausohje alla)
Lisää osterit keiton joukkoon ja anna kiehua noin 2 minuuttia.
Poraa sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja suurusta tarvittaessa maizenalla.
Sekoita ja samanaikaisesti lisää suuruste ohuena nauhana keittoon.
Anna hetki kiehahtaa kokoajan sekoittaen ja ota keitto pois liedeltä.
Nauti tuoreen leivän kanssa.

OHJE OSTEREIDEN AVAAMISEEN:

Harjaa osterit puhtaiksi juoksevassa kylmässä vedessä ja avaa vasta juuri ennen tarjoilua! Käytä tukena keittiön työtasoa.
Tartu osteriin pyyheliinalla, niin että kuoren kuperapuoli on alaspäin.
Avaa osteri aina itsestäsi poispäin. Käytä osteriveistä. Paina toisella kädellä veitsenkärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon, joka on osterikärjen sivulla.
Vie veistä kuoren yläreunaa pitkin, kunnes sulkijalihas katkeaa.
Käännä veistä hieman ylöspäin, että kuori aukeaa.
Tarkista tuoreus koskettamalla pikaisesti osterin kidusreunaa, elävä osteri reagoi välittömästi.
Irrota osterinliha varovasti, ettei mehu valu pois.
Tarjoa osterit esimerkiksi jääpedin päällä. Niiden täydellinen tarjoilulämpötila on +4 - 8 astetta.
Kaikkein perinteisin lisuke on sitruunanlohko.

Kommentit (0)