Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Juustokakkuun tehdään muhkea pohja, joka maistuu viehkeästi lakritsilta. Täyte saa makunsa sitruunasta, eli yhdistelmä on vähintäänkin täydellinen.

Annoksia
16
Valmistusaika
30 min + 2 h 10 min paisto + 4–8 h hyytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-lakujuustokakku

Ainekset

Marengit
1
munanvalkuainen
¾
dl
sokeria
1
rkl
lakritsajauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)
Pohja
5
lakutoffeepatukkaa (esim. Kick)
½
dl
kuohukermaa
70
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
muna
Täyte
4
liivatelehteä
1,5
dl
kuohukermaa
1,5
dl
sokeria
400
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tlk
(340 g / 2½ dl) lemon curd -tahnaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin marengit. Vaahdota valkuaista ja lisää sokeri joukkoon vähitellen. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Vatkaa loppuvaiheessa joukkoon lakritsajauhe ja värjää halutessasi massa tummemmaksi muutamalla tipalla mustaa elintarvikeväriä.
  2. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille sormenpään kokoisia koristemarenkeja.
  3. Nosta 100-asteiseen uuniin tunniksi. Kännä lämpö pois ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä vielä 45 minuuttia.
  4. Valmista pohja. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat kevyesti.
  5. Paloittele lakutoffeet kattilaan. Lisää kuohukerma ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes toffee on sulanut. Lisää sokeri, jäähdytä hetki.
  6. Lisää jauhot ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
  7.  Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  8. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, tuorejuusto, jogurtti ja lemon curd. Vatkaa vielä hetki.
  9. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Purista sitruunasta 2 rkl mehua. Laita kuori ja mehu kattilaan, kuumenna.
  10. Puristele liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi. Liota sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
  11. Kaada täyte lakupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Ota kakku huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele lakumarengeilla.

Kommentit (9)

Vierailija

Vuokien koosta tietoa?

Vierailija

miksi kuohukerma on eritelty kahteen osaan ja voiko vehnäjauhot korvata jollain

Vierailija

Ite tein vissiin 26cm vuokaan ja selkeästi liian iso

Vierailija

Minkä kokoiseen vuokaan tämä tulisi tehdä?

Vierailija

Onko vuoka 15 vai 20cm?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, mitä korkeamman kakusta haluaa, sitä pienempään vuokaan se kannattaa tehdä. Kuvan kakku on tehty 20-senttiseen vuokaan, mutta esimerkiksi 22-senttinen toimii myös hyvin.

MammaMia

Ja miten tekisi livatteettoman vaihtoehdon?

Paistetut juustokakut ovat mielestäni muutenkin parempia, eli toimisiko tämä niin...

Vierailija

Eikö pohjaan tarvitse laittaa leivinjauhetta? Miten kohoaa uunissa?

Vierailija

Pari kertaa olen tätä yrittänyt, mutta pohja ei nouse millään. Viimeisimpään lisäsin leivinjauhettakin mutta ei ollut vaikutusta. Harmittaa kovin sillä tästä oli suunnitteilla meidän hääkakut..

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Suklaan ja punaviinin ystävyys miellyttää myös parsaa ja pitkään haudutettua karitsalihaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + haudutus 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ylikypsä karitsa, parsat ja suklaa-punaviinikastike

Ainekset

600
g
karitsan niskaa tai entrecôtea
3
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
rkl
ruokokidesokeria
2
tl
suolaa
1
ruukku
timjamia
1
dl
punaviiniä
5
dl
vettä
Suklaa-punaviinikastike
1
dl
karitsan haudutuslientä
1
dl
punaviiniä
1
dl
demi glace -kastikepohjaa
50
g
voita
50
g
tummaa suklaata
Keitetyt parsat
20
vihreää tai valkoista parsaa
1
tl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Laita lihat uunivuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise sitruuna. Lisää ne vuokaan lihojen joukkoon. Mausta lihat sokerilla, suolalla ja timjaminoksilla. Lisää 5 dl vettä ja 1 dl viiniä. Peitä astia foliolla ja laita uuniin. Anna lihojen hautua uunissa ainakin 4 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää ja pehmeää. Anna lihojen jäähtyä liemessään.
  2. Siivilöi 1 d haudutuslientä kastiketta varten. Mittaa haudutusliemi, 1 dl viiniä ja kastikepohja kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes kastike on keittynyt hieman kasaan. Lisää voi ja tumma suklaa kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä. Voit lisätä vielä suklaata, mikäli haluat suklaisemman kastikkeen.
  3. Jos haluat, paista lihoihin kaunis väri pannussa.
  4. Kuori parsanvarret ja katkaise parsan alaosasta puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja 1 minuutti suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siirrä parsat keittiöpyyhkeen päälle, taputtele kuiviksi ja laita lautaselle. Mausta öljyllä ja suolalla.

Kommentit (0)

Käyttäjä2282 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Todella helpot ja herkulliset muffinit

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

Ainekset

2
dl
Sokeria
3,5
dl
Vehnäjauhoja
2
tl
Leivinjauhetta
1
dl
Maitoa
2
Kananmunaa
100
g
Juoksevaa margariinia tai voita
2
dl
Mustikoita
100
g
Valkosuklaata
1
rkl
Perunajauhoja, mikäli käytät pakastemustikoita
Kuorrutus
100
g
Valkosuklaata

Työvaiheet

Rouhi 100g valkosuklaata. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kananmunat ja margariini. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tarvittaessa perunajauho mustikoiden sekaan. Lisää mustikat ja rouhittu valkosuklaa.
Paista 180 asteessa n. 18 min.
Koristele sulatetulla valkosuklaalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Kun huippukokki tekee mokkapaloista täydellisiä, pari tuttua leivontasääntöä menee uusiksi.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen mokkapalat

Ainekset

250
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4 3/4
dl
vehnäjauhoja
5
rkl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
3/4
dl
täysmaitoa
Kuorrute
5
rkl
vahvaa espressoa
50
g
voita
500
g
tomusokeria
1 1/2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Työvaiheet

  1. Sulata 250 g voita kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa ja ruskistuu. Kaada voi toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita ruskistettu voi joukkoon. Kaada taikina uunipellille. Paista 250 asteessa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
  3. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista espresso. Ruskista 50 g voita kuten kohdassa 1, mutta älä jäähdytä. Pidä kattila levyllä miedolla lämmöllä ja sekoita muut kuorrutteen aineet voin joukkoon. Sekoittele seosta vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, lisää siihen tilkka kahvia. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.
  4. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.
  5. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti niin saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tämä juustokakku syntyy helposti mökkiolosuhteissakin, sillä sen valmistamiseen ei tarvita edes uunia.

Annoksia
10-12 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kookos-juustokakku

Ainekset

125
g
voita
400
g
digestivekeksejä
1
dl
kookoshiutaleita
1/2
dl
muscovadosokeria
Täyte
2
pkt (à 200 g)
tuorejuustoa
2
dl
kookoskermaa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
1 1/2
l
mansikoita
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Hienonna keksit esimerkiksi vahvassa uudelleensuljettavassa pakastuspussissa kaulimella kopautellen. Kaada keksimurut kulhoon. Lisää kookoshiutaleet, sokeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna kovettua kylmässä vähintään tunti.
  3. Sekoita tuorejuusto, kookoskerma ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuusto-kookoskermaseokseen.
  4. Siirrä kovettunut keksipohja varovasti leivinpaperilta liu’uttaen tarjoiluvadille. Lusikoi täyte pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja lado ne riveihin täytteen päälle. Viimeistele kakku kookoslastuilla.

Kommentit (0)