Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Juustokakkuun tehdään muhkea pohja, joka maistuu viehkeästi lakritsilta. Täyte saa makunsa sitruunasta, eli yhdistelmä on vähintäänkin täydellinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
30 min + 2 h 10 min paisto + 4–8 h hyytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-lakujuustokakku

Ainekset

Marengit
1
munanvalkuainen
¾
dl
sokeria
1
rkl
lakritsajauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)
Pohja
5
lakutoffeepatukkaa (esim. Kick)
½
dl
kuohukermaa
70
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
muna
Täyte
4
liivatelehteä
1,5
dl
kuohukermaa
1,5
dl
sokeria
400
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tlk
(340 g / 2½ dl) lemon curd -tahnaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin marengit. Vaahdota valkuaista ja lisää sokeri joukkoon vähitellen. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Vatkaa loppuvaiheessa joukkoon lakritsajauhe ja värjää halutessasi massa tummemmaksi muutamalla tipalla mustaa elintarvikeväriä.
  2. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille sormenpään kokoisia koristemarenkeja.
  3. Nosta 100-asteiseen uuniin tunniksi. Kännä lämpö pois ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä vielä 45 minuuttia.
  4. Valmista pohja. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat kevyesti.
  5. Paloittele lakutoffeet kattilaan. Lisää kuohukerma ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes toffee on sulanut. Lisää sokeri, jäähdytä hetki.
  6. Lisää jauhot ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
  7.  Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  8. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, tuorejuusto, jogurtti ja lemon curd. Vatkaa vielä hetki.
  9. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Purista sitruunasta 2 rkl mehua. Laita kuori ja mehu kattilaan, kuumenna.
  10. Puristele liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi. Liota sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
  11. Kaada täyte lakupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Ota kakku huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele lakumarengeilla.

Kommentit (13)

Vierailija

Vuokien koosta tietoa?

Vierailija

miksi kuohukerma on eritelty kahteen osaan ja voiko vehnäjauhot korvata jollain

Vierailija

Ite tein vissiin 26cm vuokaan ja selkeästi liian iso

Vierailija

Minkä kokoiseen vuokaan tämä tulisi tehdä?

Vierailija

Onko vuoka 15 vai 20cm?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, mitä korkeamman kakusta haluaa, sitä pienempään vuokaan se kannattaa tehdä. Kuvan kakku on tehty 20-senttiseen vuokaan, mutta esimerkiksi 22-senttinen toimii myös hyvin.

MammaMia

Ja miten tekisi livatteettoman vaihtoehdon?

Paistetut juustokakut ovat mielestäni muutenkin parempia, eli toimisiko tämä niin...

Vierailija

Eikö pohjaan tarvitse laittaa leivinjauhetta? Miten kohoaa uunissa?

Vierailija

Pari kertaa olen tätä yrittänyt, mutta pohja ei nouse millään. Viimeisimpään lisäsin leivinjauhettakin mutta ei ollut vaikutusta. Harmittaa kovin sillä tästä oli suunnitteilla meidän hääkakut..

Vierailija

Onko pohjan ohjeessa virhe? Tein ohjeen mukaan ja laitoin 21 cm vuokaan. Pohjasta tuli hädin tuskin 1/2 cm paksuinen.
Piti tehdä tämä kakku yo-juhliin.

Läsähtänyt kakku

Älkää vain menkö tekemään tätä kakkua tällä ohjeella.En ole koskaan juustokakuissa epäonnistunut niin tämä kakku läsähti isänpäivän aamukahvipöytään 😡 Liivatemäärä taitaa olla väärä!! Kyllä meni isänpäivä pilalle! Kiitos vaan mahtavasta ohjeesta!

Vierailija

Jep sama homma kuin edellisillä. Kommentit olis kannattanut lukea ennen

Synttärikakku

Voisitteko tarkistaa reseptin? Tein 20cm vuokaan ja pohjasta tuli tosiaan hädin tuskin 1cm paksunen, kuten muutkin ovat kommentoineet. Myös täyte jäi löysähköksi eikä hyytynyt kunnolla vaikka oli vuorokauden jääkaapissa. Tosi ikävää, että somekuviin vääristellään kakun ulkoasua eikä vastaa reseptin kanssa yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämminrakastajan pulla! Tämän mahtavan pääsiäispullan voi leipoa päivää ennen tarjoamista, sillä mämmitäyte pitää sen mehevänä pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t 45 min

Mämmipulla

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
1
tl
pomeranssinkuorta
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
Lisäksi
1
dl
aprikoosihilloa
300
g
mämmiä
1
kananmuna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet, suola ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  2. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kauli se 35 cm x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä hillo ja mämmi levylle.
  4. Kääri levy pituussuunnassa rullaksi. Laikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin kahteen osaan. Kiedo taikinarullat toistensa ympärille. Käännä päät pitkon alle.
  5. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1½ l) ja nosta kierrepitko vuokaan. Kohota pitkoa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)