Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Juustokakkuun tehdään muhkea pohja, joka maistuu viehkeästi lakritsilta. Täyte saa makunsa sitruunasta, eli yhdistelmä on vähintäänkin täydellinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
30 min + 2 h 10 min paisto + 4–8 h hyytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-lakujuustokakku

Ainekset

Marengit
1
munanvalkuainen
¾
dl
sokeria
1
rkl
lakritsajauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)
Pohja
5
lakutoffeepatukkaa (esim. Kick)
½
dl
kuohukermaa
70
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
muna
Täyte
4
liivatelehteä
1,5
dl
kuohukermaa
1,5
dl
sokeria
400
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tlk
(340 g / 2½ dl) lemon curd -tahnaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin marengit. Vaahdota valkuaista ja lisää sokeri joukkoon vähitellen. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Vatkaa loppuvaiheessa joukkoon lakritsajauhe ja värjää halutessasi massa tummemmaksi muutamalla tipalla mustaa elintarvikeväriä.
  2. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille sormenpään kokoisia koristemarenkeja.
  3. Nosta 100-asteiseen uuniin tunniksi. Kännä lämpö pois ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä vielä 45 minuuttia.
  4. Valmista pohja. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat kevyesti.
  5. Paloittele lakutoffeet kattilaan. Lisää kuohukerma ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes toffee on sulanut. Lisää sokeri, jäähdytä hetki.
  6. Lisää jauhot ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
  7.  Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  8. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, tuorejuusto, jogurtti ja lemon curd. Vatkaa vielä hetki.
  9. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Purista sitruunasta 2 rkl mehua. Laita kuori ja mehu kattilaan, kuumenna.
  10. Puristele liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi. Liota sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
  11. Kaada täyte lakupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Ota kakku huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele lakumarengeilla.

Kommentit (13)

Vierailija

Vuokien koosta tietoa?

Vierailija

miksi kuohukerma on eritelty kahteen osaan ja voiko vehnäjauhot korvata jollain

Vierailija

Ite tein vissiin 26cm vuokaan ja selkeästi liian iso

Vierailija

Minkä kokoiseen vuokaan tämä tulisi tehdä?

Vierailija

Onko vuoka 15 vai 20cm?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, mitä korkeamman kakusta haluaa, sitä pienempään vuokaan se kannattaa tehdä. Kuvan kakku on tehty 20-senttiseen vuokaan, mutta esimerkiksi 22-senttinen toimii myös hyvin.

MammaMia

Ja miten tekisi livatteettoman vaihtoehdon?

Paistetut juustokakut ovat mielestäni muutenkin parempia, eli toimisiko tämä niin...

Vierailija

Eikö pohjaan tarvitse laittaa leivinjauhetta? Miten kohoaa uunissa?

Vierailija

Pari kertaa olen tätä yrittänyt, mutta pohja ei nouse millään. Viimeisimpään lisäsin leivinjauhettakin mutta ei ollut vaikutusta. Harmittaa kovin sillä tästä oli suunnitteilla meidän hääkakut..

Vierailija

Onko pohjan ohjeessa virhe? Tein ohjeen mukaan ja laitoin 21 cm vuokaan. Pohjasta tuli hädin tuskin 1/2 cm paksuinen.
Piti tehdä tämä kakku yo-juhliin.

Läsähtänyt kakku

Älkää vain menkö tekemään tätä kakkua tällä ohjeella.En ole koskaan juustokakuissa epäonnistunut niin tämä kakku läsähti isänpäivän aamukahvipöytään 😡 Liivatemäärä taitaa olla väärä!! Kyllä meni isänpäivä pilalle! Kiitos vaan mahtavasta ohjeesta!

Vierailija

Jep sama homma kuin edellisillä. Kommentit olis kannattanut lukea ennen

Synttärikakku

Voisitteko tarkistaa reseptin? Tein 20cm vuokaan ja pohjasta tuli tosiaan hädin tuskin 1cm paksunen, kuten muutkin ovat kommentoineet. Myös täyte jäi löysähköksi eikä hyytynyt kunnolla vaikka oli vuorokauden jääkaapissa. Tosi ikävää, että somekuviin vääristellään kakun ulkoasua eikä vastaa reseptin kanssa yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Tajuton Kokki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Pehmeä tofu + tumma suklaa + lakritsijauhe = Islannin ihme
Pehmeä tofu + tumma suklaa + lakritsijauhe = Islannin ihme

Lempimaassani Islannissa, jota myönnän täysin kritiikittömästi ihailevani, on ammoisista ajoista asti ymmärretty naittaa toisiinsa suklaa ja lakritsi. Samasta syystä tämä tajuton ja vegaaninen lakritsisuklaamusse on täysin kritiikittömästi nimetty islantilaista alkuperää olevaksi.

Jonain päivänä olen luvannut viedä suurperheeni ihmemaahan. Muun muassa tätä tarkoitusta varten on perustettu Virkistysrahasto. Sieltä jokainen perheenjäsen saa anoa virkistyskohteisiinsa apurahaa. Kohteita ei ole ollut lainkaan vaikea löytää. Vuosien varrella rahoitusta on myönnetty muun muassa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 minuuttia + jäähdytys 2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

ISLANTILAINEN LAKRITSITOFUSUKLAAMUSSE

Ainekset

350
g
Tofu (pehmeä/silken)
100
g
Tumma suklaa, vähintään 70% kaakaota
2
tl
Lakritsijauhe

Työvaiheet

1. Pilko suklaalevy pienemmäksi.
2. Sulata suklaa mikroaaltouunissa mikroaaltouunin kestävässä kulhossa pienellä teholla. Vesihaudetekniikan ongelma on se että tilkkakin vettä suklaan joukossa saa aikaan kokkareisen köntin. Jos et omista mikroaaltouunia, sulata suklaa pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan puuhaarukalla.
3. Kaada pehmeä tofu tehosekoittimeen. Myös sauvasekoittimella homma hoituu. Juoksuta vähän jäähtynyt suklaa tofun sekaan ja lusikoi lakritsijauhe vielä mukaan. Käytä valitsemaasi vekotinta, kunnes mousse on mussea. Kukaan ei nimittäin tiedä, miten mousse pitäisi näillä leveyspiireillä lausua.
4. Jaa seos neljään pieneen kulhoon tai ole jakamatta, jos tiedät etukäteen syöväsi kaiken kuitenkin yksin.
5. Jäähdytä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (3)

Vierailija

Herttainen sentään nyt! Lakritsissa on vehnäjauhoja, jollei se ole erikseen mainittu.

Alkuperäinen lakritsijuuri

Edelliseen kommenttiin: reseptissä on lakritsijauhetta, ei lakritsaa, eli siinä ei ole vehnäjauhoja. Mutta varmaan olisi hyvä selkeyttää reseptiin, että tosiaan on kyse lakritsijuurijauheesta eikä jauhetusta lakritsasta.

Vierailija

Hei sinä toinen vierailija! Ainakin Urtekramilla on luomulaatuista lakritsajauhetta, ja löytyy ainakin isoimmista marketeista. (Miten lakritsia edes saa kotona jauhettua??)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassikko uudistui! Rapeiden ja pehmeiden kerrosten lumoon perustuvassa britakakussa maistuvat nyt sitruuna ja halva.

Marenki, halva ja sitruunatahna ovat makeita, joten täyte ei kaipaa lisäsokeria.

Brita on parhaimmillaan leivontapäivänä. Voit kuitenkin tehdä pohjan juhlia edeltävänä iltana, säilyttää sen huoneenlämmössä ja täyttää aamulla. Lopputulos on tyrmäävän herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
1 t + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-halvabrita

Ainekset

150
g
voita
dl
sokeria
4
keltuaista (M-kokoisen munan)
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kuohukermaa
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
Marenki
4
valkuaista (M-kokoisen munan)
2
dl
sokeria
2
rkl
seesaminsiemeniä
50
g
vaniljahalvaa
Täyte
3
dl
vispikermaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
2
dl
lemon curdia
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
50
g
vaniljahalvaa
Pinnalle
50
g
vaniljahalvaa
marenkia

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan yhä vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi.
  3. Puhdista ja kuivaa vatkaimet.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kuohkeaa. Levitä marenkivaahto puhtaalla nuolijalla taikinan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja murusteltua halvaa.
  5. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, lemon curd ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa tasaiseksi ja tarkista maku.
  7. Jaa pohja kolmeen osaan ja nosta yksi levyistä pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet täytteestä ja murustele pinnalle halvaa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Nosta pinnalle kolmas kakkulevy.
  8. Murustele päälle halvaa ja halutessasi myös marenkia ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos jätät ohjeesta halvan ja seesamin pois, saat klassisen britakakun. Lisää silloin marengin päälle mantelilastuja.

Kommentit (0)