Tummaa, mausteista rommia ja tuhtia punaviiniä sisältävä mausteinen sour toivottaa rentouttavaa joulua.
Rommi-punaviini sour
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita rommi, sitruunamehu, sokeriliemi ja valkuainen cocktailravistimeen tai tiiviiseen hillopurkkiin. Sulje ja ravista voimakkaasti ilman jäitä.
-
Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sulje ja ravista uudelleen.
-
Täytä grogilasi ääriään myöten uusilla jäillä ja siivilöi ravistettu cocktail lasiin niin, etteivät ravistuksessa käytetyt jäät mene lasiin.
-
Valuta punaviiniä varoen juoman päälle, niin että juomaan tulee kaunis punaviinikerros.
-
Koristele juoma appelsiininkuorisuikaleella ja tähtianiksella.
Vinkki Sokeriliemi: Laita kattilaan 5 dl vettä ja 3 dl sokeria. Lämmitä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Säilytä siirappi jääkaapissa.
Vinkki Valkuainen tekee sourista kermaisen, mutta juoma onnistuu hyvin ilman kanamunaakin.