Tummaa, mausteista rommia ja tuhtia punaviiniä sisältävä mausteinen sour toivottaa rentouttavaa joulua.
Rommi-punaviini sour
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita rommi, sitruunamehu, sokeriliemi ja valkuainen cocktailravistimeen tai tiiviiseen hillopurkkiin. Sulje ja ravista voimakkaasti ilman jäitä.
-
Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sulje ja ravista uudelleen.
-
Täytä grogilasi ääriään myöten uusilla jäillä ja siivilöi ravistettu cocktail lasiin niin, etteivät ravistuksessa käytetyt jäät mene lasiin.
-
Valuta punaviiniä varoen juoman päälle, niin että juomaan tulee kaunis punaviinikerros.
-
Koristele juoma appelsiininkuorisuikaleella ja tähtianiksella.
Vinkki Sokeriliemi: Laita kattilaan 5 dl vettä ja 3 dl sokeria. Lämmitä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Säilytä siirappi jääkaapissa.
Vinkki Valkuainen tekee sourista kermaisen, mutta juoma onnistuu hyvin ilman kanamunaakin.
Todella hyvää. Tein pyöryköistä vähän pienempiä ja tomaattikastikkeeksi Marcella Hazanin ohjeella tehty yksinkertainen tomaattikastike. Söimme spagetin kera.
Tässäpä kiva ohje nokkosten aikaan, tykätään nokkosruuista. Teen itse myös usein ricottajuustoa. Kokeiluun huomenna, kiitos :)