Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
15:14 | 11.11.2014

Kalkkuna-juuriselleriwaldorf

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10
2 t
Keskivaikea

Kalkkuna-juuriselleriwaldorf

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
kalkkunanfileerulla
1/2–1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
rkl
hienonnettua timjamia
Juuriselleriwaldorf
500
g
juuriselleriä
2
rkl
sitruunamehua
3
omenaa
100
g
saksanpähkinöitä
1
dl
majoneesia
1-3
tl
sinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
valkopippuria myllystä
(pieniä versoja, esim. punamangoldia)

Vaiheet

  1. Ota kalkkunanfileerulla huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
  2. Hiero suola, pippuri ja timjami kalkkunan pintaan. Kypsennä kalkkunaa 150-asteisen uunin keskitasossa noin 1 tunti 20 minuuttia tai, kunnes rullassa oleva paistomittari ponnahtaa ylös.
  3. Valmista juuriselleriwaldorf kalkkunan kypsyessä: Kuori juuriselleri ja leikkaa se tulitikunohuiksi suikaleiksi. Keitä suikaleita sitruunamehulla ja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta vesi pois ja anna suikaleiden jäähtyä.
  4. Kuori ja leikkaa omenat samankokoisiksi suikaleiksi kuin selleri. Rouhi pähkinät.
  5. Sekoita majoneesi, sinappi ja mausteet suuressa kulhossa. Sekoita selleri- ja omenasuikaleet ja pähkinärouhe kastikkeeseen. Pane waldorfinsalaatti jääkaappiin odottamaan.
  6. Leikkaa jäähtynyt kalkkunarulla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet tarjoiluvadille. Lusikoi waldorfinsalaatti päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi punamangoldilla.

Vinkki! Voit halutessasi korvata kalkkunanfileerullan rintafileillä, mutta fileerullasta on helpompi leikata kauniita paloja. Voit keventää waldorfinsalaatti korvaamalla osan majoneesista kermaviilillä tai ranskankermalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
kalkkuna
Juuriselleri
waldorf
Mia: Tinto
kot kot
Kot kot
Joulu

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini