Kerkkäjauheen ryydittämä latte on kuin japanilainen jauhetusta vihreästä teestä tehty matcha. Virkistävä mukillinen höyryää niin makua kuin ravintoaineita.
Nuuhkaisu kuusenkerkkäjauhepurkkiin ja tunnet olevasi havumetsässä! Pihkantuoksuisessa vihreässä kuusenkerkkäjauheessa on myös intensiivinen metsäinen maku. Pakastekuivattu kerkkäjauhe sopii latteen, mutta sillä voi maustaa myös jogurtin tai vihersmoothien. Kokeile myös riistapadan tai öljypohjaisen salaatinkastikkeen mausteena. Jauhe on riittoisa: teelusikallinen on sopiva mitta niin juomaan kuin ruokaan.
Kuusenkerkkälatte
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna kaurajuoma kattilassa juotavan kuumaksi. Kiehuvassa nesteessä kerkkäjauheen C-vitamiini häviää.
-
Sekoita hunaja tai sokeri ja kerkkäjauhe joukkoon. Vatkaa juoma kuohkeaksi sauvasekoittimella.
-
Ripottele pintaan hyppysellinen kerkkäjauhetta.
Vinkki! Kuohkein kauralatte syntyy barista-kaurajuomasta. Kuusenkerkkälatteen sopii myös mantelimaito.