Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pannut kuumiksi! Toisessa hautuvat sienet ja mangoldit, kun taas toinen on varattu rosmariinivoissa paistuville kuhafileille. Hetki vain, ja voit pyytää ystävät apajille.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut kalafileet ja sieni-mangoldipaistos

Ainekset

2
nahallista kuha- tai siikafileetä (yht. 800 g)
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
voita
4
rosmariininoksaa
Sieni-mangoldipaistos
15
mangoldinlehteä rankoineen (n. 300 g)
1
l
kantarelleja
2
valkosipulinkynttä
1/2
purjo
2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
(1
dl
vettä)
1
ruukku
basilikaa
1/2
ruukku
tilliä
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
ranskankermaa
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Nypi fileet ruodottomiksi, suomusta tarvittaessa. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja hienonna mangoldit. Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele purjo ja leikkaa se pitkiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl voita pannussa. Paista valkosipulia ja kantarelleja kuumassa voissa 5 minuuttia. Lisää mangoldit ja purjot ja kaada viini joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.
  3. Paista kalat sillä aikaa toisessa paistinpannussa. Kuumenna 4 rkl voita isossa pannussa, anna voin kiehahtaa. Laita rosmariininoksat pannuun. Paista kaloja nahkapuoli alaspäin kuumassa pannussa 5–8 minuuttia. Käännä ja paista 2–3 minuuttia. Paista kalat tarvittaessa muutamassa erässä.
  4. Hienonna tuoreet yrtit ja sekoita ne sieni-mangoldipaistokseen. Mausta kuivatulla rakuunalla ja suolalla.
  5. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja suola. Tarjoa rapeaksi paistettujen kalojen ja sieni-mangoldipaistoksen kanssa.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna

Maidottoman riisipuuron valmistus helppoa, tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Maitelimaitoa käyttämällä saat herkullisen riisipuuron maidottomana, laktoosittomana ja vegaanina. Mantelimaidon pieni makeus ja pähkinäinen aromi sopivat hyvin tähän joulun ajan suosikkiherkkuun.

Käytä puuron valmistuksessa makeuttamatonta mantelijuomaa, sillä se on jo sellaisenaan hieman makeahkon makuista. Paahdetuista manteleista valmistettu mantelijuoma antaa riisille miedon pähkinäisen vivahteen, joka sopii erittäin hyvin joulupuuroon.

Mantelimaidossa on täyteläinen maku ja...

Annoksia
4-5
Valmistusaika
10 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro mantelimaitoon

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
mantelimaitoa
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi teflonpintaisessa kattilassa.

2. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä riiseihin.

3. Kaada mantelimaito kattilaan riisien päälle ja sekoita.

4. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä hauduttaen noin tunnin verran. Sekoita puuroa kiehumisen aikana.

5. Kun puuro on valmis, mausta suolalla.

Anna puuron levähtää pari minuuttia ja tarjoa voisilmän, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Vinkki!

Riisipuuro ei ole vain joulun ajan herkkua. Tarjoa terveellistä ja vatsaa hellivää riisipuuroa erilaisten marjojen tai perinteisen marjakiisselin kanssa aamiaiseksi tai välipalaksi, vuodenajasta riippumatta!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Yhden kattilan potkapasta on superhelppo mutta uskomattoman rehevän makuinen! Lusikoi ricotta joukkoon suurpiirteisiksi sattumiksi vasta pöydässä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden kattilan potkapasta

Ainekset

1
l
vettä
200
g
savupotkaa
5
dl
orecchiettea tai muuta pientä pastaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
100
g
pensaspapuja
70
g
babypinaattia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi vedenkeittimeen ja keitä kiehuvaksi. (Laita liesi kuumenemaan.)
  2. Kuutioi savupotka ja laita se pastan, oreganon ja suolan kanssa kattilaan. Lisää kuuma vesi ja laita kuumalle liedelle. Keitä 10 minuuttia.
  3. Huuhtele pavut ja nypi niistä kannat. Leikkaa pavut muutamaan osaan. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kun potkapasta on kiehunut 10 minuuttia, lisää pavut ja keitä vielä 2 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita pinaatit joukkoon. Mausta mustapippurilla. Lisää ricotta ruuan päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 569 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilericurry yhdistää ihanat mausteet ja herkullisen kookosliemen. Helppo curry on täydellinen vaihtoehto silloin, kun haluat ruuan lautaselle mahdollisimman nopeasti.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericurry

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(400 g)
kukkakaali
1
vihreä paprika
1
rkl
öljyä
2
rkl
vihreää tai punaista currytahnaa
1
tl
kurkumaa
1
prk (200 g)
kookoskermaa
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
sokeria
1–2
limetin mehu
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön vajaa tunti ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puolita kukkakaali ja irrottele reiluiksi paloiksi. Paloittele varsi. Poista paprikasta siemenet ja viipaloi.
  3. Kiehauta öljy ja currytahna pannulla. Paista broilerit mausteöljyssä kauniin värisiksi. Kuullota niiden joukossa sipulit. Pyöräytä joukkoon kukkakaalit ja paprikat. Kaada pannulle kookoskerma.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Älä hauduta kauemmin, jotta kukkakaali ei pehmene liikaa ja broileri säilyttää mehevyytensä.
  5. Mausta kalakastikkeella, sokerilla ja limetin mehulla. Pyöräytä sekaisin, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan. Viimeistele suolapähkinöillä ja korianterilla.
  6. Tarjoa keitettyjen nuudeleiden tai riisin kanssa.

Vinkki! Valitse currytahnan väri sen mukaan, kuinka vahvaa haluat. Punainen on tulisempaa kuin vihreä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Salsiccia-makkaraa, perunoita ja mangoldia. Valkosipulinen ja kermainen Zuppa Toscana on täsmäruoka kylmyyttä vastaan.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Zuppa Toscana

Ainekset

1
ps (300 g)
mangoldia (2 l hienonnettuna)
4
valkosipulinkynttä
2
isoa perunaa
1
sipuli
1
pkt (260 g)
salsiccia-raakamakkaraa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
öljyä
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
viipaletta pekonia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja hienonna mangoldit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli isoiksi paloiksi. Viipaloi makkarat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja tee kanaliemi kuutioista. Jätä odottamaan.
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista makkarapalat, sipuli ja valkosipulit. Lisää perunat ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.
  4. Paahda pekoniviipaleita uunipellillä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  5. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mangoldit ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta keitto oreganolla ja pippurilla. Murenna rapeat pekonit sopan pinnalle.

Kommentit (0)