
Fenkolin raikas maku sopii mainiosti savukalakeittoon. Sahrami ei ole välttämätön mauste, mutta se antaa ripauksen luksusta ja kultaisen sävyn.
Fenkoli-savulohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Viipaloi fenkoli ja kuorittu valkosipuli. Säästä fenkolin vihreät tillimäiset osat tarjoilua varten.
-
Kuori perunat tarvittaessa. Puolita tai lohko ne.
-
Laita perunat, fenkolit, valkosipuli, sahrami, suola ja öljy kattilaan. Kuullota kasviksia muutama minuutti reippaasti käännellen.
-
Lisää vesi ja etikka. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä.
-
Kaada joukkoon kaurakerma, kuumenna ja nosta liedeltä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitto lohen ja fenkolitupsujen kanssa.