Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Tämä salaatti jos mikä on näyttävä näky ruokapöydässä! Ja mikä onkaan kauniimpi näky kuin ruoan omat luonnolliset värit?

Riemastuttavan värikkään sateenkaarisalaatin voi kääräistä myös riisipapereihin. Tarjoile silloin kastike dippinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sateenkaarisalaatti

Ainekset

250
g
lohta
1
tl
suolaa
1/4
punakaali
2
dl
pakastettuja soijapapuja
1
dl
vihreitä viinirypäleitä
1
mango
1
paprika
3
retiisiä
Kastike
1
punainen chili
1
sitruuna
2
tl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Ripottele suola kuutioiden päälle ja sekoita. Anna suolautua sillä välin, kun valmistat muun salaatin.
  2. Sekoita kastike. Pilko chili ohuiksi renkaiksi. Purista sitruunasta mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin sekaisin.
  3. Suikaloi punakaali. Sulata pavut juoksevan veden alla. Huuhdo ja puolita viinirypäleet. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Suikaloi se. Siivuta retiisit.
  4. Kokoa salaatti. Asettele vihannekset ja lohikuutiot riveiksi vierekkäin. Tarjoile kastike kulhosta tai kaada se salaatin päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Hyvän kuskusin salaisuus on runsas määrä kastiketta ja reilulla kädellä annostellut yrtit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-kuskussalaatti

Ainekset

1
dl
kuorellisia manteleita
4
dl
(täysjyvä)kuskusia
n. 4
dl
kasvislientä
5
appelsiinia (osa veriappelsiinia tai -greippiä)
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
za’ataria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
oliiveja
1
tuuhea ruukku minttua
2
kevätsipulia
LISÄKSI
marokkolaista uunilohta (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelit kuivalla, kuumalla pannulla. Jäähdytä ja rouhi ne.

  2. Hauduta kuskus kypsäksi kuumassa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. (Tarkista liemen määrä käyttämäsi kuskusin pakkauksesta.)

  3. Pese appelsiinit. Raasta kahden appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista yhden appelsiinin mehu. Leikkaa loput appelsiinit kalvottomiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Purista tarvittava määrä sitruunamehua.

  4. Yhdistä appelsiininkuoriraaste, sitrusmehut, öljy, siirappi ja mausteet. Kääntele seos kuskusin joukkoon. Lisää mantelit ja oliivit. Hienonna minttu ja kevätsipuli joukkoon.

  5. Tarjoa salaatti marokkolaisittain maustetun lohen lisukkeena tai kääntele lohi paloiteltuna muiden aineiden joukkoon.

Uunilohi marokkolaisittain

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua sitruunankuorta
(1–2
sitruunan kuori)
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
paprikajauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
sokeria
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Yhdistä valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja mausteet kulhossa.

  2. Laita lohifilee pellille leivinpaperin päälle ja hiero mausteet lohen pintaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55 astetta.

  3. Irrottele lohi pienemmiksi paloiksi ja tarjoa appelsiini-kuskussalaatin kanssa.

Vinkki Voit uunikypsennyksen sijaan paistaa lohen annospaloina öljyssä, 3–4 minuuttia/puoli. Tällöin mausteseos kannattaa lisätä lohelle vasta paistamisen jälkeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paistettu munakoiso, linssit ja halloumi ovat täydellinen trio salaattiin. Pilkuta ruoka granaattiomenan ja pistaasin avulla viikonloppupöytäänkin sopivaksi tarjottavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen munakoiso-halloumisalaatti

Ainekset

2
pientä munakoisoa
2–3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
3
tl
za’ataria
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
SALAATTI
2
valkosipulinkynttä
100
g
(punaista) lehtikaalia
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (noin 4 dl)
kypsiä linssejä (esim. vihreitä)
1
pkt (250 g)
halloumia
SALAATINKASTIKE
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
¾
dl
oliiviöljyä
(1
tl
sumakkia)
1
tl
vaahterasiirappia
JOGURTTIKASTIKE
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
VIIMEISTELYYN
1
dl
pistaaseja kuorittuna
1
dl
granaattiomenansiemeniä
2
dl
hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, minttua ja/tai korianteria)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastikkeet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Purista sitruunamehu. Yhdistä salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Valmista jogurttikastike yhdistämällä jogurtti, tahini, sitruunamehu ja suola.

  2. Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet pannulla öljyssä kypsiksi. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle ja valuta hetki. Siirrä munakoisot tarjoiluvadille. Mausta suolalla, za’aatarilla, pippurilla ja chilillä. Peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi. Paista kaalia pannulla valkosipulin kanssa öljyssä muutama minuutti, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää valutetut linssit pannulle ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon salaattikastike.

  4. Viipaloi halloumi ja paista se toisella pannulla öljyssä kauniin väriseksi.

  5. Nosta kaali-linssiseos ja halloumi tarjoiluvadille munakoisojen päälle. Viimeistele rouhituilla pistaaseilla, granaattiomenansiemenillä ja yrteillä. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Katkarapusalaatti tuo yhteen herkullisia ja raikkaita Aasian makuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen katkarapusalaatti

Ainekset

2
pientä pomeloa
1
salottisipuli
2
rkl
limettimehua
4
rkl
kookoslastuja tai 3 rkl kookoshiutaleita
4
rkl
suolapähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
3
rkl
rypsiöljyä
20
raakaa jättiravunpyrstöä (ASC)
4
oksaa minttua
4
oksaa thaibasilikaa
(limettiä viipaleina)
KASTIKE
1
punainen chilipalko
2
rkl
limettimehua
1
rkl
sokeria
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Viipaloi chili. Poista siemenet halutessasi. Purista limettimehu. Yhdistä chili, sokeri, limettimehu ja kalakastike. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Leikkaa pomelo kalvottomiksi lohkoiksi. Murra lohkot pienemmiksi paloiksi.

  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita se maustumaan limettimehuun siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  4. Paahda kookoslastuihin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta lastuja. Murskaa suolapähkinät.

  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Lämmitä öljy pannussa. Lisää valkosipulit ja chili. Paista hetki. Lisää ravut ja paista ne kypsiksi.

  6. Yhdistä ravut, pomelot, sipuli nesteineen ja kastike. Viimeistele yrteillä, kookoslastuilla ja pähkinöillä. Koristele halutessasi limettiviipaleilla.

Vinkki Lisää salaattiin halutessasi kasviksia ohuina paloina, kuten porkkanaa, retiisiä tai kurkkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Coleslaw maistuu mahtavalta myös talvella. Ohuen ohueksi suikaloitujen kasvisten joukkoon sekoitetaan sitruunainen tahinikastike. Pähkinäinen tofu tuo salaattiin ruokaisuutta ja lisää makukerroksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvislaw

Ainekset

1/3
punakaali
½
savoijinkaali
3
rkl
sitruunamehua
tl
suolaa
1
porkkana
2
dl
pekaanipähkinöitä paahdettuna
1
ruukku lehtipersiljaa ja/tai minttua
1
dl
granaattiomenansiemeniä (pakaste)
1
rkl
unikonsiemeniä
TAHINIKASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
maapähkinätofua (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Purista joukkoon sitruunaa ja lisää suola. Rutistele kaaleja puhtain käsin.

  2. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuenohuiksi tikuiksi tai lastuiksi. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla ja siirrä jäähtymään. Irrottele yrtinlehdet.

  3. Tee kastike sekoittamalla ainekset.

  4. Yhdistä kasvikset, yrtinlehdet ja kastike. Viimeistele pähkinöillä, granaattiomenan- ja unikonsiemenillä. Tarjoa tofun kanssa.

Vinkki Voit tarjota salaatin kanssa tofun sijaan myös paistettua broileria.

Maapähkinätofu

Ainekset

500
g
kiinteä tofua
2
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2
rkl
limettimehua
2
dl
maapähkinävoita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
PAISTAMISEEN
1
rkl
öljyä
(VIIMEISTELYYN
tuoretta chiliä ja korianteria)

Työvaiheet

  1. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen lautaselle. Valuta tofua kevyen painon alla 15 min.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Purista limettimehu. Sekoita ne maapähkinävoin, soijan, riisiviinietikan, vaahterasiirapin ja chilin kanssa kulhossa.

  3. Revi tofu tai leikkaa se paloiksi. Paista tofupaloihin pannulla öljyssä kaunis väri.

  4. Yhdistä tofu ja kastike. Koristele halutessasi chilillä ja korianterinlehdillä.

Kommentit (0)