Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Tämä salaatti jos mikä on näyttävä näky ruokapöydässä! Ja mikä onkaan kauniimpi näky kuin ruoan omat luonnolliset värit?

Riemastuttavan värikkään sateenkaarisalaatin voi kääräistä myös riisipapereihin. Tarjoile silloin kastike dippinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sateenkaarisalaatti

Ainekset

250
g
lohta
1
tl
suolaa
1/4
punakaali
2
dl
pakastettuja soijapapuja
1
dl
vihreitä viinirypäleitä
1
mango
1
paprika
3
retiisiä
Kastike
1
punainen chili
1
sitruuna
2
tl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Ripottele suola kuutioiden päälle ja sekoita. Anna suolautua sillä välin, kun valmistat muun salaatin.
  2. Sekoita kastike. Pilko chili ohuiksi renkaiksi. Purista sitruunasta mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin sekaisin.
  3. Suikaloi punakaali. Sulata pavut juoksevan veden alla. Huuhdo ja puolita viinirypäleet. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Suikaloi se. Siivuta retiisit.
  4. Kokoa salaatti. Asettele vihannekset ja lohikuutiot riveiksi vierekkäin. Tarjoile kastike kulhosta tai kaada se salaatin päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 706 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapuvokki

Ainekset

3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1–2
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
  2. Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  4. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
  5. Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.

Kommentit (0)

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Hirvenjauhenlihasta valmistettavat pihvit muistuttavat lindströminpihvejä. Tarjoa maukkaiden hirvi-punajuuripihvien kanssa perunamuusia ja kaprisvoissa paistettua pinaattia, tai sujauta pihvit vaikka hampurilaisten täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Hirvi-punajuuripihvit, kaprisvoita ja pinaattia

Ainekset

1
sipuli
4
viipaletta pekonia
4
dl
etikkapunajuurikuutioita
dl
etikkapunajuurten lientä
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
600
g
hirvenjauhelihaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
suolaa, mustapippuria
Ruskistettu kaprisvoi ja pinaattia
50
g
voita
2
tl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
1
rasia pientä pinaattia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös pekoni. Laita silput paistinpannuun ja kuullota kevyesti.

  2. Siirrä pekoni-sipuliseos kulhoon. Lisää punajuurikuutiot, punajuurten liemi, korppujauhot ja kananmuna. Sekoita ainekset keskenään ja anna korppujauhojen turvota hetki.

  3. Lisää kulhoon liha ja mausteet. Sekoita. Taputtele massasta pihvejä ja paista pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  4. Tee lisäke. Anna voin ruskistua pannulla. Lisää ruskistuneen voin joukkoon kaprikset ja ­sitruunamehu. Lisää lopuksi ­mukaan huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Sekoita ­kevyesti.

  5. Lusikoi kapris-pinattiseosta pihvien päälle. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunasosetta.

Kommentit (2)

Leijonamerkki

Moi! Kuulostaa hyvältä! Mitä tarkoittaa "4 etikkapunajuurikuutiota"?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, reseptissä pitäisi lukea 4 dl. Korjaan virheen!

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kypsennä ensin, marinoi sitten! Pannulla paahdettu siika saa maustua yrtti-kaprismarinadissa sillä aikaa, kun kasaat salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolapaahdettua siikaa kaprisöljyssä

Ainekset

600
g
siikafilettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
MARINADI
1
salottisipuli
1
ruukku
persiljaa
1
prk
kapriksia
1
sitruunan mehu
2
rkl
sitruunan kuorta
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
pss
yrtti-salaattisekoitusta
1
pss
retiisejä
1
salottisipuli
1
dl
marjoja (esim. herukoita)

Työvaiheet

  1. Poista fileistä ruodot. Levitä suola paistinpannulle ja laita pannu liedelle, kuumenna. Laita fileet suolan päälle ensin nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuutiksi. Käännä fileet varovasti ja kypsennä 2–3 minuuttia.

  2. Raaputa ylimääräinen suola pois kalan piinalta. Laita kalat lautaselle tai matalaan vuokaan.

  3. Hienonna sipuli, persilja ja valutetut kaprikset. Sekoita niiden joukkoon sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Levitä marinadi kalafileiden päälle. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

  4. Huuhtele salaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja suikaloi sipuli. Lisää ne ja marjat salaattiin. Laita kalafileet marinadin kanssa salaatin päälle ja nosta tarjolle rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)