Kodin Kuvalehti on lisännyt 1172 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Näin hyviä eväitä ei saa huoltikselta. Mehevien täyteleipien sisällä on munavoita, lohta ja avokadoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 voileipää
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-lohileivät

Ainekset

8
paahtoleipäviipaletta
5
munaa
rkl
margariinia
ripaus suolaa
200
g
savulohta
2
avokadoa
1
ruukku roomansalaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin munavoi. Keitä munia vedessä 10 minuuttia. Nosta ne jääkylmään veteen jäähtymään. Kuori munat ja murskaa ne haarukalla. Lisää margariini ja suola.
  2. Paloittele lohi. Kuori ja viipaloi avokadot.
  3. Asettele paahtoleipäviipaleet työlaudalle. Sipaise palojen päälle munavoita.
  4. Lisää neljän paahtoleivän päälle kalaa, avokadoa ja salaattia.
  5. Paina täytettyjen leipien kanneksi paahtoleipäpalat.
  6. Leikkaa leivät kahteen osaan.

Vinkki! Täytteeksi sopivat myös valmiiksi paahdetut kanalastut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 325 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Maukkain keittoliemi syntyy, kun haudutat peratut rantakalat kokonaisina ja lisäät joukkoon merisuolaa ja tillinvarsia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rantakalakeitto

Ainekset

1
kg
onkikaloja, esim. ahvenia, särkiä, haukea
2
l
vettä
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kokonaisia valkopippureita
3
laakerinlehteä
4
tillinoksaa
5
kiinteä perunaa
2
porkkanaa
½
pieni purjo
tilliä silputtuna
nokare voita

Työvaiheet

  1. Perkaa kalat, poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtele kylmällä vedellä.

  2. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kokonaiset kalat, suola, pippurit ja laakerinlehdet. Taita joukkoon tillin varret, säästä lehdet. Hauduta kaloja kevyesti poreillen 20 minuuttia. Kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.

  3. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Silppua tillin lehdet.

  4. Siivilöi liemi. Lisää kasvikset liemeen kypsymään 15 minuutiksi.

  5. Perkaa kalat ruodottomiksi paloiksi. Lisää kalapalat muuten kypsän keiton joukkoon. Viimeistele voinokareella ja tuoreella tillillä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3396 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Jos sienionni on myötä, metsäretken jälkeen maistuu helppo frittata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sienifrittata

Ainekset

1
l
kantarelleja tai suppilovahveroita
1
purjo
2
rkl
öljyä
1
tl
timjamia
½
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
6
kananmunaa
dl
maitoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.

  2. Valitse paistamiseen uuninkestävä pannu. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää öljy, purjo ja timjami. Jatka paistamista keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes purjo on kypsää. Ota pannu pois liedeltä.

  3. Raasta parmesaani. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito, parmesaani ja mausteet. Lisää sieni-purjoseos. Kaada seos takaisin pannuun tai voideltuun uuni- tai piirasvuokaan (24 cm x 28 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes frittata on hyytynyt ja sen pinta saanut kauniin värin.

ET-lehti on lisännyt 325 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Herkullisen kermainen, salvialla maustettu gnocchipannu ei tee juuri tiskiä. Yksi pannu riittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salviagnocchit

Ainekset

2
dl
salvianlehtiä
3
rkl
oliiviöljyä
50
g
voita
1
pkt (500 g)
valmiita perunagnoccheja
2
dl
kermaa
1
litra herneitä tai 200 g pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Paista salvianlehdet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Noin puoli minuuttia riittää. Nosta lehdet talouspaperille kuivumaan.

  2. Jätä öljy pannulle ja lisää voi. Anna voin sulaa ja ruskistua keskilämmöllä niin, että se muuttuu meripihkan väriseksi ja pähkinäiseksi. Kaada melkein kaikki voi kulhoon, mutta jätä muutama ruokalusikallinen pannulle.

  3. Laita gnocchit pannulle ja paista kolmisen minuuttia voitilkassa. Lisää kerma ja paloistaan riivityt herneet. Keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita lopuksi joukkoon ruskistettu voi ja salviat. Raasta annosten pinnalle parmesaania.

VINKKI! Perunasta valmistetut tuoregnocchit löytyvät kaupassa samasta paikasta kuin tuorepastat.

Hyvä terveys on lisännyt 307 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Rullalle kääräistävät paahdetut munakoisot ja ihana jogurttidippi maustetaan misotahnalla. Makeahko misotahna valmistetaan fermentoiduista soijapavuista, ja se takaa umamin ruokaan kuin ruokaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisorullat

Ainekset

1
(300 g)
munakoiso
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
limetinmehua
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
sokeria
1
rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä
½
dl
hienonnettua korianteria

Työvaiheet

  1. Huuhtele munakoiso ja leikkaa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi lastuiksi. Levitä lastut leivinpaperille uunipellille. Ripottele munakoisoille suolaa. Anna tekeytyä 10 minuuttia. Taputtele munakoisot kuivaksi talouspaperilla.

  2. Sekoita öljy, limetinmehu, misotahna ja sokeri keskenään. Sivele tahnaa munakoisoille. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita. Kääräise rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla. Ripottele päälle hienonnettua korianteria. Dippaile munakoisorullia misodippiin.

Vinkki! Vaalea misotahna on maultaan miedompaa kuin tummempi versio, ja näin aloittelijalle helpompi vaihtoehto.

Misodippi

Ainekset

1
dl
jogurttia
2
rkl
majoneesia
rkl
vaaleaa misotahnaa
1
rkl
limetimehua
1
tl
wasabia
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile kypsien tai raakojen kasvisten dippikastikkeena.