Herkullinen lohi-riisikulho yhdistää sushin ja salaatin.
Kirjolohi-riisikulhot
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kalafilee kuuteen yhtä suureen palaan. Sekoita soijakastike, fariinisokeri ja raastettu inkivääri keskenään ja upota kalapalat maustumaan marinadiin riisin keittämisen ajaksi.
- Huuhdo riisi siivilässä. Siirrä riisi kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Nosta kattila liedeltä ja anna hautua vielä kannella peitettynä 10 minuuttia. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään ja mausta kypsä riisi seoksella.
- Kuutioi kurkku sekä mangon ja avokadon hedelmälihat. Hienonna kevätsipulin varret. Sekoita aineet keskenään.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Nosta kalapalat marinadista ja paista paloja noin minuutti kummaltakin puolelta. Pienennä lieden tehoa, kaada marinadi pannulle ja jatka paistamista kaloja liemellä valellen pari minuuttia.
- Kokoa annokset kulhoihin laittamalla pohjalle riisiä ja päälle kurkku-hedelmäseosta ja kalapala. Kaada marinadia pannulta kulhon kastikkeeksi.