Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukkaasta yhden astian ruuasta löytyy meheviä lohipaloja, rouskuvia sokeriherneitä, kukkakaalinnuppuja ja riisiä. Lisää lohipalat pannulle vasta loppuvaiheessa, jotta ne pysyvät ehjinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-kukkakaaliriisi

Ainekset

1
pieni kukkakaali
¼
purjon vihreää osaa
1
tl
öljyä
1
tl
currya
2
tl
inkivääriä raasteena
1
dl
riisiä
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
300
g
kirjolohifileetä kuutioina
2
rkl
kalakastiketta
100
g
sokeriherneitä
1
limetin mehu
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna purjo. Paista kasviksia öljyssä kuumalla vokkipannulla pari minuuttia. Lisää pannulle curry ja inkivääri. Paista vielä noin minuutti.

  2. Lisää pannulle riisi, vesi ja suola. Anna kypsyä kannen alla noin 8–10 minuuttia.

  3. Kuutioi lohi ja mausta kalakastikkeella. Lisää lohikuutiot ja sokeriherneet vokkipannulle ja kuumenna sen verran, että lohipalat kypsyvät.

  4. Purista pannulle limetin mehu ja ripottele joukkoon runsaasti korianteria.

Kommentit (2)

Ei noin

Riisi ja kukkakaalin nuput kyllä kypsyvät eri aikaan

Vierailija

Edelliselle kommentoijalle..

Jos on pika riisiä niin tuo 8-10 on vallan riittävä aika

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3405 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Upota kalapullat kastikekylpyyn! Seuraksi sopii spagetti, mutta myös maalaisleipä on tarpeen. Oliiveilla ja kapriksilla pilkutettu tomaattinen puttanesca-kastike on niin hyvää, että sen haluaa pyyhkäistä lautaselta viimeistä pisaraa myöten. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsentäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapulla-puttanesca

Ainekset

400
g
jauhettua kalaa, esim. lohta ja siikaa
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
parmesaania raastettuna
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
n. 1½
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
(pinnalle pankojauhoja)
PAISTAMISEEN
öljyä
PUTTANESCA-KASTIKE
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
sardellifileetä
4
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
dl
valkoviiniä
2
dl
mustia oliiveja
2
rkl
kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
LISÄKSI
350
g
spagettia
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
(parmesaania raastettuna)

Työvaiheet

  1. Valmista kalapullat. Laita jauhettu kala kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja lehtipersilja, raasta parmesaani ja sitruunankuori hienoksi. Lisää ne joukkoon. Lisää pankojauhot, kananmuna ja mausteet. Pyörittele taikina palloiksi kostutetuin käsin. (Jos taikina tuntuu liian kostealta, lisää pankojauhoja.) Pyörittele kalapullat halutessasi pankojauhoissa. Paista pullat kauniin värisiksi pannulla öljyssä. (Voit myös laittaa kalapullat paistamattomina suoraan liemeen kypsymään. Jätä tällöin kalapullat sivuun odottamaan.)

  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja sardelleja öljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Painele sardellien rakennetta rikki. Lisää kirsikkatomaatit, valkoviini, oliivit ja kaprikset. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kuumenna kiehuvaksi.

  3. Lisää pullat kastikkeeseen ja anna porista keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

  4. Tarjoa kalapullat keitetyn pastan, polentan tai perunamuusin kanssa. Viimeistele lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Täydellisen lohisopan salaisuus on itse haudutettu liemi. Se on helppo ja nopea homma – pyydä vain ainekset mukaan kalatiskiltä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohikeitto

Ainekset

1
kirjolohi
l
vettä
1
sipuli
1
porkkana
1
ruukku tilliä
½
rkl
karkeaa merisuolaa
1
tl
kokonaisia maustepippureita
2
laakerinlehteä
Lisäksi
2–3
porkkanaa
7
keskikokoista (kiinteää) perunaa
2
dl
ruokakermaa
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista kirjolohesta kidukset ja fileoi kala. Voit pyytää kaupan kalatiskillä, että tämä tehdään valmiiksi. Pyydä fileiden lisäksi kalanperkeet pakettiin.
  2. Kuori ja lohko sipuli ja porkkana lientä varten. Leikkaa tillistä varret. Säästä tuoreet tillinhapsut keiton pinnalle.
  3. Laita kalanperkeet kattilaan. Lisää joukkoon vesi, sipulilohkot, porkkanapalat, tillinvarret ja mausteet.
  4. Hauduta lientä liedellä 30 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta. Siivilöi valmis liemi talteen.
  5. Viillä liemen hautuessa kirjolohifileistä pois nahka. Kuutioi fileet. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Silppua tilli.
  6. Laita juurekset keittoliemeen ja keitä melkein kypsiksi. Lisää joukkoon kerma ja kalapalat. Kala kypsyy mehevän kypsäksi muutamassa minuutissa.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta tuoretta tilliä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3405 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hokkaidokurpitsasta, lehtikaalista ja kypsistä linsseistä saa paahtamalla runsaan peltiruoan. Appelsiinilla maustettu raikas kaurafraiche on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja linssit

Ainekset

1
(n. 1½ kg) hokkaido- tai myskikurpitsa
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
LINSSIT
1
prk (230 g)
kypsiä punaisia tai vihreitä linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
½
ruukku salviaa
100
g
lehtikaalia
APPELSIINIFRAICHE
½
pieni appelsiini
1
prk (200 g)
kaurafraichea
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa tukevalla veitsellä puoliksi ja kaavi siemenet pois. Lohko kurpitsanpuolikkaat noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Lisää suola, kaneli, inkivääri, pippuri ja öljy. Kääntele kurpitsaviipaleet käsin mausteseoksessa ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  2. Valuta linssit. Laita ne kulhoon. Lisää öljy ja raasta valkosipuli joukkoon. Mausta pippurilla. Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja paloittele lehdet.

  3. Ota pelti pois uunista. Ripottele linssit, lehtikaalit ja salvianlehdet pellille. Paahda vielä 5–8 minuuttia.

  4. Purista appelsiinista mehu ja sekoita se kaurafraichen kanssa. Mausta kastike suolalla. Tarjoa kurpitsan kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 317 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Käyttövalmiit purkkipavut on kerrassaan loistava keksintö. Ne tuovat sosekeittoon rutkasti hyvää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-valkopapukeitto

Ainekset

1
(400 g)
parsakaali
1
prk (280 g)
valkoisia papuja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
yrttimausteseosta
SIEMEN-PERSILJAPESTO
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
auringonkukansiemeniä
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin siemenpesto murskaamalla kaikki ainekset isossa huhmaressa rouheiseksi kastikkeeksi. Voit myös surauttaa seoksen sauvasekoittimella, mutta älä soseuta pestoa täysin sileäksi.

  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. Valuta ja huuhtele pavut säilöntäliemestä.

  3. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, yrttimausteseos, parsakaalit ja pavut. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää.

  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keiton kanssa siemen-persiljapestoa.