ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 139 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Herkulliset lohimurekepihvit valmistuvat lohifileestä ja kylmäsavulohifileestä. Kun teet pihvit jauhetusta kalasta, voit lisätä lohen joukkoon myös vaaleaa kalaa kuten haukea.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohimurekepihvit

Ainekset

600
g
lohifileetä
100
g
kylmäsavulohifileetä
1
dl
ranskankermaa
1/2
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
dl
silputtua tilliä
2
tl
raastetun sitruunan kuorta
1
tl
suolaa
3/4
tl
valkopippuria myllystä
Paistamiseen
ruokaöljyä

Työvaiheet

  1. Viillä lohifileestä pois nahka. Paloittele kala ja lisää palat monitoimikoneen kulhoon. Paloittele kylmäsavulohi reiluiksi paloiksi ja lisää joukkoon. Lusikoi massaan ranskankerma ja korppujauhot sekä muna.
  2. Silppua tilli. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Lisää ainekset suolan ja pippurin kanssa kalamassaan ja jauha massa tasaiseksi.
  3. Muodosta massasta pihvejä puhtain käsin.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit paistinpannulla kummaltakin puolelta noin 6 minuuttia, jotta saat niihin kauniin värin.

Kommentit (2)

Vierailija

Melkoisen tyyriis lounas

Zirup

Tehtiin tästä massasta burgeripihvit. Oikein hyviä tuli 😋

Sisältö jatkuu mainoksen alla

(n.
6 Lettua)
3 munaa
4dl kauramaito
2,5dl vehnäjauhoja
Timjami
Meirami
Suola
Mustapippuri
3kpl porkkana raastettuna
1kpl palsternakka raastettua
1/2 pieni kesäkurpitsa raastettuna
Öljyä paistamiseen

Rullan täyte:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Juuresletut feta- tai vuohenjuustotäytteellä

Työvaiheet

Riko munat ja sekoita maidon kanssa. Lisää yrtit, suola, pippuri. Sekoita jauhot joukkoon. Raasta juurekset pienellä terällä ja lisää joukkoon. Sekoita (voi lisätä myös hieman öljyä sekaan). Anna seoksen seistä n. 1/2 tuntia jääkaapissa ennen paistamista. Kuumenna pieni pannu. Lisää öljyä pannulle ja paista lettu miedolla lämmöllä molemmin puolin kunnes kypsä.

Lisää täyte letulle, kääri rullalle. Nauti.

Kommentit (0)

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kypsennä ensin, marinoi sitten! Pannulla paahdettu siika saa maustua yrtti-kaprismarinadissa sillä aikaa, kun kasaat salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolapaahdettua siikaa kaprisöljyssä

Ainekset

600
g
siikafilettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
MARINADI
1
salottisipuli
1
ruukku
persiljaa
1
prk
kapriksia
1
sitruunan mehu
2
rkl
sitruunan kuorta
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
pss
yrtti-salaattisekoitusta
1
pss
retiisejä
1
salottisipuli
1
dl
marjoja (esim. herukoita)

Työvaiheet

  1. Poista fileistä ruodot. Levitä suola paistinpannulle ja laita pannu liedelle, kuumenna. Laita fileet suolan päälle ensin nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuutiksi. Käännä fileet varovasti ja kypsennä 2–3 minuuttia.

  2. Raaputa ylimääräinen suola pois kalan piinalta. Laita kalat lautaselle tai matalaan vuokaan.

  3. Hienonna sipuli, persilja ja valutetut kaprikset. Sekoita niiden joukkoon sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Levitä marinadi kalafileiden päälle. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

  4. Huuhtele salaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja suikaloi sipuli. Lisää ne ja marjat salaattiin. Laita kalafileet marinadin kanssa salaatin päälle ja nosta tarjolle rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Andrea Hasselblatt / Anton & Anton ja Krista Kupariharju KUVA Panu Pälviä

Anton & Antonin suosittu sahramilta tuoksuva kalakeitto ammentaa makumaailmansa ranskalaisesta klassikosta, bouillabaissesta, mutta valmistuu vain reilussa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalakeitto sahramilla

Ainekset

300
g
perunoita
2
porkkanaa
½
fenkoli
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
paketti
sahramia
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
6
dl
kala- tai kasvislientä
300
g
vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, siikaa, ahventa tai seitä
½
tl
suolaa
ripaus
cayennepippuria
LISÄKSI
1
ruukku
tilliä
VALKOSIPULIJOGURTTI
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja suikaloi hienoksi fenkoli. Paista perunaa, porkkanaa, sipulia ja fenkolia öljyssä noin 2 minuuttia.

  2. Lisää sahrami, timjami ja tomaattipyree. Paista sekoittaen noin 4 minuuttia.

  3. Lisää tomaattimurska ja liemi. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja cayennepippurilla.

  4. Paloittele kala pieneksi keittoon. Anna kiehua hiljaa 3–4 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Hienonna tilliä keiton päälle.

  5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset. Tarjoa keiton kanssa.

Kommentit (0)