Ennakkoluulot silakan suhteen karisevat viimeistään, kun puraisee aasialaisia makuja pursuavia silakkapalleroita. Tuore chili ja inkivääri tuovat niihin potkua ja limetti aromikasta kirpeyttä.
Rapeat silakkapallerot
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä soijadipin aineksia seesaminsiemenöljyä lukuun ottamatta kattilassa keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää öljy, jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa palleroiden teon ajan.
-
Mittaa monitoimikoneen kulhoon nahattomat silakkafileet, kananmuna, pankojauhot ja suola. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet, hienonna, lisää silakoiden joukkoon. Lisää joukkoon limettimehu ja tuore korianteri. Aja koneella tasaiseksi massaksi.
-
Muotoile taikinasta tarvittaessa kostutetuin käsin noin 24 pyörykkää. Pyörittele pallerot pankojauhoissa.
-
Kuumenna reilusti rypsiöljyä paistinpannulla. Nosta silakkapyöryköitä pannulle, ja paista noin 5 minuuttia välillä käännellen, kunnes pyörykät ovat kauniin ruskeita ja pinnasta rapeita.
-
Halutessasi viimeistele silakkapallerot hienonnetulla chilillä, korianterilla ja limettilohkoilla. Dippaile palleroita soijadippiin.