
Silakasta tulee ravintolatason herkkua, kun raakakypsennät fileet etikkaisessa vinegretissä ja pyöräytät seuraksi raikkaan piimäkastikkeen.
Silakkafileet ja piimäkastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Nylje silakkafileet eli poista niistä nahka. Laita fileet vieri viereen laakealle vadille.
-
Kuori valkosipulit ja hienonna ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, etikka ja suola. Kaada marinadi silakkafileille ja kääntele niin että fileet maustuvat tasaisesti. Laita silakat kylmään maustumaan 20 minuutiksi.
-
Laita piimä, yrtinoksat, suola ja etikka sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
-
Valuta silakkafileet marinadista ja nosta tarjoiluvadille. Laita versosekoitusta fileiden päälle ja pirskottele päälle öljyä. Ripottele sormisuolaa ja mustapippuria mausteeksi. Viimeistele ruoka piimäkastikkeella tai tarjoa se erikseen.