Täytä höyrysämpylät viismaustepossulla, pikapikkelöidyllä kasviksilla, kiinalaisella munakoisolla tai limetti-korianterilohella.
Pikapikkelöidyt kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pikkeliliemi. Mittaa etikka, vesi, sokeri ja valkopippuri pieneen kattilaan. Kiehauta seos. Ota kattila pois liedeltä, lisää suola ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia.
- Kuori porkkanat ja retikka. Leikkaa ne tulitikunohuiksi paloiksi. Leikkaa myös kurkku tikuiksi.
- Lisää kasvikset liemeen. Sekoita ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Kasvikset säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
- Hienonna korianteri ja kevätsipuli ja lisää ne kalakastikkeen kanssa kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoamista. Korvaa kasvissyöjän ruuassa kalakastike soijakastikkeella.
(4 annosta, 30 min + maustuminen 30 min)