Ruotsalaisen keittokirjailija Anna Bergenströmin ohjeella valmistetut etikkasilakat voi mainiosti tehdä myös pakastesilakoista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
30 minuuttia + 2 tuntia
Keskivaikea
Annan marinoidut etikkasilakat
Ainesosat
600
g
silakkafileitä
1
kpl
punasipulia
1/2
kpl
purjoa
2
kpl
laakerinlehteä
1
rkl
kokonaisia valko- tai maustepippureita
Liemi
3
dl
vettä
5
rkl
väkiviinaetikkaa
4
rkl
sokeria
1,5
tl
suolaa
Paistamiseen
4
rkl
voi-öljyseosta
Vaiheet
- Sekoita liemen aineet keskenään. Anna makujen tasaantua sillä aikaa kun valmistelet muut aineet.
- Kuori punasipuli.
- Leikkaa purjo ja punasipuli ohuiksi renkaiksi.
- Rouhi pippurit karkeiksi.
- Taputtele sulaneet silakkafileet kuiviksi talouspaperilla ja paista kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa.
- Lado paistetut silakkafileet kerroksittain punasipuli- ja purjoviipaleiden, laakerinlehtien ja pippurirouheen kanssa astiaan.
- Valuta päälle liemi ja anna jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä.
- Peitä kelmulla ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.
- Tarjoa esimerkiksi ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. Silakat säilyvät viileässä muutaman päivän.