Hyviä makuja suomalaisen kalan ja sen kirpeiden raikaiden mausteyhdisteiden tuulahduksista salaattin pehmeisiin makuihin. Tämä kuha ja sen kastike kirpeine yhdisteineen sopii täydellisesti salaatin pehmeeseen makuun, missä ei voi erehtyä jättämään viinirypälettä kuorimatta, niin hassulta kuin se kuulostaisikin.

Kuhafileet ja rosépippurikastike keitetyillä perunoilla
kuhaa, ruohosipulia, rosépippuria, kala-annosfondi, arla lempi ruokakermaa, rosmariiniyrttiä, keitettyä perunaa, sipulia, sitruunaa
Paratiisin omenasalaatti
omena, mantelilastuja, majoneesia, pistaasipähkinää, selleriä, vihreitä viinirypäleitä, omenamehua, risella riisiä, suolaa, kanelia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kuhafileet keitetyillä perunoilla ja rosépippurikastikkeella sekä paratiisin omenasalaatilla

Ainekset

2
kpl
kuhafileitä
3
rkl
rosépippuria
1
ruukku
ruohosipulia
1
kala-annosfondi
4
dl
arla lempi ruokakermaa
1
ruukku
rosmariiniyrttiä
8
kpl
keskikokoista perunaa
2
kpl
sipuli
2
kpl
sitruuna
Paratiisin omenasalaatti
3,6
dl
omenamehua
1
kpl
punainen omena
500
g
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
200
g
kuorittuja vihreitä viinirypäleitä
3
sellerin vartta
1,2
dl
mantelilastua
120
g
pistaasipähkinöitä
200
g
majoneesia
1/2
tl
suolaa
1/2-1
tl
kanelia

Työvaiheet

Tee ensin paratiisin omenasalaatti valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Kuori vihreät viinirypäleet jotta salaatti on pehmeän ja herkullisen makuista. Pilko myös sellerit pieniksi paloiksi, sekä paloittele omena keskisuuriksi paloiksi laittamalla kulhoon. Sekoita majoneesin joukkoon kaneli ja suola lisäten se salaattikulhoon. Lisää sinne myös mantelilastut ja keittämäsi riisi ja keitä pitkäjyväinen riisi ensin omenamehussa kattilassa paratiisin omenasalaattia varten. Laita pistaasipähkinät salaatin päälle ja jääkaappiin odottamaan.
Tee kuhaa varten keitetyt perunat. Keitä ritilän päällä 8 keskikokoista perunaa niin että vesi ulottuu ritilän pohjaan asti. Ota sulamaan kuhaa pakasteesta. Sulata mikroaaltouunissa. Pilko sitruuna paloiksi niin että siihen jää valkoista kuoriosuutta että keltainen on pois, ja hienonna ruohosipuli. Silppua suikaleiksi myös iso sipuli. Laita wok-pannuun öljy ja kuhan palat ja anna ruskistua hieman kunnon lämmöllä. Laita mukaan ruohosipulia ja sekoita hyvin käännellen. Lisää myös rosépippuria suhtkoht paljon. Sitten lisää sitruunan palat ja 5 min kuluttua ruokakerma ja siihen kala-annosfondi. Sekoita hyvin korkealla kuumuudella anna vähän kiehua, ja alenna lämpöä lisäten silputtu rosmariiniyrtti mukaan. Lisää myös sipulit. Anna hautua hieman. Ja tarjoile valmiin paratiisin omenasalaatin kanssa.

Kommentit (1)

Jaana tuulee
Seuraa 
Liittynyt30.8.2020

Parhaimpia kastikkeita kuhan ystäville

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2295 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt voit unohtaa pannun, sillä tämän herkkupastan höysteet, lehtikaali ja sienet, paahdetaan uunissa pellillä. Napakan kypsäksi keitetty pasta imaisee syksyiset maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-lehtikaalipasta

Ainekset

300
g (n. 1 l)
kantarelleja tai suppilovahveroita
250
g
lehtikaalia
Maustekastike
2
valkosipulinkynttä
1
rosmariininoksa
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paahdetut valkosipulinkynnet
2
valkosipulinkynttä
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa
2
rkl
pastan keitinvettä
1
rkl
voita
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Puhdista ja paloittele kantarellit tai suppilovahverot. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti, hienonna lehdet. Laita sienet ja lehtikaali kulhoon.

  3. Tee maustekastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna rosmariinin lehdet. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kastike lehtikaalin ja sienten joukkoon. Levitä sieni-lehtikaaliseos leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kokonaisina pienen folioarkin päälle. Lisää päälle öljyä ja suolaa. Kääräise folio paketiksi ja se pellille sieniseoksen viereen. Laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Kasvisten paahtuessa keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 2 ruokalusikallista keitinvettä kastikkeeseen.

  6. Hienonna pehmenneet valkosipulinkynnet. Sekoita valutettu pasta, 2 rkl keitinvettä, voi, valkosipuli ja sieni-lehtikaaliseos keskenään. Halutessasi raasta parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1204 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Unelmanpehmeä Dalgona-kahvi on maailman villinnyt trendijuoma. Eikä ihme, helppoon herkkuun tarvitsee vain pikakahvijauhetta, makeutusainetta ja maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen dalgona-kahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kiehuvan kuumaa vettä
4
dl
kuumaa maitoa

Työvaiheet

  1. Laita pikakahvijauhe, hunaja ja kuuma vesi kapeahkoon kulhoon. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta pikakahvi liukenee veteen. Vatkaa sen jälkeen seosta täydellä teholla, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee vatkaimesta riippuen muutama minuutti.

  2. Kaada kuuma maito lasiin tai mukiin. Annostele vaahto maidon päälle lusikalla tai pursottamalla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2295 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihanan sakea ja makoisa tomaattikeitto valmistuu puolessa tunnissa. Soppa maistuu taivaalliselta yrttisten uunileipien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja yrttipatongit

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
Rosamunda-peruna
2
tomaattia
1
punainen paprika
1
tlk (400 g)
(kokonaisia) säilyketomaatteja
4
dl
vettä
½
tuubi (noin 70 g)
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
siemeniä, minitomaatteja ja fetaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele peruna. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa noin 2 minuuttia. Lisää perunakuutiot. Kuutioi tomaatit ja paprika. Lisää ne kattilaan. Sekoita.

  2. Lisää säilyketomaatit, huuhtele tölkki vedellä ja kaada vesi kattilaan. Lisää tomaattipyree ja kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Valmista yrttipatongit keiton kiehuessa (ks. ohje alla).

  3. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää pippuri sekä vettä, jos keitto on liian paksua. Tarjoa keitto yrttipatonkien kanssa. Laita tarjolle myös siemeniä, minitomaatteja ja fetaa. Tarjoa yli jäänyt öljy keiton mausteena.

Yrttipatongit

Ainekset

1
pieni patonki
4
rkl
raastettua parmesaania
YRTTIÖLJY
½
ruukku
basilikaa
¼
ruukku
lehtipersiljaa
1
rkl
timjaminlehtiä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa patonki pituussuunnassa puoliksi ja sitten poikittain neljään osaan.

  2. Hienonna yrttiöljyn yrtit ja sekoita ne muiden aineiden kanssa yhteen. Valele yrttiöljyä patonginpaloille. Raasta parmesaania päälle ja laita uuniin noin 5 minuutiksi. Tarjoa patongit keiton kanssa. Tarjoa loppu yrttiöljy keiton lisukkeena.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1204 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Granolan ja myslin valmistuksessa hunaja on ykkönen, sillä se sitoo hiutaleet ja pähkinät yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-hunajagranola

Ainekset

½
dl
juoksevaa hunajaa
½
dl
vettä
½
dl
sulatettua kookosöljyä (noin 3 rkl kiinteänä)
tl
raakalakritsijauhetta
3
dl
kaurahiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa hunaja, vesi ja kookosöljy kattilassa melkein kiehuvaksi. Sekoita lakujauhe joukkoon.

  2. Kääntele seos kaurahiutaleiden ja auringonkukansiementen joukkoon ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 25 minuuttia, välillä käännellen, jotta granola ei jää isoiksi kokkareiksi. Varo, ettet polta!

  3. Tarjoa jogurtin ja kurkuma-hunajapäärynöiden tai marjojen kanssa.

Kurkuma-hunajapäärynät

Ainekset

3
päärynää
dl
vettä
¾
dl
hunajaa
½
limetin mehu
¼
tl
jauhettua kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät, mutta jätä karat paikoilleen. Poista kanta terävällä veitsellä.

  2. Mittaa vesi, hunaja, limetin mehu ja kurkuma pieneen kattilaan. Laita päärynät kattilaan ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Siirrä levyltä ja jätä päärynät hunajaliemeen jäähtymään. (Voit tarjota ne myös lämpimänä.) Tarjoa jogurtin, hunajan ja lakugranolan kanssa.

Kommentit (0)