
Astetta parempi arkiruoka pyöräytetään misolla maustetusta kasvisliemestä, paistetusta lohesta ja soijamarinoiduista munista.
Lohi-misoramen ja soijamarinoidut munat
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin soijamarinoidut munat. Keitä munia kuusi minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä sen verran, että saat munat kuorittua. Yhdistä kulhossa soijakastike, vesi ja seesamiöljy. Laita munat varovasti kulhoon ja tee leivinpaperista paino munien päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
-
Valmista kasvisliemi (ks. ohje).
-
Leikkaa lohifilee neljään annospalaan ja mausta suolalla. Kuumenna öljy pannulla ja laita lohipalat nahka alaspäin pannuun. Paista keskilämmöllä 2–4 minuuttia. Käännä kalat lastan avulla nahkapuoli ylöspäin. Laske lieden lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä 2–3 minuuttia. Rouhi pinnalle pippuria.
-
Viipaloi retiisit ja suikaloi kevätsipulit. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
-
Keitä toisessa kattilassa nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon seesamiöljy. Kuori munat ja leikkaa ne puoliksi.
-
Jaa nuudelit, lohipalat, retiisit ja kevätsipulit kulhoihin. Lisää kananmunan puolikkaat. Leikkaa nori paloiksi ja laita kulhojen reunalle.
-
Kaada päälle kuumaa misolientä ja viimeistele annokset seesaminsiemenillä. Lisää halutessasi rapeaa chiliöljyä.
Vinkki Voit tehdä soijamarinoidut munat edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.
Aromaattinen kasvisliemi
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja leikkaa kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. Kuullota niitä kattilassa öljyssä 10 minuuttia. Lisää mausteet ja vettä sen verran, että pinta peittyy.
-
Kuumenna liemi juuri ja juuri kiehuvaksi ja anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen noin tunti.
-
Siivilöi liemi kulhoon. Pese kattila ja kaada liemi takaisin.
-
Sekoita pienessä kulhossa miso, soijakastike ja mirin keskenään. Kuori ja raasta valkosipuli joukkoon.
-
Ota kattilasta 1 dl lientä ja sekoita misoseokseen. Kaada seos kattilaan, sekoita ja keitä vielä 10 minuuttia.
Vinkki Voit valmistaa liemen myös ilman misolisäystä. Mausta liemi suolalla ennen käyttämistä.