Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Astetta parempi arkiruoka pyöräytetään misolla maustetusta kasvisliemestä, paistetusta lohesta ja soijamarinoiduista munista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + soijamarinoidut munat 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-misoramen ja soijamarinoidut munat

Ainekset

1
l
aromaattista kasvislientä
600
g
lohifileetä
¾
tl
suolaa
2
tl
rypsiöljyä
¼
tl
mustapippuria
8
retiisiä
3
kevätsipulia
1
pkt (250 g)
nuudeleita (esim. udon)
2
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
nori-merileväarkkia
2
rkl
seesaminsiemeniä
(2–3
rkl
rapeaa chiliöljyä)
SOIJAMARINOIDUT MUNAT
2
kananmunaa
3
dl
vähäsuolaista soijakastiketta
¾
dl
vettä
1
tl
paahdettua seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin soijamarinoidut munat. Keitä munia kuusi minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä sen verran, että saat munat kuorittua. Yhdistä kulhossa soija­kastike, vesi ja seesamiöljy. Laita munat varovasti kulhoon ja tee leivinpaperista paino munien päälle. Anna maustua jää­kaapissa vähintään 4 tuntia.

  2. Valmista kasvisliemi (ks. ohje).

  3. Leikkaa lohifilee neljään annospalaan ja mausta suolalla. Kuumenna öljy pan­nulla ja laita lohipalat nahka alaspäin pannuun. Paista keskilämmöllä 2–4 mi­nuuttia. Käännä kalat lastan avulla nah­kapuoli ylöspäin. Laske lieden lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä 2–3 minuuttia. Rouhi pinnalle pippuria.

  4. Viipaloi retiisit ja suikaloi kevätsipulit. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.

  5. Keitä toisessa kattilassa nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon seesamiöljy. Kuori munat ja leikkaa ne puoliksi.

  6. Jaa nuudelit, lohipalat, retiisit ja ke­vätsipulit kulhoihin. Lisää kananmunan puolikkaat. Leikkaa nori paloiksi ja laita kulhojen reunalle.

  7. Kaada päälle kuumaa misolientä ja viimeistele annokset seesaminsiemenil­lä. Lisää halutessasi rapeaa chiliöljyä.

Vinkki Voit tehdä soijamarinoidut munat edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Aromaattinen kasvisliemi

Ainekset

1
fenkoli
1
palsternakka
1
porkkana
pala (50 g)
juuriselleriä
2
salottisipulia
pala (noin 5 cm)
tuoretta inkivääriä
2
rkl
öljyä
10
kokonaista mustapippuria
2
laakerinlehteä
n. 1½
l
vettä
LISÄKSI
4
rkl
ruskeaa tai vaaleaa misotahnaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
miriniä
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Pese ja leikkaa kasvikset tasakokoi­siksi paloiksi. Kuullota niitä kattilassa öljyssä 10 minuuttia. Lisää mausteet ja vettä sen verran, että pinta peittyy.

  2. Kuumenna liemi juuri ja juuri kiehu­vaksi ja anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen noin tunti.

  3. Siivilöi liemi kulhoon. Pese kattila ja kaada liemi takaisin.

  4. Sekoita pienessä kulhossa miso, soi­jakastike ja mirin keskenään. Kuori ja raasta valkosipuli joukkoon.

  5. Ota kattilasta 1 dl lientä ja sekoita misoseokseen. Kaada seos kattilaan, sekoita ja keitä vielä 10 minuuttia.

Vinkki Voit valmistaa liemen myös ilman misolisäystä. Mausta liemi suo­lalla ennen käyttämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.