Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Annostele wokki lautasille ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet sekä tuoretta korianteria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-nuudeliwokki

Ainekset

250
g
ohuita vehnänuudeleita
500
g
lohifileetä kuutioina
150
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
Kastike
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
limettimehua
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
hunajaa
1/2-1
tl
chilihiutaleita
2
tl
maissitärkkelysjauhoa
Viimeistelyyn
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsäksi. Valuta ja lisää tilkka rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina.
  2. Pilko lohi nahattomiksi kuutioiksi. Pilko sokeriherneenpalot ohuiksi vinoviipaleiksi.
  3. Kuumenna rypsiöljyä laakeassa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista lohipalat nopeasti. Siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Lisää kasvisseos, kuumenna. Lisää valutetut kypsät nuudelit ja sokeriherneet.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada pannuun. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon lohipalat.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Kesän raikkain alkupala sisältää pehmeää, raakakypsytettyä lohta, makeaa mansikkaa ja pienen chilin poltteen.

Vinkki! Kun tuoreita mansikoita ei ole saatavilla, korvaa marjat granaattiomenan siemenillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 20 min maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-mansikkaceviche

Ainekset

250
g
erittäin tuoretta, ruodotonta lohta
1
pieni punasipuli
1
tuore chili (keskivahva)
2
limetin mehu
1
ruukku
tuoretta korianteria
12
tuoretta mansikkaa
suolaa, mustapippuria (myllystä) ja sokeria
tarjoiluun halutessasi maissinachoja

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala muutaman sentin kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Pilko punasipuli ja chili hyvin pieneksi ja poista chilistä siemenet. Yhdistä ainekset, lisää pieni hippunen suolaa, mustapippuria ja sokeria joukkoon. Ota muutama korianterinlehti sivuun koristelua varten ja hienonna loput seokseen.
  2. Anna cevichen tekeytyä 20 minuuttia. Pilko sillä aikaa mansikat isohkoiksi siivuiksi. Lisää mansikat ja loput korianterinlehdet annoksiin vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi maissinachojen kanssa.

Kommentit (0)

Marja Repo_2 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Helppo ja nopea, mausteinen katkarapuherkku. Onnistuu myös ilman kalaa, tuplakatkaravuilla.
Riisin kanssa tai sitten vaalean leivän dipiksi.

Annoksia
2-4
Valmistusaika
alle 30min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen katkarapu-kalakasari

Ainekset

300
g
Katkarapuja
300
g
Kalaa, esim. kirjolohifileetä
3
rkl
Voi-rypsiöljyseosta
1 1/2
dl
sipulisilppua
6
valkosipulinkynttä
400
g
paseerattua tomaattia
1
Kalafondi
1
dl
ruohosipulisilppua
Tabascoa, sitruunaruohotahnaa

Työvaiheet

1. Sulata katkaravut ja kuutioi kala
2. Hauduta rasvassa sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulin kynnet, älä ruskista, noin 3min
3. Lisää paseerattu tomaatti ja fondi, kuumenna kiehuvaksi
4. Lisää kalakuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta sekoittamatta noin 5 min
5. Lisää ruohosipulisilppu ja valutetut katkaravut, mausta tabascolla. Kuumenna kiehuvaksi, älä keitä.
6. Nauttikaa

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Ahven, tuo maanmainio kala! Kaveriksi sille sopii rapsakka kaalisalaatti, väriä ja vitamiineja pullollaan.

Vinkki: Kuorruta ahvenfileet vaihteeksi chiasiemenillä ja paista rapeiksi. Supersiemenissä on runsaasti kuitua, kalsiumia, vitamiineja ja omega-3:sta

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua ahventa ja punakaali-coleslaw

Ainekset

600
g
ahvenfileitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1
muna
3
rkl
korppujauhoja
3
rkl
chiasiemeniä
Salaatti
400
g
punakaalia
2
porkkanaa
1
hapan omena (esim. Granny smith)
1
tl
fenkolin siemeniä
1/2
tl
suolaa
1
dl
bulgarian jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
piparjuurta raasteena (tuubista)
1/4
tl
mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Aloita salaatista. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kuori porkkanat ja omena ja leikkaa ne myös suikaleiksi ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kulhoon fenkolin siemenet ja suola ja sekoita hyvin esim. puukauhauhalla painellen niin että kaalin rakenne hieman rikkoontuu ja mehustuu.
  2. Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, etikka, piparjuuri, mustapippuri ja hunaja. Yhdistä kastike salaattiin ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua kylmässä kalan valmistumisen ajan.
  3. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Riko muna lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja chiasiemenet. Pyörittele ahvenfileet yksi kerrallaan ensin munassa ja sitten korppujauhochiasiemenseoksessa. Paista leivitetyt fileet kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi noin 1 minuutti per puoli.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Haukikebakko korvaa nakin tässä uudenlaisessa hot dogissa! Lisää täytteiksi hernedippiä, marinoitua sipulia ja salaattia.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min + kohotus 1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukihodarit

Ainekset

Haukikebakot
500
g
haukifileetä jauhettuna
1
sitruunan raastettu kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
3
rkl
korppujauhoja
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Hernedippi
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
2
tl
raastettua sitruunaruohoa (esim. Spice up)
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
marinoitus punasipulia (ks. ohje alhaalla)
12
puista varrastikkua
1. 1/2
dl
öljyä
1
ps
salaatti- tai versosekoitusta
12
hodarisämpylää (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Jauha haukifilee (ruotoineen) esimerkiksi monitoimikoneella. Jos käytät sauvasekoitinta, kuutioi liha ja poista ruodot ensin. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja lisää se ja loput kebakoiden aineet. Sekoita tasaiseksi. Laita seos kylmään lisukkeiden valmistamisen ajaksi.
  2. Tee hernedippi. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Lisää loput aineet ja pyöräytä tasaiseksi. Siirrä dippi kylmään odottamaan.
  3. Laita punasipulit marinoitumaan. Pane puiset varrastikut veteen likoamaan.
  4. Muotoile haukimassasta kostutetuin käsin hieman hodarisämpylää pidempiä, ohuita kebakoita liotettujen puutikkujen ympärille ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Esikypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes ne hieman napakoituvat.
  5. Kuumenna grilli. Öljyä kebakoiden pinnat ja grillaa noin 5 minuuttia välillä tikkuja käännellen. Poista tikut kypsistä kebakoista.
  6. Halkaise sämpylät ja täytä ne haukikebakolla, hernedipillä, marinoidulla sipulilla ja salaatilla tai versoilla.

Näin marinoit punasipulin

Leikkaa kaksi sipulia ohuiksi renkaiksi kulhoon. Raasta ruokalusikallinen inkivääriä ja lisää se ja puoli desiä öljyä sekä ruokalusikalliset hunajaa ja viinietikkaa sipuleille. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hodarisämpylät

Ainekset

3
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1/2
dl
öljyä
2
dl
maissijauhoja
5-6
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta maissi- ja vehnäjauhot taikinaan käsin vaivaten. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
  2. Jauhota leivonta-alusta. Jaa sämpylätaikina 12 osaan ja leivo pitkulaisiksi hodarisämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kypsennä sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)