Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Annostele wokki lautasille ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet sekä tuoretta korianteria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-nuudeliwokki

Ainekset

250
g
ohuita vehnänuudeleita
500
g
lohifileetä kuutioina
150
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
Kastike
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
limettimehua
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
hunajaa
1/2-1
tl
chilihiutaleita
2
tl
maissitärkkelysjauhoa
Viimeistelyyn
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsäksi. Valuta ja lisää tilkka rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina.
  2. Pilko lohi nahattomiksi kuutioiksi. Pilko sokeriherneenpalot ohuiksi vinoviipaleiksi.
  3. Kuumenna rypsiöljyä laakeassa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista lohipalat nopeasti. Siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Lisää kasvisseos, kuumenna. Lisää valutetut kypsät nuudelit ja sokeriherneet.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada pannuun. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon lohipalat.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Suomalainen ja japanilainen ruokakulttuuri sopivat mainiosti yhteen! Karamellisoidut teriyakimuikut nautitaan raikkaan oluen kera. Kokeile vaikkapa japanilaista Asahia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakimuikut

Ainekset

400
g
pieniä perattuja muikkuja
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
Teriyakikastike
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
tamarisoijaa
4
rkl
miriniä (esim. Blue Dragon)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pieniä muikkuja. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.

  2. Sulata voi pannussa ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin
    10 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

  3. Tee teriyakikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen aineet pannuun ja kiehauta.

  4. Siirrä muikut takaisin pannuun. Pyörittele kaloja kastikkeessa, kunnes ne hieman karamellisoituvat pinnaltaan. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Yhden pannun ihmeruoka minimoi tiskit, ja samalla ainekset hautuvat uunissa ihanan meheviksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunalohi-fetavuoka

Ainekset

3
punajuurta
1
lanttu
1
punasipuli
400
g
lohta
1
pkt (200 g)
fetaa
Sitruunaöljy
1
sitruunan mehu
4
rkl
öljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
kevätsipulia tai sipulinvarsia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja suikaloi punajuuret julienneraudalla, vihannesmandoliinilla tai veitsellä. Tee samoin lantulle. Kuori ja viipaloi sipuli. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala tulitikkuaskin kokoisiksi kuutioiksi. Valuta ja kuutioi feta.
  2. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Pyörittele lantturaaste, sipuli ja lohi kulhossa sitruunaöljyssä ja levitä ne uunivuokaan. Pyörittele sitten punajuuri kulhossa öljyiseksi ja lisää se vuokaan muiden ainesten viereen, niin koko ruoka ei värjäydy punaiseksi. Lisää fetakuutiot päälle. Paista uunissa 15 minuuttia. Koristele ruoka halutessasi hienonnetulla kevätsipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Meeri Koutaniemi KUVA Sami Repo

Meksiko ja kotimainen järvikala törmäävät rokkari Sami Yaffan raikkaissa ahventacoissa. Ne yksi ovat Yaffan ja hänen puolisonsa Meeri Koutaniemen lempiruuista.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sami Yaffan ahventacot

Ainekset

4-6
ahvenfileetä (yht. 400-500 g)
1
rkl
tacomaustetta
Marinadi
1/2
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1/2
chilipalkoa
1
dl
kookoskermaa
Salsa
3
tomaattia
1/2
punasipulia
1
tuore chili
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
(pakaste)maissia
125
g
manchego-juustoa
12
pientä maissitortillaa
öljyä tai voita paistamiseen
Tarjoiluun
guacamolea
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Tee ahvenille marinadi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna myös chili. Sekoita punasipuli, valkosipuli, chili ja kookoskerma yhteen. Laita kalafileet kannelliseen rasiaan, kaada marinadi päälle ja siirrä kalat maustumaan jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.
  2. Valmista salsa. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili ja poista hedelmän sisällä olevat siemenet mikäli haluat salsasta vähemmän tulista. Hienonna chili. Yhdistä tomaatit, sipuli ja chili kulhossa ja mausta seos sitruunamehulla ja suolalla. Jätä salsa odottamaan.
  3. Paista maissia öljyssä kuumassa pannussa 5 minuuttia, kunnes jyvät saavat kunnolla väriä pintaansa. Mausta maissi suolalla ja siirrä odottamaan.
  4. Ripottele tacomauste ahvenfileille ja paista niitä öljyssä tai voissa kuumassa pannussa noin 1 minuutti molemmin puolin. Leikkaa tai murra kypsät kalafileet pienemmiksi paloiksi ja siirrä odottamaan.
  5. Leikkaa tai höylää juusto viipaleiksi ja nosta viipaleet tortilloille. Kuumenna tortilloja öljyssä kuumassa pannussa juustopuoli ylöspäin, kunnes juusto sulaa. Jaa kypsät kalat lämpimien tortillojen päälle, lisää maissia, salsaa ja guacamolea täytteeksi. Koristele täytetyt tacot tuoreella korianterilla. Tarjoa heti.

 

Kommentit (2)

Vierailija

Missä vaiheessa laitetaan tacomauste?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, tacomauste ripotellaan kalojen päälle juuri ennen paistamista. Se oli unohtunut työvaiheista, lisäsin nyt sinne. Kiitos huomautuksesta :)