Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rouskuvan kuorrutuksen alta paljastuu mitä mehevin kalaherkku.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea mantelilohi

Ainekset

800
g
ruodotonta lohifileetä
tl
suolaa
2
viipaletta maalaisleipää (kuivahtanutta)
1
sitruuna (kuori)
2
rosmariininoksaa
2
dl
mantelilastuja
1
rkl
oliiviöljyä
Kuminaperunat
800
g
perunoita (esim. puikula)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
rkl
hunajaa
2
tl
kuminansiemeniä

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja halkaise perunat pitkittäin kulhoon. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita. Kaada perunat leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 10 minuuttia.
  2. Ripota lohifileelle 1 tl suolaa ja jätä maustumaan.
  3. Murustele leipäviipaleet kulhoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se leipämurujen joukkoon. Irrota rosmariinin lehdet. Sekoita ne sekä mantelilastut, oliiviöljy ja ½ tl suolaa leipämurujen joukkoon.
  4. Ota pelti uunista, siirrä perunat pellin laidoille ja nosta lohifilee keskelle. Levitä leipä-manteliseos fileelle ja paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lohi on mehevän kypsää. Fileen paksuus vaikuttaa lohen kypsymisaikaan.

Kommentit (0)

MadDog on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen madekeitto

Ainekset

3
kpl
Keskikokoisia (n.500-1000 g) mateita, yhteensä noin 1,5 kg
10
kpl
Keskikokoisia kiinteitä perunoita
1
Iso sipuli
2
dl
Ruoka- tai kuohukermaa
1
Kalafondikuutio
1
prk
Creme bonjour sitruuna-tilli
n.3-4
rkl
silputtua tilliä
Voita tai öljyä
3-5
kuivattua ruisleipäviipaletta

Työvaiheet

Kuullota hetki silputtua sipulia ja perunalohkoja voissa tai öljyssä kattilassa. Lisää vettä reilusti ja laita sekaan kalafondi tai kalaliemikuutio. Liemen voi toki myös keittää mateiden perkeistä ja kasviksista (porkkana, selleri, lanttu, palsternakka), tällä kertaa tosin laiskuus voitti. Lisää nyljetyt ja peratut mateet noin 3 cm:n paloiksi pilkottuna sekä mateiden maksat pieninä kuutioina. Hauduta noin 15 min.
Lisää lopuksi kerma ja creme bonjour ja hauduta vielä pari minuuttia matalalla lämpötilalla. Ripottele pinnalle tillisilppu. Tarjoile kevyesti voissa paistettuja ruisleipäkuutioiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maskulin KUVA Panu Pälviä

Blinipannari on Glorian ruoka & viinin päätoimittajan Sanna Maskulinin luottoresepti, joka vie aina jalat alta. Sannan versiossa täytteet viittaavat Aasiaan: wasabi maustaa smetanan ja seesaminsiemenet graavilohen sekä kirjolohenmädin.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
45 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen blinipannari

Ainekset

7
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
25
g
hiivaa
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
tl
suolaa
25
g
voita sulatettuna
3
kananmunaa
Sitruuna-wasabismetana
1
sitruunan kuori
1
rkl
sitruunan mehua
2
prk à 120 g
smetanaa
2
tl
wasabia
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
graavilohta
5
cm:n pala purjoa
1
ruukku paksoita tai rucolaa
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä
1
dl
kirjolohen mätiä

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita jauhot ja suola nesteeseen. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Sulata voi. Sekoita voi ja kananmunat taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.
  4. Pannukakun paistuessa valmista täytteet. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita sitruuna-wasabismetanan aineet keskenään.
  5. Suikaloi graavilohi ja purjo.
  6. Levitä sitruuna-wasabismetana kypsälle pannarille. Ripottele smetanan päälle purjo- ja lohisuikaleet, paksoita ja seesaminsiemeniä. Lusikoi lopuksi mäti pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Lohipalat käväisevät uunissa ja mautuvat sitten fenkolinsiemenliemessä ihanan pehmeiksi. Granaattiomena viimeistelee maun.

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + marinoituminen 3 h tai yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenalohi

Ainekset

500
g
lohta
Mausteliemi
500
g
lohta
½ -1
dl
punaviinietikkaa
½
dl
ruokosokeria
3
dl
haaleaa vettä
½
rkl
fenkolinsiemeniä
5
kokonaista valkopippuria
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
granaattiomena
½
dl
hienonnettua tilliä
(ripaus sormisuola)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 ½ cm:n kuutioiksi. Laita kalakuutiot uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Sekoita liemiainekset tasaiseksi ja kaada liemi kalojen päälle niin, että ne peittyvät.
  3. Kypsennä kalaa uunissa 8 minuuttia. Ota uunista ja anna marinoitua huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia. Voit jättää kalan jääkaappiin myös yön yli.
  4. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Hienonna tilli. Nosta lohipalat liemestä tarjoiluastiaan ja lisää siemenet ja tilli. Ripottele sormisuolaa päälle. Halutessasi lisää hieman raastettua sitruunankuorta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Risoton vati, Sokos.
Risoton vati, Sokos.

Puolen tunnin luksusruokaa. Tässä risotossa perinteisen valkoviinin sijaan raikasta sitruunankuorta ja -mehua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut siikafileet ja sitruuna-hernerisotto

Ainekset

600
g
ruodotonta siikafileetä
2
rkl
voita paistamiseen
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä
Risotto
6–7
dl
kasvislientä (fondista)
1
sitruuna (kuori ja mehu)
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2 1/2
dl
risottoriisiä
200
g
pakasteherneitä
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee ensin risotto. Kuumenna kasvisliemi pienessä kattilassa ja pidä se kuumana. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja laita se sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä laakeassa kasarissa keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota sitä pari minuuttia, kunnes riisin reunat muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Purista sitruunasta 2 rkl mehua riisin joukkoon. Kun mehu on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kasvislientä ja uusi kauhallinen aina kun edellinen on imeytynyt, kunnes riisi on napakan kypsää. Tähän menee noin 15 minuuttia.
  3. Paista siikafileitä voissa pannussa 2 minuuttia, käännä ja paista vielä noin 1 minuutti. Jos valitset nahallisen fileen, aloita paistaminen nahkapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää risottoon kauhallinen kuumaa kasvislientä ja pakasteherneet, Kuumenna risotto. Raasta juusto ja lisää se, voi ja raastettu sitruunankuori risottoon. Tarjoa siian kanssa.

Kommentit (0)