Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 181 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rouskuvan kuorrutuksen alta paljastuu mitä mehevin kalaherkku.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea mantelilohi

Ainekset

800
g
ruodotonta lohifileetä
tl
suolaa
2
viipaletta maalaisleipää (kuivahtanutta)
1
sitruuna (kuori)
2
rosmariininoksaa
2
dl
mantelilastuja
1
rkl
oliiviöljyä
Kuminaperunat
800
g
perunoita (esim. puikula)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
rkl
hunajaa
2
tl
kuminansiemeniä

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja halkaise perunat pitkittäin kulhoon. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita. Kaada perunat leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 10 minuuttia.
  2. Ripota lohifileelle 1 tl suolaa ja jätä maustumaan.
  3. Murustele leipäviipaleet kulhoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se leipämurujen joukkoon. Irrota rosmariinin lehdet. Sekoita ne sekä mantelilastut, oliiviöljy ja ½ tl suolaa leipämurujen joukkoon.
  4. Ota pelti uunista, siirrä perunat pellin laidoille ja nosta lohifilee keskelle. Levitä leipä-manteliseos fileelle ja paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lohi on mehevän kypsää. Fileen paksuus vaikuttaa lohen kypsymisaikaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valkoviini, voi ja perunan tärkkelys suurustuvat tässä pyttipannussa kuin itsekseen kastikkeeksi. Ja tuorekelmussa uppomunat onnistuvat aina!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-lohipyttis

Ainekset

400
g
uusia perunoita
1
kukkakaali
400
g
kylmäsavulohta
2
kevätsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
4
kananmunaa
50
g
voita
1
dl
valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuorekelmua

Työvaiheet

  1. Laita perunat kiehumaan runsaaseen veteen. Irrota kukkakaalista kukinnot, pilko savulohi kuutioiksi ja leikkaa kevätsipuli renkaiksi.
  2. Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Sipaise kelmun pintaan öljyä. Riko kananmunat kuppeihin ja solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa.
  3. Sulata voi pannussa. Nosta juuri ja juuri kypsät perunat pannuun, lisää kukkakaalit ja ruskista muutama minuutti. Lisää viini ja anna ruuan kiehua miedolla lämmöllä, kunnes se tiivistyy hieman.
  4. Nosta kananmunapaketit perunoiden keitinveteen ja kypsennä 4 minuuttia. Avaa kelmupaketit.
  5. Lisää lohikuutiot ja kevätsipuli pannuun, sekoita. Nosta päälle kananmunat. Ripottele munien päälle hiukan suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sushin makumaailma perunasalaatissa? Kyllä vain. Tämä aasialainen herkku koukuttaa ja pahasti.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Nori-graavilohiperunasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
noriarkki
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
sormisuolaa
100
g
graavilohta
3
kevätsipulin vartta
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat huolellisesti. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna noriarkki hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita levärouhe, kuoriraaste, öljyt ja suola keskenään. Kääntele seos perunoihin.
  3. Suikaloi graavilohi. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Vinkki Saat salaattiin lisää merellistä makua, kun käytät siihen kaksi noriarkkia.

 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ananassalsa lohi

Ainekset

Uunilohi
800
g
Ruodotonta lohifileetä
1
Kpl
Linen kuori +mehu
Merisuolaa
Ananassalsa
1/2
Kpl
Ananas
1
Kpl
Suippopaprika (punainen)
1/2
Kpl
Punasipuli
1
Kpl
Valkosipulin kynsi
1
Kpl
Mieto punainen chili
2
Rkl
Lime mehua
1/4
Tl
Suola

Työvaiheet

UUNILOHI
Laita lohifilee nahka alaspäin pellille leivinpaperin päälle.
Hiero suolaa kauttaaltaan kalan pinnalle ja anna suolan imeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Huuhdo lime ja raasta sen kuori, purista mehu. Ripottele kalan pinnalle limen kuori ja mehu. Työnnä lämpömittarin anturi fileen paksuimpaan kohtaan ja aseta sisälämpötilaksi 42–55 astetta.
Kypsennä uunilohta uunin keskitasossa 15–25 minuuttia, kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Kirjolohifilee kypsyy paksua lohifileetä nopeammin.

ANANASSALSA
Kuori ananas ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös paprika. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulinkynsi. Poista siemenet chilistä ja hienonna se.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaada ananassalsa kypsän uunilohen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa esim. uusienperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Misolohiburgerit syntyvät hetkessä, kun grilli on valmiiksi kuuma.  Aasialaiset hölskykurkut viimeistelevät herkun. Viipaloi kurkku ja hienonna chili. Mausta limetinmehulla, suolalla ja sokerilla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohiburgerit

Ainekset

600
g
lohifileetä (paksusta päästä)
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sitruunaruohotahnaa (esim. Spice Up)
1
rkl
sokeria
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
Misomajoneesi
1 1/2
dl
majoneesia
1
rkl
misotahnaa
Lisäksi
1
pieni
paksoi
4
sämpylää

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee neljäksi nahalliseksi annospalaksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lusikoi marinadi lohipalojen pintaan. Anna maustua noin 5 minuuttia ennen grillaamista.
  2. Sekoita majoneesi ja misotahna pienessä kulhossa. Leikkaa kokonainen paksoi pitkittäin lohkoiksi niin, että kanta pitää lohkot kasassa. Halkaise sämpylät.
  3. Kypsennä lohipaloja marinadin kanssa nahkapuoli alaspäin grillin parilalla noin 5 minuuttia. Grillaa paksoiviipaleita ritilällä noin 2 minuuttia. Grillaa sämpylöitä leikkuupinta alaspäin noin minuutti.
  4. Lusikoi misomajoneesia sämpylälle. Poista kypsästä lohipalasta nahka ja aseta lohipala ja paksoilohko majoneesin päälle. Levitä vielä lusikallinen majoneesia kansileivän leikuupinnalle.

Kommentit (0)