Rouskuvan kuorrutuksen alta paljastuu mitä mehevin kalaherkku.
Rapea mantelilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita perunoista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja halkaise perunat pitkittäin kulhoon. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita. Kaada perunat leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 10 minuuttia.
- Ripota lohifileelle 1 tl suolaa ja jätä maustumaan.
- Murustele leipäviipaleet kulhoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se leipämurujen joukkoon. Irrota rosmariinin lehdet. Sekoita ne sekä mantelilastut, oliiviöljy ja ½ tl suolaa leipämurujen joukkoon.
- Ota pelti uunista, siirrä perunat pellin laidoille ja nosta lohifilee keskelle. Levitä leipä-manteliseos fileelle ja paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lohi on mehevän kypsää. Fileen paksuus vaikuttaa lohen kypsymisaikaan.