Tuore savukala saa kylkeensä herkulliset kermaperunat. Mikä ihana kesäruoka!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min
Helppo
Savukala ja kermamuhennetut kesäperunat
Ainesosat
400
g
savukalaa (esim. lämmin- tai kylmäsavulohta)
Kermamuhennetut perunat
800
g
keitettyjä varhaisperunoita
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kuohukermaa
n. 1
tl
raastettua piparjuurta
¾
dl
hienonnettua tilliä
2
kevätsipulia
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
Vaiheet
- Puolita tai viipaloi kylmät perunat. Raasta piparjuuri. Hienonna tilli. Viipaloi kevätsipuli.
- Sulata voi paistinpannussa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen 1 minuutti. Lisää kerma pannuun ja anna kastikkeen porista 3 minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää perunat ja anna niiden lämmetä. Mausta piparjuurella, tillillä, sipulilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa savukalan kanssa. Myös tillillä ja etikalla maustetut hölskytyskurkut sopivat lisukkeeksi.