Lohi-Wellington on helpoin lohipiirakka ikinä! Taikinakuoressa lohi paistuu ihanan meheväksi.
Wellingtonin lohi
Ainekset
Työvaiheet
1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan ulos paketista.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhtaise lohen pinta ja kuivaa se talouspaperilla. Poista lohen nahka varovasti pitkällä veitsellä. Jos ostat lohen kalatiskistä, pyydä kalamyyjää poistamaan nahka.
3. Kauli lehtitaikinaa muutaman kerran. Nosta toinen lehtitaikinalevy leivinpaperille ja lohi sen päälle. Ripottele lohen pintaan suola. Varmista, että taikinaa jää lohen ympärille näkyviin noin 1 ½ senttiä kaikille puolille. Levitä pinaatti lohifileen päälle.
4. Riko muna lasiin ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Voitele taikina lohen ympäriltä pullasudilla. Nosta toinen taikinalevy päälle niin, että reunat menevät kohdakkain. Painele reunat yhteen ensin sormin ja sitten haarukan piikeillä. Tasoita reunat veitsellä. Voitele piirakan pinta vielä kananmunalla. Paista 25 minuuttia.
VINKKI! Kun tasoitat reunoja, taikinaa jää vähän yli. Voit muotoilla jämätaikinasta kuvioita piirakan pintaan.