
Tähän broileripataan lisätään omenoita kahdessa muodossa. Omenapalat kypsyvät muiden kasvisten kanssa ja padan liemeksi lorautetaan omenaista siideriä.
Siiderinen broileripata
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja puolita perunat. Kuori ja kuutioi palsternakka. Kuori ja viipaloi omenat.
- Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa padassa muutama minuutti. Lisää broilerin rintaleikkeet ja paista niihin väri pintaan. Lisää perunat, palsternakat ja omenat.
- Kaada pataan siideri ja kanaliemi. Lisää rosmariini. Kiehauta seos, vähennä keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia eli siihen asti, kunnes broileri on kypsää. Lisää tarvittaessa enemmän kanalientä.
- Lisää pataan ranskankerma ja sinappi. Anna lämmetä.
Pettymys. Vai oliko reseptissä tai minussa vikaa? Ei suolaa, ei mausteita, tosi paljon kirkasta lientä. Ei mitään väriä ruoassa, kaikki valkoista.
Ei jatkoon.
Ihan sama lopputulos kuin edellisellä kokilla! Täyslitkua joka ei maistunut miltään. Tai maistui siideriltä joka ei ollut hyvä idea. Jäin miettimään miten tuolla ajalla ja hiljaisella kiehutuksella saa noin kauniin kuvanlaisen annoksen ..Ei jatkoon!
Ihan kelvollinen, kunhan kanaan ja kasviksiin paistaa kunnon pinnan ennen nestettä. Ei jää valkoiseksi. Nestettä on aivan liikaa! Seuraavalla kerralla teen seuraavat muutokset: kanan maustaminen, omenat joukkoon vasta lopuksi ja nestettä vähennän / paistaminen ilman kantta.
Oli todella hyvää! Suosittelen.
Itsellä ei ainakaan ollut yhtään liikaa liemeä vaan juuri ja juuri sain kaikki ainekset mahtumaan isoon teräksiseen paistinpannun ja lisäsin ekstra desin kanalientä, että perunat peittyy tarpeeksi liemeen. Itsellä oli kuivaa siideriä ja valmiiksi marinoitua kevätsipuli broileria. Liemi tässä ruoassa parasta oli.
Lehtien ruokakuviin nyt harva kotikeittiössä pääsee ja jos katsot kuvaa tarkasti niin huomaat ettei siinä ole käytetty ohjeen mukaista rintaleikettä vaan koipea ja kaikki tietenkin aseteltu kuvaa varten.
Kannattaa reippaasti maustaa itse lisää. Lisäsin kanelia, kurkumaa ja pippuria. Toimi hyvin. Liemen keitin lopuksi kasaan. Ilman extra-maustamista jäi vaisun makuiseksi ja siideri peitti kanaliemen maun alleen.
Tällä reseptillä ei ainakaan kannata tehdä. Lopputulos oli kamala.