Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen riisipuuro on todellista kylmän kauden lohturuokaa. Jotta puurosta tulisi mahdollisimman hyvää, panosta laadukkaaseen kanaliemeen.

Suolaisesta riisipuurosta on monenlaisia versioita ympäri Aasiaa. Muun muassa congee-nimellä tunnettu ruokalaji on risottomaisen kostea, puuromainen ruoka, johon on yhdistetty erilaisia makuaineita.

Tämä kiinalaisen riisipuuron ohje kannattaa ottaa käyttöön tavallisena arki-iltana. Myskikurpitsalla rikastettu ruoka hautuu kypsäksi kanaliemessä ilman sen kummempaa vaivannäköä.

Riisipuuron päälle lisätään paistettua, maustepippurilla maustettua broileria ja keitettyjä kananmunia. Viimeisen silauksen ruoka saa pinnalle hienonnetusta kevätsipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kanan kiinalainen riisipuuro

Ainekset

1
l
kanalientä
3
dl
puuroriisiä
½
kg
myskikurpitsaa
2
kananmunaa
3
(noin 500 g)
broilerinrintafileetä
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria
3
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kiehauta kanaliemi ja riisi kattilassa, laita lämpö miedolle ja peitä kattila kannella.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kuutiot riisin joukkoon kypsymään. Anna puuron hautua kannen alla noin 25 minuuttia. Puuron tulisi muistuttaa löysää risottoa, joten tarkkaile nesteen määrää keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. 
  3. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  4. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi ja paista öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
  5. Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Suikaloi kevätsipuli.
  6. Jaa puuro lautasille. Annostele päälle broilerit, kananmunat ja kevätsipuli.

Kommentit (8)

Vierailija

Missä kohtaa panostetaan laadukkaaseen kasvisliemeen, kun ohjeessa kuitenkin käytetään kanalientä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, tarkoituksena oli puhua kanaliemestä molemmissa kohdissa! Ingressi on nyt korjattu.

Vierailija

Onneksi Suomessa ei jo ylipainoisia ole tarpeeksi jotka lohturuokaa syövät. Olisikos jo vihdoinkin aika keksiä joku parempi sana kuin "lohturuoka"?

Ikinä tehnyt

Mistä tuon kanaliemen saa tai miten se tehdään?

Vierailija

Hyvä vinkki👍Syön riisipuuroa vain jouluna, jos silloinkaan.

Vierailija

Kanaliemikuutiota saa kaupasta

LionelMassi

"kolmen kanan" ? mistähän tuo tulee?

kukkuu ;)

Lue Massi resepti!

Kananmuna, kanaliemi, broiskunfilee...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta karitsavartaat jo kotona. Nuotiolla grillaat ne muutamas­sa minuutissa. Lisukkeena maistuvat limettimaissit ja hernehummus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min (+ pakastus 2 t)
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat nuotiolla

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
¾
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi. Muotoile seoksesta 8 pöt­kylää puisien grillitikkujen ympärille. Säilytä vartaat jääkaapissa tai pakas­timessa. Esivalmistele limettimaissit ja tee hernehummus ennen lähtöä (ohjeet alla).
  2. Nuotiopaikalla grillaa (sulaneita) karitsavartaita hiilloksella pari minuut­tia, kunnes paistopinta on ruskistunut. Käännä sitten ympäri ja ruskista toinen puoli. Paista vartaat kypsiksi.
  3. Tarjoa vartaat grillattujen limetti­maissien ja hernehummuksen kanssa.

Limettimaissit

Ainekset

8
esikypsennettyä maissia
MARINADI
1
limetti
½
dl
hoisinkastiketta
½
dl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
LISÄKSI
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
½
tl
chilirouhetta

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu kul­hoon. Lisää hoisin, hunaja ja soija. Se­koita tasaiseksi.
  2. Laita maissit vahvaan muovipussiin. Valuta marinadi päälle ja sulje pussi huolellisesti.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja chili keskenään ja pakkaa seos pieneen pussiin.
  4. Nuotiopaikalla valuta maissit pussin päällä ja paahda kuumalla hiilloksella usein käännellen, kunnes maissit ovat paahtuneita ja kuumia. Valele kastiket­ta maisseille pari kertaa paahtamisen aikana.
  5. Siirrä maissit lautasille ja ripottele siemen-chiliseos päälle.

Hernehummus

Ainekset

2
ps (à 200 g)
pakasteherneitä
1
tlk (380/230 g)
kikherneitä suolaliemessä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
sitruunanmehua
1
valkosipulinkynsi
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
tl
suolaa
LISÄKSI
1–2
rkl
oliiviöljyä pinnalle

Työvaiheet

  1. Sulata herneet ja valuta kikherneet.
  2. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
  3. Siirrä hummus tiiviiseen astiaan ja va­luta pinnalle ohut kerros oliiviöljyä hapet­tumisen estämiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Misomarinadiin upotettu lohi maistuu paistettuna ihanalta rapeiden kesäkasvisten seurassa. Voit käyttää kesäkasvisvokkiin mitä tahansa saatavilla olevia kasviksia. Alkukesällä vokissa maistuvat parsat ja retiisit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi ja kesäkasvisvokki

Ainekset

3
lohifileetä (yhteensä noin 450 g)
Misomarinadi
tl
(tummaa) misoa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
tl
vettä
Paistamiseen
öljyä
Kesäkasvisvokki
1
sipulia
4
valkosipulinkynttä
100
g
siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
150
g
vihreää parsaa
150
g
sokeriherneitä
1
ps (125 g)
retiisejä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita misomarinadin ainekset keskenään ja kääntele huolella lohifileisiin. Anna maustua puolisen tuntia.

  2. Valmistele sillä aikaa kasvisvokki. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele parsat ja viipaloi retiisit. (Puoli tarvittaessa isoimmat siitakesienet.)

  3. Paista lohifileet pannulla öljyssä kypsäksi 6–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeilevaa.

  4. Kuumenna öljy toisella paistinpannulla ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää loput kasvikset ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita riisiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa. Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki misolohen kanssa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Helppo halloumi-tomaattipannu onnistuu vaikka retkellä. Tarjoa se bulgurin, ohran tai vaikka hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu

Ainekset

2
pkt (à 225–250 g)
pehmeää halloumia (esim. Filos Deluxe)
½
dl
oliiviöljyä
7
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
tlk (400 g)
kuorittuja säilyketomaatteja
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
ruukku korianteria
¾
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta halloumit ja leikkaa kumpikin neljäksi samankokoiseksi palaksi. Kuu­menna pannussa 1 rkl oliiviöljyä ja pais­ta juustopaloihin kauttaaltaan kaunis väri ja rapea pinta. Siirrä pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkyn­net. Lisää loppu öljy, valkosipulit ja mini­luumutomaatit pannuun. Kuullota hitaasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää mo­lemmat tomaattisäilykkeet, vesi ja hienon­nettu korianteri.
  3. Mausta suolalla, sokerilla ja pippuril­la. Lisää halloumit ja anna poreilla hiljal­leen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa.

Vinkki Hienonna korianteri kotona valmiiksi rasiaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ensin liedellä ja lopuksi vielä uunissa kypsynyt kaali saa seuraansa kunnolla kuullotetut mausteet ja paljon ihanaa tilliä. Tarjoa herkku turkkilaisen jogurtin ja rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pannukaali

Ainekset

1
iso varhaiskaali
2
valkosipulinkynttä
1
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
jauhettua korianteria
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
ruukku tilliä
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali 8 lohkoksi niin, että jokaisessa lohkossa on kantaa, joka pitää sen koossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä valurautapannussa ja ruskista kaalilohkot siinä molemmin puolin, yhteensä noin 10 minuuttia. Ota kaalit pannusta ja lisää pannuun ½ dl öljyä, valkosipulit, tomaattipyree, kuminansiemenet, korianteri ja chili. Paista mausteita pari minuuttia, jotta maut irtoavat kunnolla.

  3. Lado kaalilohkot takaisin pannuun, ripottele niille suola ja nostele kastiketta pannusta tasaisesti kaalien päälle. Laita pannu uuniin noin 15 minuutiksi.

  4. Lusikoi jogurtti kuumille kaalilohkoille ja ripottele runsaasti tillinoksia päälle. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)