Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 189 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen riisipuuro on todellista kylmän kauden lohturuokaa. Jotta puurosta tulisi mahdollisimman hyvää, panosta laadukkaaseen kanaliemeen.

Suolaisesta riisipuurosta on monenlaisia versioita ympäri Aasiaa. Muun muassa congee-nimellä tunnettu ruokalaji on risottomaisen kostea, puuromainen ruoka, johon on yhdistetty erilaisia makuaineita.

Tämä kiinalaisen riisipuuron ohje kannattaa ottaa käyttöön tavallisena arki-iltana. Myskikurpitsalla rikastettu ruoka hautuu kypsäksi kanaliemessä ilman sen kummempaa vaivannäköä.

Riisipuuron päälle lisätään paistettua, maustepippurilla maustettua broileria ja keitettyjä kananmunia. Viimeisen silauksen ruoka saa pinnalle hienonnetusta kevätsipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kanan kiinalainen riisipuuro

Ainekset

1
l
kanalientä
3
dl
puuroriisiä
½
kg
myskikurpitsaa
2
kananmunaa
3
(noin 500 g)
broilerinrintafileetä
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria
3
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kiehauta kanaliemi ja riisi kattilassa, laita lämpö miedolle ja peitä kattila kannella.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kuutiot riisin joukkoon kypsymään. Anna puuron hautua kannen alla noin 25 minuuttia. Puuron tulisi muistuttaa löysää risottoa, joten tarkkaile nesteen määrää keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. 
  3. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  4. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi ja paista öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
  5. Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Suikaloi kevätsipuli.
  6. Jaa puuro lautasille. Annostele päälle broilerit, kananmunat ja kevätsipuli.

Kommentit (8)

Vierailija

Missä kohtaa panostetaan laadukkaaseen kasvisliemeen, kun ohjeessa kuitenkin käytetään kanalientä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, tarkoituksena oli puhua kanaliemestä molemmissa kohdissa! Ingressi on nyt korjattu.

Vierailija

Onneksi Suomessa ei jo ylipainoisia ole tarpeeksi jotka lohturuokaa syövät. Olisikos jo vihdoinkin aika keksiä joku parempi sana kuin "lohturuoka"?

Ikinä tehnyt

Mistä tuon kanaliemen saa tai miten se tehdään?

Vierailija

Hyvä vinkki👍Syön riisipuuroa vain jouluna, jos silloinkaan.

Vierailija

Kanaliemikuutiota saa kaupasta

LionelMassi

"kolmen kanan" ? mistähän tuo tulee?

kukkuu ;)

Lue Massi resepti!

Kananmuna, kanaliemi, broiskunfilee...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Parmesaanin ja pankojauhon yhdistelmä tuottaa broilerille rapeimman ja maukkaimman leivityksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat broilerinleikkeet ja basilikapavut

Ainekset

1
dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1
dl
pankojauhoja
2
kananmunaa
600
g
maustamattomia broilerin ohutleikkeitä
KAPRISMAJONEESI
1
rkl
kapriksia
2
dl
majoneesia
BASILIKAÖLJY
1
ruukku basilikaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
2
rkl
voita paistamiseen
600
g
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastikkeet. Hienonna kaprikset ja sekoita ne majoneesiin. Soseuta basilikaöljyn ainekset sauvasekoittimella.

  2. Raasta parmesaani syvälle lautaselle ja sekoita joukkoon pankojauhot. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.

  3. Kasta broilerinleikkeet yksi kerrallaan ensin kananmunaan ja sitten pankojauhoseokseen. Paista voissa ruskeiksi noin 2 minuuttia molemmin puolin.

  4. Kun leikkeet paistuvat, keitä jäisiä papuja kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja sekoita basilikaöljy kuumien papujen joukkoon.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl, 4–6 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapizza

Ainekset

1
ps (26 g)
nopeaa pizzahiivaa (sisältää leivinjauhetta)
9
dl
00-pizzajauhoja
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
kylmää vettä
TÄYTE
400
g
karitsanjauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
prk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2
palloa buffalamozzarellaa
½
ruukku minttua
CHILIÖLJY
noin 1
dl
oliiviöljyä
1
punainen chlili

Työvaiheet

  1. Halkaise chili, älä poista siemeniä. Laita öljy pieneen purkkiin, upota siihen chili ja anna sen uuttua pizzan valmistumisen ajan.

  2. Paista jauheliha pannulla kauniin ruskeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää mausteet. Kumoa joukkoon säilyketomaatit ja riko niiden rakenne lastalla muutamaan osaan. Kiehauta, lisää etikka ja ota pannu liedeltä.

  3. Sekoita nopea pizzahiiva, jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi kahdelle leivinpaperille.

  4. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Valuta ja viipaloi mozzarella, ja lisää täytteen päälle. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele minttua ja chiliöljyä kuuman pizzan päälle. Valmista toinen pizza samoin.

Vinkki Pizzahiivan tilalla voi käyttää tavallista kuivahiivaa reilun puolikkaan pussillisen, mutta taikinan täytyy tällöin antaa kohota normaaliin tapaan ennen kaulimista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssicarbonara

Ainekset

2
dl
kuivattuja belugalinssejä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
25
g
voita
dl
pastan keitinvettä
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2 + 1
keltuaista
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 16–18 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kauhaise talteen 1½ dl keitinvettä.

  3. Kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä voissa pari minuuttia. Lisää valutetut linssit ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Raasta pecorino. Erottele keltuaiset. Yhdistä pastan keitinliemi, kaksi keltuaista ja juustoraaste. Kääntele kuuman pastan joukkoon sipuli-linssiseos ja keltuais-juustoseos. Mausta pippurilla. Tarkista suola.

  5. Laita kolmas keltuainen pastan päälle ja anna sen sekoittua spagetin joukkoon samalla kun pasta annostellaan lautasille.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Papukeitto ei väreillä ilottele, mutta makua riittää senkin edestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 40 min + papujen liottaminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Pasta e fagioli eli pasta-papukeitto

Ainekset

PAVUT
3
dl
kuivattuja borlottipapuja
2
porkkanaa
1
sipuli
2
lehtisellerin vartta
5
valkosipulinkynttä
4
salvian oksaa
1
tl
suolaa
n. 1½
l
vettä
KEITTO
2
valkosipulinkynttä
8
salvianlehteä
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
ditalini- tai zitapastaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja laita ne isoon kulhoon. Kaada päälle kylmää vettä ja anna papujen liota yön yli.

  2. Valuta pavut ja laita ne pataan. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipu­li muutamaan osaan. Leikkaa lehti sellerit muutamaan palaan. Kuori valkosipulinkynnet.

  3. Laita kasvikset, suola ja salvian oksat pataan. Kaada päälle vesi.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske läm­pöä ja peitä pata kannella. Anna pa­pujen kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Poimi kasvikset ja salvian oksat pois. Valuta pavut niin, että otat lie­men talteen.

  6. Soseuta puolet pavuista ja puolet keitinliemestä keskenään tehosekoit­timessa tai monitoimikoneessa.

  7. Valmista keitto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi salviasta lehdet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli sekä salvia. Kaada joukkoon papu­liemiseos ja loput pavut. Lisää lientä sen verran, että keitosta tulee paksuhkoa. Kuu­menna kiehuvaksi ja alenna lämpöä.

  8. Keitä pasta suolalla maustetus­sa vedessä 3 minuuttia vajaaksi keittoajastaan.

  9. Lisää valutettu pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä muutama minuutti. Valuta pin­nalle oliiviöljyä.

Vinkki Voit myös paistaa salvian­lehdet pannussa öljyssä ja lisätä ne keiton pinnalle.