Kodin Kuvalehti on lisännyt 552 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  

Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.

Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 

Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Suklaan ja punaviinin ystävyys miellyttää myös parsaa ja pitkään haudutettua karitsalihaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + haudutus 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ylikypsä karitsa, parsat ja suklaa-punaviinikastike

Ainekset

600
g
karitsan niskaa tai entrecôtea
3
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
rkl
ruokokidesokeria
2
tl
suolaa
1
ruukku
timjamia
1
dl
punaviiniä
5
dl
vettä
Suklaa-punaviinikastike
1
dl
karitsan haudutuslientä
1
dl
punaviiniä
1
dl
demi glace -kastikepohjaa
50
g
voita
50
g
tummaa suklaata
Keitetyt parsat
20
vihreää tai valkoista parsaa
1
tl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Laita lihat uunivuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise sitruuna. Lisää ne vuokaan lihojen joukkoon. Mausta lihat sokerilla, suolalla ja timjaminoksilla. Lisää 5 dl vettä ja 1 dl viiniä. Peitä astia foliolla ja laita uuniin. Anna lihojen hautua uunissa ainakin 4 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää ja pehmeää. Anna lihojen jäähtyä liemessään.
  2. Siivilöi 1 d haudutuslientä kastiketta varten. Mittaa haudutusliemi, 1 dl viiniä ja kastikepohja kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes kastike on keittynyt hieman kasaan. Lisää voi ja tumma suklaa kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä. Voit lisätä vielä suklaata, mikäli haluat suklaisemman kastikkeen.
  3. Jos haluat, paista lihoihin kaunis väri pannussa.
  4. Kuori parsanvarret ja katkaise parsan alaosasta puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja 1 minuutti suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siirrä parsat keittiöpyyhkeen päälle, taputtele kuiviksi ja laita lautaselle. Mausta öljyllä ja suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tomaateista ja paahdetuista paprikoista tehty keitto on superhelppo ja superherkku. Ja maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

Annoksia
8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bisquekeitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk (à 400 g)
kuorittuja tomaatteja
2
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
4
dl
kasvislientä
2
dl
mascarponea
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla.
  2. Halkaise paprikat, poista valkoiset osat ja siemenet. Laita paprikat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Anna paahtua kuumassa uunissa grillivastusten alla noin 4–5 min tai kunnes paprikoiden pinta hieman mustuu. Kastele keittiöpyyhe kylmällä vedellä ja jäähdytä paprikat kostean pyyhkeen alla. Poista jäähtyneistä paprikoista kuori veitsellä. Leikkaa paprikat muutamaan osaan.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita kattilassa pari minuuttia. Lisää paprikat, tomaatit, sokeri, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa poreillen, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mascarpone ja kerma ja soseuta. Kuumenna keitto nopeasti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 552 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuvat Tuomas Kolehmainen

Joka tiskiä säästää, se kokkia rakastaa! Yhdessä astiassa valmistuva ruoka on kesän kätevin juttu. Mehevän lohipellin maustaa parmesaani-sitruunaöljy.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä lohipelti

Ainekset

6
isoa perunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
parsakaali
1
purjo
1
sitruuna
800
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
Parmesaani-sitruunaöljy
75
g
parmesaania
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin parmesaani-sitruunaöljy. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Pese sitruuna. Raasta ohut keltainen kuoriosa ja purista tarvittava määrä mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita öljyn ainekset keskenään.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese ja viipaloi perunat. Siirrä siivut leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy. Esikypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Paloittele sillä aikaa parsakaali kukinnoiksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo. Huuhdo ja viipaloi sitruuna. Leikkaa kalafilee kuuteen annospalaan ja ripottele paloille suola.
  4. Ota perunat uunista ja sekoita niiden joukkoon parsakaali, purjo ja sitruunaviipaleet. Sekoita 2/3 parmesaani-sitruunaöljystä kasviksiin. Nosta kalapalat kasvisten päälle ja valuta loppu parmesaani-sitruunaöljy niiden pinnalle.
  5. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes lohi ja kasvikset ovat kypsiä. Koristele ruoka halutessasi tuoreella mintulla tai tillillä.

Vinkki! Kalan voi kypsentää kasvisten päällä myös kokonaisena fileenä.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Miran päivänä Vain elämää -sarjan artistit pääsivät tutustumaan terveelliseen raakaruokaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Miran kesäkurpitsaspagetti ja raaka tomaattikastike

Ainekset

Kesäkurpitsaspagetti
1
iso kesäkurpitsa (tai kaksi pientä, yhteensä 700 g)
1
rkl
suolaa
Kastike
5
tomaattia
50 g
aurinkokuivattua tomaattia
0,5
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kuivattua basilikaa
1
valkosipulin kynsi
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin spagetti. Leikkaa kesäkurpitsa spiraalileikkurilla, mandoliinilla tai juustohöylällä ohueksi. Ripottele suola päälle ja anna spagetin seisoa huoneenlämmössä vähintään 30 min ennen tarjoamista.
  2. Tee kastike. Viipaloi valkosipulinkynsi ohueksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja tuoreet tomaatit reiluiksi paloiksi. Lisää kaikki aineet monitoimikoneen tai ison blenderin kulhoon. Anna käydä, kunnes kastike on tasaista.

Kommentit (0)