Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.

Minulla sattui olemaan pakkasessa suomalaista härän sisäfilettä ja ajattelin tehdä niistä pihvejä. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja kehittelin tämän reseptin. Ohueksi leikattu liha paneroidaan munassa sekä korppujauhoseoksessa ja paistetaan kuumalla pannulla voissa.
Vaikka lihasta itsessään tuleekin noin medium+ / kypsä, se ei haittaa yhtään, koska laatu on kohdillaan ja maku ennen kaikkea aivan sairaan hyvä. Kullanruskea, rapeapinta niin avot. Itse tarjosin lihan timjami-mummonkurkkujen kanssa, joka on oiva lisä raikkaudellaan ja itsetehty AIOLI-majoneesi , joka korostaa edellisiä komponentteja todenteolla.

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Italialaisella yrttiseoksella paneroitua härän sisäfilettä & timjami-mummonkurkkuja

Ainekset

500
g
härän rotukarjan sisäfilettä
100
g
korppujauhoja
100
g
voita
50
g
vehnäjauhoja
1
rkl
suolaa
1/2
rkl
valkopippuria
3
rkl
Italialainen kuivayrttiseos
Timjami-mummonkurkut
1
kpl
kurkku
3
rkl
omenaviinietikkaa
3
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
1/2
rkl
suolaa
1/2
pnt
tuoretta timjamia

Työvaiheet

VALMISTUS:
Leikkaa sisäfile noin 0,5 cm siivuiksi.
Anna lihaviipaleiden olla huoneenlämmössä noin puolituntia. Niitä ei erikseen tarvitse maustaa.
Tee sillä aikaa timjami-mummonkurkut.
Kuori kokonainen kurkku ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, juustohöylällä tai mandoliinilla.
Laita siivut astiaan ja lisää kaikki muut raaka-aineet sekaan. Sekoita hieman ja laita jääkaappiin maustumaan.
Riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, suola, valkopippuri ja Italian yrttiseos.
Kuumenna pannu ja lisää voi siihen. Paneroi sisäfile siivut, kastamalla ensin munaan ja pyöräyttämällä sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
Paista voissa 1/2 minuuttia per puoli. Niin että pinta on rapea ja kullanruskea.
Nosta talouspaperin päälle että saat ylimääräisen rasvan pois.
Tarjoile sisäfilesiivut mummonkurkkujen kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Rasvaa tihkuvat ja ihanan rapeat vegaaniset nugetit syntyvät sienistä. Lampaankääpä on koostumukseltaan paras, mutta mainiot nugetit syntyvät myös orakkaista, tatinlakeista tai portobelloista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lampaankääpänugetit

Ainekset

4
kämmenen kokoista lampaankääpää
1
dl
kasvikermaa
4
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
panko-korppujauhoja
1/2
dl
oluthiivahiutaleita
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne noin 5 x 5 cm:n paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa kasvikerma ja vehnäjauhot ja toisessa kulhossa korppujauhot, oluthiiva ja mausteet.
  3. Kasta sienipalat kermaseoksessa, valuta ylimääräinen taikina pois, ja siirrä sienet korppujauhokulhoon. Pyörittele sieniä niin, että ne ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.
  4. Paista nugetit runsaassa öljyssä molemmin puolin, 2–3 minuuttia/ puoli. Valuta nugetteja hetki talouspaperilla ja tarjoa lämpiminä.

Kommentit (0)

Tällä kertaa Junior MasterChefissä oli vuorossa joukkuehaaste. Voiton vei täpärästi sininen tiimi, jonka rouhea maatilamenu valloitti tuomarien sydämet. Alkuruokana oli rapukeittoa, pääruoaksi karitsaa kantarellikastikkeella ja lopuksi ihana valkosuklaavaahto raparperimansikkahillolla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Sinisen joukkueen maatilamenu: karitsankyljyksiä ja kantarellikastiketta

Ainekset

6
pientä karitsankyljystä
2
pehmeiksi grillattua tomaattia
bbq-kastiketta
suolaa ja pippuria
Kastike
3
dl
puhdistettuja tuoreita kantarelleja
3
dl
kermaa
75
g
voita
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Sivele osalle kyljyksistä bbq-kastiketta ja toisten päälle grillattua ja muussattua tomaattia. Lisää mausteet. Grillaa kypsiksi (muutama minuutti per puoli, hieman halutusta kypsyysasteesta riippuen.
  2. Valmista kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kinkulla ja kesäkurpitsalla täytetyt rieskarullat muuttuvat uunissa superherkulliseksi paistokseksi, joka viimeistellään cheddar-kastikkeella ja kirpeillä retiiseillä. Tästä ei brunssiruoka parane.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
55 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Suomalainen enchilada eli cheddarrieskavuoka

Ainekset

1
kesäkurpitsa
4
kevätsipulia
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
6
ohutta suorakaiteen muotoista rieskaa (esim. Fazer)
250
g
palvikinkkua
1 + 1
dl
cheddarjuustoa raastettuna
2
dl
ruokakermaa
3
dl
täysmaitoa
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
Kirpeät retiisit
12
retiisiä
1
dl
omenaviinietikkaa
1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
2
rkl
sokeria
Lisäksi
öljyä paistamiseen ja voiteluun

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsa sentin kuutioiksi ja hienonna kevätsipuli. Säästä vihreät kevätsipulin osat viimeistelyyn. Paista kasviksia paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  2. Levitä kinkkuviipaleet rieskoille vieri viereen (4 viipaletta/rieska). Levitä päälle kesäkurpitsa-sipuliseosta ja 2 desiä juustoraastetta. Rullaa rieskat tiukasti ja laita uunivuokaan (noin 25x20 cm). Voit valmistaa ruuan tähän asti etukäteen ja nostaa kelmulla peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.
  3. Poista retiiseistä kannat ja leikkaa ne neljään osaan pieneen kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, vesi, sokeri ja suola. Kaada liemi retiiseille. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kerma, maito, munat ja suola. Kaada seos vuokaan rieskojen päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Paista uunissa 30 minuuttia.
  5. Valuta retiisit etikkaliemestä. Ripottele ne ja kevätsipulin vihreät osat kuuman rieskavuoan pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)