Soppa365 on lisännyt 292 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
Sanna Maskulin

Kesäkurpitsat rakastavat makuja. Marinoi kurpitsat minttukylvyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinadi kesäkurpitsalle

Ainekset

2
dl
oliiviöljyä
6
rkl
valkoviinietikkaa
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
minttua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulit ja silppua minttu. Sekoita ainekset yhteen.
  2. Anna viipaloitujen kurpitsoiden maustua marinadissa vähintään kaksi tuntia ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Jemenistä peräisin oleva zhough-kastike on täynnä makua. Chilien lisäksi siinä maistuvat kutkuttavasti yrtit sekä kardemumma. Broilerin paistileikkeet pysyvät vartaissa mehevämpänä kuin fileet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-kanavartaat ja zhough-kastike

Ainekset

450
g
broilerin paistileikkeitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
rkl
sumakkia
1
tl
suolaa
½
tl
maustepippuria
½
tl
mustapippuria
ZHOUGH-KASTIKE
2
ruukkua korianteria
1
ruukku lehtipersiljaa
2–3
vihreää chiliä (mammuth tai jalapeno)
2
valkosipulinkynttä
1
tl
juustokuminansiemeniä
½
tl
korianterinsiemeniä
¼
tl
rouhittua kardemummaa
¼
tl
sokeria
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
vettä
1
rkl
sitruunamehua
MINTTUSIPULI
1
punasipuli
2
tl
kuivattua minttua
1
rkl
punaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
2–3
pitaleipää
varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan grillivastuksille 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla ja sivele se kevyesti öljyllä. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

  2. Pyyhi paistileikkeet kuiviksi talouspaperilla ja leikkaa ne kuutioiksi. Sekoita tahini ja mausteet keskenään. Kääntele kanapalat tahiniseoksessa ja pujota ne vartaisiin.

  3. Laita vartaat folion päälle uunipellille ja kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kana on sisältä kypsää ja lihasta valuva neste kirkasta.

  4. Revi yrtit tehosekoittimen kulhoon. Paloittele chilit ja valkosipulinkynnet joukkoon. Käytä konetta, kunnes seos on rouheaa. Lisää mausteet, öljy ja vesi. Purista joukkoon sitruunamehu. Soseuta seos sileäksi kastikkeeksi.

  5. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä. Hiero minttu käsin punasipuleiden joukkoon. Lisää etikka ja suola. Anna maustua 15 minuuttia.

  6. Tarjoa vartaat zhough-kastikkeen, punasipulin ja pitaleivän kanssa.

Vinkki Vartaat voi myös grillata. Ei haittaa vaikka tahini hieman kärähtäisi kanan pintaan, se maistuu silti herkulliselta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Chilejä kannattaa säilöä eri tavoin: kuivaamalla, pakastamalla, pikkelöimällä tai hapattamalla. Hapattamisessa tulee kiinnittää huomiota hygieniaan, jotta valmis tuote säilyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 3 dl valmista chiliä
Valmistusaika
30 min + hapatus 5 päivää
Vaikeustaso
Helppo

Hapatettu chili

Ainekset

300
g
tuoreita chilejä (keskitulisia tai mietoja)
1
tl (4,5 g)
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele chilit kuumalla vedellä. Leikkaa chileistä kannat ja viipaloi chilit ohuiksi kiekoiksi siemenineen. Käytä suojakäsineitä.

  2. Laita chiliviipaleet puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain suolan kanssa ja painele voimakkaasti, kunnes nestettä on irronnut niin paljon, että se peittää chilit kokonaan.

  3. Laita painoksi suolavedellä täytetty pakastuspussi, jotta chilit pysyvät nestepinnan alapuolella. Anna chilien hapattua viisi päivää huoneenlämmössä. Voit välillä painella chilejä survimella, jotta nestettä irtoaa lisää.

  4. Säilytä chilit jääkaapissa. Voit käyttää chilit sellaisenaan ruoanlaitossa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aasialaiset mausteiset kurkut onnistuvat myös kesäkurpitsasta. Tarjoa korealaiset kesäkurpitsat hodareiden lisäkkeenä tai osana bibimbapia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
10 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset kesäkurpitsat

Ainekset

1
(n. 300 g)
kesäkurpitsa
1
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
2
tl
gochujang-tahnaa
2
tl
ruokosokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi ohuiksi puolikuiksi. Laita palat kulhoon. Lisää suola ja anna maustua 30 minuuttia.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita etikka, seesamiöljy, gochujang, sokeri ja valkosipuli kulhossa keskenään.

  3. Valuta kesäkurpitsoista neste pois ja puristele ne kuiviksi. Kääntele kesäkurpitsat varovasti mausteseoksen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa peitettynä 30 minuuttia.

  4. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla noin minuutti. Lisää ne kesäkurpitsan joukkoon ennen tarjoamista.

Vinkki Gochujang-tahnaa myydään marketeissa. Voit myös käyttää gochugaru-chilijauhetta.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)