Soppa365 on lisännyt 280 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
Sanna Maskulin

Kesäkurpitsat rakastavat makuja. Marinoi kurpitsat minttukylvyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinadi kesäkurpitsalle

Ainekset

2
dl
oliiviöljyä
6
rkl
valkoviinietikkaa
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
minttua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulit ja silppua minttu. Sekoita ainekset yhteen.
  2. Anna viipaloitujen kurpitsoiden maustua marinadissa vähintään kaksi tuntia ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 174 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Sumppia sienikastikkeeseen? Kyllä vain! Tuo salainen ainesosa korostaa sienten umamisuutta ja sopii kaikenlaisista sienistä valmistettuihin kastikkeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maailman paras sienikastike

Ainekset

400
g
tuoreita kantarelleja, suppilovahveroita tai muita esikäsiteltyjä metsäsieniä
noin 1
rkl
kahvia
50
g
voita
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kantarellifondia
2
rkl
valkoviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
1
rkl
hunajaa
1⁄2
ruukkua tuoretta timjamia
2
dl
kuohukermaa
(1⁄4
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja kuivaa ne liinalla. Paloittele suurimmat. Paista sieniä hetken aikaa kuivalla pannulla, niin että neste haihtuu hieman. Lorauta (kuuma) kahvi pannulle ja anna sihistä kunnolla. Haihduta kaikki neste.

  2. Lisää voi pannulle ja paista sieniä voissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

  3. Kuori ja murskaa sillä aikaa valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon fondi, etikka ja hunaja ja pyörittele pannulla. Hienonna timjamin lehdet joukkoon.

  4. Lisää lopuksi kerma ja keitä kokoon keskilämmöllä, kunnes kastike sakenee.

  5. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi paistetun kalan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lähi-idän lahja, tahini, on trendikkään kastikemaakarin uusi luottoaines. Tahinista loihdit erilaiset salaatti- ja dippikastikkeet helposti ja nopeasti. Kylmä vesi ja muutama jääpala blenderissä estävät seesamitahnan rasvaa erottumasta sekoitusvaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 dl
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Harissa-tahinikastike

Ainekset

½
dl
sileää tahinia
2
rkl
sitruunamehua
5
tl
harissaa
½
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua savupaprikaa
noin ½
dl
kylmää vettä
(muutama jääpala)

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes kastike on tasaista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Halloumi on siitä erityislaatuinen juusto, ettei se sula kokonaan paistettaessa, vaan pysyy pinnaltaan ihanan rapsakkana. Kokeile näitä helppoja vartaita vaikka grillikauden päätteeksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-leipävartaat

Ainekset

300
g
halloumia
200
g
valkoista paksukuorista leipää
4
kypsää persikkaa tai nektariinia
Pikamarinadi
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu ja kuoriraaste
4
rkl
neitsytoliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
varrastikkuja
Päälle
lehtipersiljaa, seesaminsiemeniä (ja sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulinkynnet. Sekoita loput ainekset joukkoon.

  2. Leikkaa halloumipalojen pintaan molemmin puolin ristiviillot noin ½ sentin syvyyteen. Kuivaa ja paloittele. Poista persikoista kivet ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi. Laita halloumi- ja persikkapalat marinadiin.

  3. Leikkaa leipä samankokoisiksi paloiksi ja kääntele nopeasti marinadiin.

  4. Pujota aineksia vuorotellen varrastikkuihin ja grillaa, kunnes leipä on rapeaa ja kullanruskeaa.

  5. Hienonna päälle lehtipersiljaa ja ripottele seesaminsiemeniä (sekä halutessasi sormisuolaa) persikoiden ja leipäpalojen päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillattavan salaatin pitää olla napakkaa lajiketta. Romainen lisäksi ritilälle soveltuvat cosmopolitan, sydänsalaatti ja endiivi. Tässä ohjeessa grillatut salaatit lastataan marinoidulla papu-sipuliseoksella ja majoneesikastikkeella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Papusalaatti grillistä

Ainekset

n. 500
g
valkoisia säilykepapuja
1
punasipuli
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Kastike
1
dl
(vegaanista) majoneesia
1
tl
tabascoa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
1–2
rkl
vettä
Lisäksi
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta maalaisleipää
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
miniromainesalaattia
16
padron-paprikaa

Työvaiheet

  1. Valuta säilykepavut liemestään ja kaada kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja. Lisää sipuli, persilja, öljy, etikka ja mausteet papujen joukkoon ja sekoita. Siirrä pavut kylmään maustumaan muiden valmistelujen ajaksi.

  2. Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tabasco ja savupaprika yhteen. Hienonna kaprikset ja lisää ne kastikkeeseen. Ohenna kastike lorauksella vettä.

  3. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet puoliksi. Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja hiero leipien pinnat valkosipulinkynnenpuolikkailla. Leikkaa romainesalaatit pitkittäin kahtia. Sivele öljyä salaateille ja padron-paprikoille. Grillaa leipäviipaleita, salaatteja ja paprikoita keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia, käännä kerran kypsennyksen aikana.

  4. Jaa salaatit ja paprikat lautasille. Revi leipäviipaleet ja lisää lautasille. Lusikoi marinoitua papu-sipuliseosta ja majoneesikastiketta salaattien päälle.

Kommentit (0)