Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Christina Aaltio

Mittaa ainekset pulloon ja ravista. Kaada marinadi lohen päälle ja odota. Grillissä kypsyy kesän paras lohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinadi lohelle

Ainekset

½
dl
soijaa
½
dl
sitruunamehua
½
dl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
(ruskeaa) sokeria
½
rkl
raastettua inkivääriä

Työvaiheet

1. Sekoita ainekset yhteen.

2. Kaada marinadi noin 1 ½ kilolle lohta. Anna maustua vähintään 2 tuntia ennen grillausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Béarnaisekastike

Ainekset

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Chimichurri on argentiinalainen lihan klassikkokastike, joka taipuu loistavasti myös maustevoiksi.

Vinkki! Jos maustevoita jää yli, käytä sitä levitteenä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lehtipihvi ja chimichurri-maustevoi

Ainekset

4
lehtipihviä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
CHIMICHURRI-MAUSTEVOI
100
g
voita
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
1/2
ruukkua
korianteria
4
oreganonoksaa
1/2
punainen chili
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Nosta pihvit ja voi huoneenlämpöön. Kuutioi voi.
  2. Tee maustevoi. Kuori valkosipulit. Irrottele yrttien lehdet karkeasti varsistaan. Poista chilistä kanta
    ja siemenet. Kokoa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää noin neljäsosa öljystä, ja anna sen kuumentua noin minuutti. Paista ensimmäinen pihvi. Paina sitä paistinlastalla pannua vasten, jotta se ruskistuu nopeasti. Kun pihvi kypsyy reunoista ja irtoaa pannusta, käännä se. Paista toiselta puolelta nopeasti, noin 30 sekuntia. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista loput pihvit samaan tapaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kantarellit, mozzarella ja pistaasipesto – muutama tarkoin harkittu aines riittää täydelliseen grillipizzaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 12 t/30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa (linkki ohjeeseen työvaiheissa)
3
palloa
(bufala)mozzarellaa
1
l
kantarelleja
1
ruukku
basilikaa
Tomaattikastike
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Pistaasipesto
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
parmesaania raastettuna
2
rkl
suolaamattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee pizzataikina (ks. ohje täältä).
  2. Yhdistä tomaattikastikkeen aineet ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  3. Soseuta peston aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  4. Valuta ja kuivaa mozzarellat huolellisesti. Viipaloi mozzarellat. Leikkaa isot kantarellit muutamaan osaan.
  5.  Kuumenna grilli (ja pizzakivi). Jaa taikina 3 osaan. Muotoile taikinasta ohuita pizzapohjia. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja levitä pizzalle tomaattikastiketta, mozzarellaa ja sieniä. Liu'uta pizza varovasti paperilta grillin parilalle tai pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja kypsennä noin 3–4 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia.
  6. Siirrä valmis pizza lautaselle ja lusikoi pestoa pinnalle.

VINKKI. Pizzakivi tekee pizzanpaistosta jo varsin ammattimaista, mutta parilalla ja ritilälläkin onnistuu, kun lämpötila on hallinnassa. Tärkeintä on huomioida, että runsastäytteiset tai paksupohjaiset pizzat eivät sovellu grilliin. Hillitysti täytteitä ja sopivan ohut, huolella jauhotettu pieni pohja takaavat sen, että pizza kypsyy tasaisesti ja se on helppo siirtää grilliin ja grillistä pois. Täytä pizzat yksi kerrallaan, jotta pohjat eivät vety ennen grilliin pääsyä. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

JooJoo

Miten onnistuisi uunissa valmistus?