Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Béarnaisekastike

Ainekset

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Litulaukan valkosipulinen aromi on kuin luotu pes­toon. Kun kasvi kukkii, myös pieniä hentoisia kukintoja kannattaa maistaa.

Kaunis ja hentoinen litulaukka on yllätyksellinen makupommi. Maussa on miedosti valkosipulia, sipulinvartta ja sinappisuutta. Yrtin nimi onkin englanniksi garlic mustard, valkosipulisinappi.

Litulaukka kasvaa satoisana etenkin Etelä-Suomen vanhoissa lehdoissa ja puistoissa, puutarhoissa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Litulaukkapesto

Ainekset

1
l
litulaukkaa tiiviisti mitattuna
70
g
kuorittuja manteleita (1 dl)
1
rkl
sitruunan kuorta
½
sitruunan mehu
40
g
parmesaania
dl
öljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa litulaukat.
  2. Paahda manteleita kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen, 1–2 mi­nuuttia. Kaada mantelit pois pannusta, etteivät ne pala.
  3. Pese sitruuna, raasta 1 rkl kuorta sauva­sekoittimen kulhoon ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon.
  4. Raasta juusto ja lisää se sitruunan jouk­koon. Lisää myös mantelit, litulaukat ja öljy ja soseuta tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta munakoisot makeansuolaisella misomarinadilla. Rinnalla maistuu pähkinäinen porkkanatahna ja superhelppo rapea coleslaw.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset tahmeat munakoisot

Ainekset

450
g
(japanilaisia) munakoisoja
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
öljyä
Marinadi
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
miriniä
2
rkl
sokeria
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
tl
seesamiöljyä
Porkkana-pähkinätahna
300
g
porkkanaa
3
dl
cashewpähkinöitä
2
paahdettua säilykepaprikaa
½
tl
suolaa
Punakaalislaw
400
g
punakaalia
4
rkl
(vegaanista) majoneesia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
seesaminsiemeniä
4
dl
tummia siemenettömiä viinirypäleitä
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 2 cm:n viipaleiksi. Le­vitä viipaleet leikkuulaudalle, ripottele niille suola ja jätä odottamaan puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään.
  3. Tee tahna. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Paahda pähkinöitä pannus­sa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen 2–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Valuta paprikat. Yhdistä kaikki tahnan ai­neet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Paahda lisukkeeksi tulevia seesaminsie­meniä pannussa koko ajan liikutellen 1–2 minuuttia. Kaada paahtuneet siemenet heti pois pannusta, etteivät ne pala.
  5. Kuivaa munakoisot talouspaperilla. Paista viipaleet öljyssä pannussa pehmeiksi, muu­tama minuutti molemmin puolin. Siirrä pan­nu pois levyltä ja valuta marinadi munakoi­soille. Kääntele hyvin ja jätä maustumaan.
  6. Valmista punakaalislaw. Suikaloi kaali ohuesti ja laita kulhoon. Sekoita majoneesi ja suola kaaliin.
  7. Halkaise rypäleet halutessasi. Tarjoa mu­nakoisot porkkanatahnan, punakaalin ja rypäleiden kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 120 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Katkarapu-nuudelivokki on pikaruokaa parhaimmillaan! Kasvikset kypsyvät napakoiksi, kun pitää lieden maksimi­lämmöllä ja paistaa raa­ka-aineet muutamassa erässä.

Vokin valmistuksessa nopeus on valttia. Pannulle sopivat hyvin erilaiset vihannekset kurkusta paksoihin, mutta ne kannattaa paistaa erissä ja riittävän kuumalla pannulla. Näin kasvikset säilyttävät värinsä, makunsa ja rakenteensa.

Tässä ohjeessa vokki valmistetaan juuri tällä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä katkarapuvokki

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
normaalikokoista paksoita tai 4 baby paksoita
1
kurkku
200
g
nuudeleita
400
g
isoja, kuorittuja katkarapuja (MSC tai ASC)
1
rkl
seesamiöljyä
1
ps (250 g)
soijapapuja (pakaste)
½
tl
suolaa
seesaminsiemeniä
½
ruukku
lehtipersiljaa
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vokkikastike
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
2
tl
maissitärkkelystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi paksoit (baby paksoit voi leikata neljään osaan). Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois esimerkiksi lusikalla. Leikkaa kurkku puoli­kuun muotoisiksi viipaleiksi.
  2. Valmista vokkikastike. Mittaa kaikki ai­neet pieneen kattilaan. Sekoita tasaiseksi ennen kuumentamista. Keitä kastiketta hiljal­leen sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes se sakenee.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut talouspaperin päälle levitettyinä.
  4. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti seesamiöljyssä. Lisää kuumaan pannuun 2/3 paksoista, kurkuista ja soi­japavuista ja paista 2 minuuttia. Siirrä ne kulhoon.
  5. Lisää pannuun rypsiöljyä. Paista loput kasvikset sekä keitetyt ja valutetut nuudelit, noin 2 minuuttia. Siirrä samaan kulhoon aiemmin paistettujen kasvisten kanssa.

  6. Lisää pannuun taas loraus rypsiöljyä ja paista katkarapuja vajaa minuutti. Kaada kasvikset ja nuudelit takaisin wokkipannuun. Lisää suola ja sekoita. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele vokin joukkoon seesaminsieme­niä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa heti lämpimän vokkikastikkeen kanssa

Kommentit (2)

Vierailija

Tämä oli hyvä resepti, kiitos! Yhdistin kaikki ainesosat lopuksi yhdeksi nuudelihässäkäksi ja toimii.

Vierailija

Itse paistan kesäkurpitsaa ja paprikaa ja kippaan ne kulhoon. Sitten paistan ja maustan broilsuikaleita ja lopuksi kippaan vihannekset ja keitetyt sarvimakaroonit joukkoon. Hyvää ja ruokaisaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yrttimajoneesi on niin jumalaista, että se sopii ihan kaikkien ruokien lisukkeeksi tai dipiksi. Vihreä majoneesi on myös loistava kumppani uuniperunoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
5 min + öljyn jäähtyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttimajoneesi

Ainekset

½
l
neutraalinmakuista öljyä
1
(60 g)
nippu yrttejä (persiljaa, vesikrassia)
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
valkoviinietikka
¾
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria
½
sitruuna

Työvaiheet

  1. Laita öljy ja yrtit tehosekoittimeen ja soseuta täysteholla, kunnes öljy on vihreää. Anna yrttiöljyn jäähtyä 20 min huoneenlämmössä.

  2. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sinappi ja etikka, sekoita tasaiseksi. Lisää 5 dl yrttiöljyä ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos paksuuntuu majoneesiksi.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista sitruunasta 2 tl sitruunamehua joukkoon. Anna majoneesin maustua jääkaapissa tunti.

Kommentit (0)