Savusuolaa on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkahummus

Ainekset

300
grammaa
maa-artisokkaa
1
desi
tahinitahnaa
1-2
valkosipulinkynttä
0,5
desiä
sitruuna- tai limemehua
reilusti
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1
teelusikallinen
kuivattua basilikaa

Työvaiheet

Pese ja kuori maa-artisokat huolellisesti. Voit käyttää niitä hieman yli 300 grammaa, koska artisokan kupruilevan muodon takia kuoriessa tulee hävikkiä. Paloittele ja keitä maa-artisokat täysin kypsiksi.

Muusaa artisokat mahdollisimman pieneksi massaksi muusinuijalla tai paseeraamalla tiheän siivilän läpi. Murskaa valkosipuli pieneksi hakkelukseksi. Sekoita valkosipuli, tahini, sitruunamehu ja mausteet artisokkaan. Lisää niin paljon öljyä, että seoksesta tulee notkeaa. Sekoita ja hienonna vielä hyvin sauvasekoittimella ja tarkista maku. Anna hummuksen jäähtyä ja pane se pariksi tunniksi vetäytymään jääkaappiin.

Tämän hummuksen resepti poikkeaa hieman totutusta. Siinä ei ole lainkaan kikherneitä, ja tahinitahnaa on käytetty reilummin kuin yleensä. Mielestäni tahinin seesami taittaa aika mukavasti maa-artisokan makeutta, antaa sille vastinetta. Öljyä saa käyttää reilusti, jotta rakenteesta tulee notkea. Tahini kun on aika jynkkyä kamaa:

Kommentit (1)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Älyttömän houkutteleva ohje! Pitää kokeilla viikonloppuna!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Katkarapu-nuudelivokki on pikaruokaa parhaimmillaan! Kasvikset kypsyvät napakoiksi, kun pitää lieden maksimi­lämmöllä ja paistaa raa­ka-aineet muutamassa erässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä katkarapuvokki

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
normaalikokoista paksoita tai 4 baby paksoita
1
kurkku
200
g
nuudeleita
400
g
isoja, kuorittuja katkarapuja
1
rkl
seesamiöljyä
1
ps (250 g)
soijapapuja (pakaste)
½
tl
suolaa
seesaminsiemeniä
½
ruukku
lehtipersiljaa
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vokkikastike
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
2
tl
maissitärkkelystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi paksoit (baby paksoit voi leikata neljään osaan). Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois esimerkiksi lusikalla. Leikkaa kurkku puoli­kuun muotoisiksi viipaleiksi.
  2. Valmista wokkikastike. Mittaa kaikki ai­neet pieneen kattilaan. Sekoita tasaiseksi ennen kuumentamista. Keitä kastiketta hiljal­leen sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes se sakenee.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut talouspaperin päälle levitettyinä.
  4. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti seesamiöljyssä. Lisää kuumaan pannuun 2/3 paksoista, kurkuista ja soi­japavuista ja paista 2 minuuttia. Siirrä ne kulhoon.
  5. Lisää pannuun rypsiöljyä. Paista loput kasvikset sekä keitetyt ja valutetut nuudelit, noin 2 minuuttia. Siirrä samaan kulhoon aiemmin paistettujen kasvisten kanssa.

  6. Lisää pannuun taas loraus rypsiöljyä ja paista katkarapuja vajaa minuutti. Kaada kasvikset ja nuudelit takaisin wokkipannuun. Lisää suola ja sekoita. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele wokin joukkoon seesaminsieme­niä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa heti lämpimän wokkikastikkeen kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yrttimajoneesi on niin jumalaista, että se sopii ihan kaikkien ruokien lisukkeeksi tai dipiksi. Vihreä majoneesi on myös loistava kumppani uuniperunoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
5 min + öljyn jäähtyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttimajoneesi

Ainekset

½
l
neutraalinmakuista öljyä
1
(60 g)
nippu yrttejä (persiljaa, vesikrassia)
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
valkoviinietikka
¾
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria
½
sitruuna

Työvaiheet

  1. Laita öljy ja yrtit tehosekoittimeen ja soseuta täysteholla, kunnes öljy on vihreää. Anna yrttiöljyn jäähtyä 20 min huoneenlämmössä.

  2. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sinappi ja etikka, sekoita tasaiseksi. Lisää 5 dl yrttiöljyä ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos paksuuntuu majoneesiksi.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista sitruunasta 2 tl sitruunamehua joukkoon. Anna majoneesin maustua jääkaapissa tunti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1287 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mausteinen broileri ja pehmeä hummus ovat kielen vievä pari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Hummusta, maustettua broileria ja bulguria

Ainekset

250
g
broilerin sisäfileitä (tai paistileikkeitä)
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
4
tl
oliiviöljyä
1
rkl
ras el hanout -maustesekoitusta
2
tl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
Lisäksi
2
dl
kypsää bulguria (tai ateriajyviä/kvinoaa)
ohueksi suikaloitua punakaalia
basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset ja laita broileri kylmään marinoitumaan pariksi tunniksi. Paista se sitten kypsäksi pannulla.
  2. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Levitä hummus lautaselle. Nosta päälle maustettua broileria, punakaalia, bulguria
    ja basilikanlehtiä.

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kolmen umamin kastikkeesta löytyy sekä tomaattia, soijakastiketta että sieniä. Tarjoa muheva kastike pastan seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen umamin tomaattikastike

Ainekset

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
dl (6–8 kpl)
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
rkl
(aurinkokuivattujen tomaattien) öljyä
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
4
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
kuivattuja tatteja jauheena
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
laakerinlehteä
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipu­leita öljyssä 1–2 minuuttia. Kaada säily­ketomaatit kattilaan ja lisää aurinkokui­vatut tomaatit, tölkillinen vettä, soijakas­tike, tattijauhe ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen lopuksi voi.

Vinkki Lisää umamia tomaattikastikkee­seen? Laita parmesaanin kuiva kannikka kastikkeeseen keittämisen ajaksi.

Kommentit (0)