Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansanedustaja Anders Adlercreutz rakastaa ruoanlaittoa ja yksi hänen bravuuriannoksistaan on raviolit.

”Waldorfin salaatin ja raviolien nerokas hybridi on lankoni kehitelmä. Hän keksi kuvitteellisen pastafirman, jolla oli logo ja omat pakkaukset. Näitä annettiin kavereille milloin mistäkin syystä. Raviolit ovat herkkua, vaikka ovatkin valefirman tuote,” Adlercreutz taustoittaa raviolireseptiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 alkuruokana
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Waldorf-raviolit

Ainekset

4
dl
durumvehnäjauhoa
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
3
kananmunan keltuaista
Täyte
1
varsiselleri
½
dl
rusinoita hienonnettuna
½
dl
(paahdettuja) saksanpähkinöitä hienonnettuna
1
sitruuna (kuori ja 1½ tl mehua)
150
g
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
päälle
¼
(Granny Smith) omena
¼
varsiselleri
½
dl
(paahdettuja) saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
omenamehua
50
g
voita
lisäksi
½
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita jauhot ja suola kulhoon. Paina jauhojen keskelle kuoppa ja riko keskelle munat ja lisää keltuaiset. Sekoita munat ja jauhot haarukalla sekaisin. Vaivaa käsin noin 10 minuuttia. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian kostealta. Varo lisäämästä liikaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  2. Tee täyte. Hienonna varsiselleri, rusinat ja pähkinät. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita täyte pursotinpussissa jääkaappiin.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja käsittele ne yksi kerrallaan. Litistä palat ja vaivaa pastakoneen kautta useampaan kertaan, kunnes taikina on lähes läpinäkyvää. Noudata pastakoneen ohjetta.
  4. Aseta valmis taikinalevy jauhotetulle pöydälle. Pursota noin ruokalusikallinen täytettä noin 4 sentin välein taikinalle. Voitele välit vedellä. Nosta päälle toinen kaulittu levy ja leikkaa neliöiksi.
  5. Paina täytteiden välit sormella kiinni, jotta saat ”raviolityynyjä”. Leikkaa raviolit irti toisistaan pastaleikkurilla tai veitsellä. Painele raviolin reunat kiinni haarukan piikeillä, jotta raviolit eivät aukea keitettäessä.
  6. Hienonna omena, selleri ja (kuivassa kuumassa pannussa paahdetut) pähkinät, ja jätä ne odottamaan.
  7. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi isossa kattilassa (½ dl suolaa/2 l vettä). Pidä vesi lämpimänä.
  8. Tee kastike. Kuumenna omenamehu paistinpannussa höyryäväksi. Käännä levy pois päältä, lisää voi ja sekoita voimakkaasti, kunnes voi sulaa mehun joukkoon ja kastike sakenee.
  9. Keitä ravioleja kehuvassa suolavedessä 1 minuutti. Valuta ja siirrä kastikkeeseen. Raasta parmesaani päälle. Koristele omenalla, sellerillä ja saksanpähkinöillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hehkuvanväriset kananmunat ovat kemujen katseenvangitsijoita! Mitä pidempään kananmunia marinoit, sitä pinkimpiä ja etikkaisempia niistä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 3 t marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit kananmunat

Ainekset

6
kananmunaa
Marinadi
2
dl
punajuurisäilykkeen lientä (noin 700 gramman lasipurkki)
Täyte
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
currya
ripaus
suolaa
(vettä)
Lisäksi
100
g
sulatettuja ja valutettuja katkarapuja
tilliä tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Upota kuoritut kananmunat punajuuriliemeen. Anna marinoitua noin 3 tuntia.
  2. Halkaise värjätyt munat pituussuunnassa ja poista keltuaiset varovasti.
  3. Riko keltuaisten rakenne haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, majoneesi, sinappi, curry ja pieni ripaus suolaa. Jatka vedellä tarvittaessa. Täytä kananmunat ja koristele katkaravuilla ja yrteillä.

Kommentit (2)

martti

pitäiskö rikkoa keltuaisten rakenne. eikä munien

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)