Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansanedustaja Anders Adlercreutz rakastaa ruoanlaittoa ja yksi hänen bravuuriannoksistaan on raviolit.

”Waldorfin salaatin ja raviolien nerokas hybridi on lankoni kehitelmä. Hän keksi kuvitteellisen pastafirman, jolla oli logo ja omat pakkaukset. Näitä annettiin kavereille milloin mistäkin syystä. Raviolit ovat herkkua, vaikka ovatkin valefirman tuote,” Adlercreutz taustoittaa raviolireseptiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 alkuruokana
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Waldorf-raviolit

Ainekset

4
dl
durumvehnäjauhoa
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
3
kananmunan keltuaista
Täyte
1
varsiselleri
½
dl
rusinoita hienonnettuna
½
dl
(paahdettuja) saksanpähkinöitä hienonnettuna
1
sitruuna (kuori ja 1½ tl mehua)
150
g
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
päälle
¼
(Granny Smith) omena
¼
varsiselleri
½
dl
(paahdettuja) saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
omenamehua
50
g
voita
lisäksi
½
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita jauhot ja suola kulhoon. Paina jauhojen keskelle kuoppa ja riko keskelle munat ja lisää keltuaiset. Sekoita munat ja jauhot haarukalla sekaisin. Vaivaa käsin noin 10 minuuttia. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian kostealta. Varo lisäämästä liikaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  2. Tee täyte. Hienonna varsiselleri, rusinat ja pähkinät. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita täyte pursotinpussissa jääkaappiin.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja käsittele ne yksi kerrallaan. Litistä palat ja vaivaa pastakoneen kautta useampaan kertaan, kunnes taikina on lähes läpinäkyvää. Noudata pastakoneen ohjetta.
  4. Aseta valmis taikinalevy jauhotetulle pöydälle. Pursota noin ruokalusikallinen täytettä noin 4 sentin välein taikinalle. Voitele välit vedellä. Nosta päälle toinen kaulittu levy ja leikkaa neliöiksi.
  5. Paina täytteiden välit sormella kiinni, jotta saat ”raviolityynyjä”. Leikkaa raviolit irti toisistaan pastaleikkurilla tai veitsellä. Painele raviolin reunat kiinni haarukan piikeillä, jotta raviolit eivät aukea keitettäessä.
  6. Hienonna omena, selleri ja (kuivassa kuumassa pannussa paahdetut) pähkinät, ja jätä ne odottamaan.
  7. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi isossa kattilassa (½ dl suolaa/2 l vettä). Pidä vesi lämpimänä.
  8. Tee kastike. Kuumenna omenamehu paistinpannussa höyryäväksi. Käännä levy pois päältä, lisää voi ja sekoita voimakkaasti, kunnes voi sulaa mehun joukkoon ja kastike sakenee.
  9. Keitä ravioleja kehuvassa suolavedessä 1 minuutti. Valuta ja siirrä kastikkeeseen. Raasta parmesaani päälle. Koristele omenalla, sellerillä ja saksanpähkinöillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Ohuiksi viipaleiksi leikatuista kasviksista saa hauskannäköisiä vartaita. Mikä parasta, ne kypsyvät nopeasti ja tasaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 min + marinointi 2 t
Valmistusaika
4
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät kasvisvartaat

Ainekset

1
iso munakoiso
1
iso kesäkurpitsa
1
ps tai nippu retiisejä
3
eriväristä paprikaa
2
sipulia
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
siirappia
1
rkl
miriniä
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan vihannesten leikkaamisen ja marinoinnin ajaksi.

  2. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit hieman paksummiksi viipaleiksi, kukin retiisi 3–4 osaan. Leikkaa paprikat munakoisokiekkojen kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit neljään lohkoon ja irrota sipulin kerrokset toisistaan. Laita kaikki vihannekset isoon kulhoon.

  3. Valmista marinadi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, soijakastike, siirappi, mirin ja suola keskenään. Kaada marinadi kulhoon ja pyörittele se kasvisviipaleiden joukkoon tasaisesti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna kasvisten maustua pari tuntia.

  4. Pujota marinoidut kasvikset vartaisiin niin, että viipaleet ovat melko tiiviisti kiinni toisissaan. Säästä ylimääräinen marinadi.

  5. Grillaa kasvisvartaita kuumassa grillissä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin tummanruskean pinnan. Sivele vartaita marinadilla grillauksen aikana.

Vinkki Kylmät keitetyt perunat ovat hyvä lisä vartaisiin. Leikkaa perunat samanlaiseen muotoon, mutta jätä ne muita kasvisviipaleita paksummiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Uunifetapasta ei mene koskaan muodista. Tässä versiossa feta saa hieman erilaista makua fenkolinsiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taivaallinen feta-tomaattipasta

Ainekset

200
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja (tai miniluumutomaatteja)
FENKOLIÖLJY
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolin siemeniä
1
tl
chilihiutaleita
LISÄKSI
300
g
nauhapastaa (esim. bucatini tai linguine)
(suolaa ja mustapippuria)
PÄÄLLE
tuoretta lehtipersiljaa ja/tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita fetakimpale ja tomaatit vierekkäin uunivuokaan.

  2. Murskaa fenkolin siemenet ja chilihiutaleet morttelissa ja kääntele öljyyn. Kaada fenkoliöljy fetan ja tomaattien päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Keitä pasta sillä aikaa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele uunivuokaan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

  4. Hienonna tuoretta oreganoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kirpeää sitruunaa ja ruskistettua voita, mitäpä muuta ihminen kesäpastaansa kaipaisi? Makeat tuoreet herneet ovat ihania sattumia pastan joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-hernepenne

Ainekset

300
g
penneä
dl
pastan keitinvettä
1
luomusitruuna
200
g
voita
150
g
(pakaste)herneitä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, poista siemenet.

  2. Laita 100 grammaa voita paistinpannulle ja sulata voi pikkuhiljaa keskilämmöllä. Paahda, kunnes voi tuoksuu pähkinäiselle, mutta varo, ettet polta voita! Nosta sitruunaviipaleet ruskistettuun voihin miedolle lämmölle pehmenemään.

  3. Keitä tällä välin pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, mutta säästä keitinvettä.

  4. Lisää sitruunoiden joukkoon loppu 100 grammaa voita, pasta ja keitinvesi, herneet ja mausteet. Kääntele tasaiseksi ja tarvittaessa keitä hetki kokoon kovalla lämmöllä. Hienonna päälle basilikaa ja tarjoa heti.

Kommentit (0)