
Lämppärit uudella tavalla! Trendikäs kuuma hummus ja paahtuneet saksanpähkinät tekevät leivistä herkullisia.
Valkopapuhummusleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Valmista hummus. Kumoa valkopavut siivilään, huuhdo ja valuta ne hyvin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Soseuta kaikki hummuksen ainekset sauvasekoittimella keskenään. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat hummuksesta notkean.
- Laita ruisleivät leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa kumpikin kahteen osaan eli saat yhteensä neljä leipäpalaa. Levitä niiden päälle valkopapuhummus aaltoilevaksi, paksuksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle kevyesti rouhittuja saksanpähkinöitä.
- Paahda leipiä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kauniin värin. Viimeistele öljytilkalla, rucolanversoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.