Tässä parsakaalikeitossa on kunnolla ytyä, kiitos valkosipulin ja chilin! Rahka ja sitruuna tuovat makuun raikasta hapokkuutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Hämeentien parsakaalikeitto
Ainesosat
600
g
parsakaalia
1
iso sipuli
5
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
8–9
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
maitorahkaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
Vaiheet
-
Leikkaa parsakaalin kukinnot ja varret kulhoon.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja chili. Lisää parsakaali muutaman kerran käännellen.
-
Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että parsakaalit lähes peittyvät. Mitä vähemmän vettä, sitä tuhdimpi lopputulos.
-
Lisää kasvisfondi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, niin että kaali on vielä napakkaa.
-
Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää rahka lopuksi.
-
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja rouhi ripaus mustapippuria keittoon.