Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
16:00 | 24.9.2022

Espanjalainen perunamunakas

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Espanjalainen perunamunakas paistetaan kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta, ja kääntämisen kanssa saa olla tarkkana painavan pannun kanssa.

Espanjalainen perunamunakas eli tortilla de patatas on sekä herkullinen että edullinen iltapala tai lounas. Sen voi tarjota myös viipaloituna osana tapas-pöytää.

Pääraaka-aineet ovat perunat, munat, sipuli ja öljy. Valmistukseen kannattaa valita sen kokoinen pannu, että jokin lautanen on sitä isompi. Tämä mahdollistaa munakkaan kääntämisen. Perunat viipaloidaan ohuelti ja kypsennetään runsaassa määrässä kuumaa öljyä, joka sen jälkeen valutetaan talteen. Annos ei siis ole epäterveellisen rasvainen.

Myös ohueksi leikattu sipuli ruskistetaan pannulla. Perunat ja sipulit sekoitetaan munien joukkoon ja seos kaadetaan pannulle, jossa sen annetaan kypsyä hiljalleen. Kun suurin osa munamassasta on hyytynyt, munakas kiepautetaan lautaselle ja liu’utetaan takaisin pannulle, jotta molemmille puolille saadaan ruskistunut paistopinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 min
Helppo

Espanjalainen perunamunakas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
keskikokoista perunaa (kiinteä lajike)
2
dl
oliiviöljyä
1
iso sipuli
5
kananmunaa
¾
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kuori, huuhtele ja kuivaa perunat talouspaperilla. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.

  2. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet. Kypsennä perunoita öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä. Valuta perunat siivilässä ja ota öljy talteen.

  3. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Paista sipuleita pannussa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Nosta sipulit sivuun odottamaan.

  4. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää suola sekä paistetut perunat ja sipulit munien joukkoon. Sekoita varovasti.

  5. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja kuumenna pannu. Kaada munaseos pannulle. Siirtele hyytyvää munaseosta rauhallisesti reunoilta keskelle niin, että se pääsee paistumaan.

  6. Peitä pannu kannella tai foliolla ja anna kypsyä matalalla lämmöllä n. 6 minuuttia, kunnes keskiosa on hyytynyt ja munakkaan pohja alkaa ruskistua.

  7. Laita iso lautanen pannun päälle ja käännä munakas lautaselle. Liu’uta käännetty munakas takaisin pannuun ja paista 3–5 minuuttia, kunnes myös toinen puoli on hyytynyt.

  8. Nauti espanjalainen munakas lämpimänä tai jäähtyneenä esimerkiksi vihersalaatin kanssa tai tarjoa se tapasten kanssa.

Vinkki Jos käytät täysirautaista valurautapannua, voit kypsentää munakkaan uunissa loppuun, jolloin sitä ei tarvitse kääntää. Paistoaika on 250 asteessa noin 5 minuuttia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
munakas
espanjalainen
Peruna
patata
nuuka kokki

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini