
Kukkakaali. Ei kuulosta kovin jännittävältä. Kun se saa ylleen srirachalla maustetun taikinakuoren, ja pääsee maukkaaseen dippiin, se räjäyttää tajunnan!
Nestelämpömittari on kullan arvoinen; kiehuva öljy voi olla vaarallista! Sillä voit myös varmistaa, että tempuroiden kanssa mainiosti maistuva riesling on 8-asteista.
Keittiöpihdeillä tempurat on helpointa noukkia öljykylvystä.
Tempurataikinan tulisuutta voit säädellä lisäämällä srirachakastikkeen määrää. Huomioi tämä veden määrässä, jottei taikinasta tule liian ohutta.
Srirachatempura kukkakaalista + dipit
Ainekset
Työvaiheet
Irroita kukinnot kukkakaalista.
Sekoita tempurataikinan ainekset. Lisää vesi viimeiseksi, niin voit arvioida taikinan koostumusta.
Kuumenna öljy pienessä kattilassa 170-asteiseksi. Lämpömittarilla on hyvä tarkkailla, ettei öljyn lämpötila muutu liikaa paiston aikana.
Pyörittele kukkakaalin kukinnot kauttaaltaan tempurataikinassa, ja paista muutama kukinto kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi. Tempurat tuntuvat rapeilta keittiöpihdeissä, kun ovat valmiita.
Valmista dipit sekoittamalla ainesosat. Koristele esim. mintunlehdillä.
Nauti tempurat heti tuoreen rapeina!