
Espanjalaisten ravintoloiden klassikkoherkku, itse tehtynä! Voit valmistaa kastikkeen valmiiksi edellisenä päivänä ja lämmittää tarjoiluvaiheessa.
Espanjalaiset lohkoperunat eli patatas bravas
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi ja levitä ne pellille. Valuta öljy perunoille. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
- Valmista kastike perunoiden kypsyessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia pannussa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, tomaatipyree ja mausteet. Hauduta seosta vähintään 15 minuuttia. Hienonna lehtipersilja valmiiseen kastikkeeseen.
- Tarjoa perunat lämpimän kastikkeen ja valkosipulimajoneesin kanssa.