klo 12:19 | 5.6.2017

Espanjalaisten ravintoloiden klassikkoherkku, itse tehtynä! Voit valmistaa kastikkeen valmiiksi edellisenä päivänä ja lämmittää tarjoiluvaiheessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo
Espanjalaiset lohkoperunat eli patatas bravas
Ainekset
1
kg
kiinteitä perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
200
g
tomaattimurskaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
sokeria
1/4
tl
chilihiutaleita
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
2
dl
valkosipulimajoneesia
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi ja levitä ne pellille. Valuta öljy perunoille. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
- Valmista kastike perunoiden kypsyessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia pannussa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, tomaatipyree ja mausteet. Hauduta seosta vähintään 15 minuuttia. Hienonna lehtipersilja valmiiseen kastikkeeseen.
- Tarjoa perunat lämpimän kastikkeen ja valkosipulimajoneesin kanssa.