Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 210 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Täydellisten lohkoperunoiden juju on kevyt perunaleivitys ja pitkä paahtaminen. Kuten hyvät ranskanperunat, ne ovat rapeita pinnalta ja unelmapehmeitä sisältä. Rasvakeitin on tarpeeton!

Nämä lohkoperunat vaativat hieman askartelua ja yön verran vetäytymisaikaa, mutta maku palkitsee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 35 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Maailman parhaat lohkoperunat

Ainekset

6
isoa
Rosamunda-perunaa
½
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
Päälle
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistus edellisenä päivänä. Kuori ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Keitä kiehuvassa, runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta, mutta säästä hieman keitinvettä. Anna jäähtyä.
  2. Valitse kaikkein kypsimmät lohkot ja murskaa ne haarukalla. Lisää sen verran keitinvettä, että saat kevyen puuterimaisen ”taikinan”. Kieritä loput lohkot perunataikinassa ja siirrä leivinpaperin päälle jääkaappiin yöksi. (Älä laita lohkoja päällekkäin.)
  3. Seuraavana päivänä kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille ja lorauta öljyä päälle. Kuumenna öljyttyä leivinpaperia 5 minuuttia. Lisää perunat ja mausta suolalla. Paahda keskeyttämättä 35 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja käännä perunat. Jatka paahtamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Tarkkaile perunoita pariin otteeseen, jotta ne eivät pala. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

Kommentit (9)

ValluX

Tai lohko perunat kuorineen, pyöräytä kevyesti kulhossa missä rypsi- oliiviöljyseosta. Laita leivinpaperille, päälle hiukan suolaa. 200 astetta 15- 20 min. Ja valmista.
Menee sellaisenaan tai voi dipata.

Kiite

Juu kuorineen ne lohkopotut tehdään. Suola paprikajauhe murskattu valkosipuli öljy seos . Ja uuniin. Parhaita

Vierailija

Kohdassa 2. ei mainita kuinka monta lohkoa valitaan ja murskataan haarukalla. Ohje on neljälle ja siinä on 6 perunaa joten päättelen että 2 murskataan? Eli lopulta jää aterialle 1 peruna / syöjä?

Vierailija

Aika työläs ja aikaa vievä tapa tehdä lohkoperunat. Valluxin ehdottama tapa huomattavasti järkevämpi ja energiataloudellisempi.

Tuulikka

Ehdottomasti voisulaa...tai voi/oliiviöljyseosta....ei ainakaan rypsiöljyä 😁

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Leivityksestä: perunalohkoja voi aluksi murskata leivitystä varten vaikka muutaman, koska seosta voi tehdä lisää tarpeen mukaan. Määrää ei ole ohjeessa mainittu, koska perunat ja lohkot ovat erikokoisia ja sekä ohuella että paksummalla leivityskerroksella saa reseptin laatijan mukaan hyvän lopputuloksen.

Ihmettelen vaan

Miksei käytetä perunajauhoja, joka on valmiiksi puuteria?

Sisälukutaitoa

Pakko taas ihmetellä ihmisten käsityskykyä tai vain pakottavaa halua puhua ohi aiheen. Otsikossa lukee maailman parhaat lohkoperunat, ja selväksi tehty että tässä on nyt erikoinen (vähän monimutkaisempikin) tapa tehdä perunoita, niin sitten kommenteissa aletaan jaaritella, mikä on järkevin tai energiataloudellisin tapa tehdä ne. Tai jakaa omia tuiki tavallisia lohkoperunaohjeita. Ihan vain tämän rasittavan nettikeskustelukulttuurin takia tekee mieli kokeilla tuota vaikeaa reseptiä, toivottavasti tulee hyvää. 

Vierailija

Maailman paras on se mikä on kaikkein työläin.  Täytyisiköhän perunalajikkeenkin olla mieluiten jossain tietyssä paikassa tiettyyn kuunvaiheen aikaan kasvatettua... 

En välttämättä tänään vielä tiedä, että huomenna haluan syödä lohkoperunaita.

Täten pysyn yksinkertaisemmissa valmistustavoissa jotka myös syntyvät nopeammin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Joulumausteinen manteli-chai lämmittää ihanasti. Tarjoa se pikkujouluissa tai jouluyön jälkkärijuomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-chai

Ainekset

2
l
vettä
3
kanelitankoa
4
tl
kokonaisia neilikoita
4
tähtianista
1
dl
mustia teelehtiä
4
rkl
ruokosokeria
6
dl
mantelimaitoa
kanelia

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Ota kattila pois levyltä. Lisää teelehdet. Hauduta 6 minuuttia. Siivilöi juoma. Lisää sokeri liukenemaan joukkoon.
  2. Kuumenna mantelimaito.
  3. Kaada teetä kuppeihin. Lisää päälle kuumaa mantelimaitoa ja ripaus kanelia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Raikas jäädytetty juustokakku sopii joulun jälkiruuaksi tai kahvipöytään. Lumihuippuja muistuttavat juhlavat koristeet valmistuvat silkinsileästä sveitsiläisestä marengista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
45 minuuttia + jäädytys 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinijäädykekakku

Ainekset

Pohja
2
munaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
mantelimassaa
1
dl
appelsiinimarmeladia
¾
dl
tomusokeria
Päälle
1
dl
appelsiinimarmeladia
Sveitsiläinen marenki
4
valkuaista
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
tomusokeria
(kuivattuja appelsiinirenkaita)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kevyesti sekoittaen vaahtoon.
  2. Pingota leivinpaperi pienen, irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 15 cm) pohjalle. Kaavi taikina vuokaan. Paista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Vatlaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Raasta mantelimassa karkealla terällä. Lisää raaste, marmeladi ja tomusokeri rahkaseokseen.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Laita toinen kakkupohja vuokaan. Levitä päälle puolet täytteestä. Lisää toinen kakkupohja ja taas puolet täytteestä. Pingota tuorekelmu tiiviisti vuoan päälle. Nosta kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Ota kakku pakastimesta 40 minuuttia ennen tarjoilua. Valmista odotellessa sveitsiläinen marenki vesihauteessa. Erota valkuaiset kulhoon, joka sopii kattilan päälle. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  6. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja nosta marenkikulho kattilan päälle. Veden ei tarvitse osua kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 10 minuuttia, kunnes marengista tulee paksua ja kiiltävää.
  7. Levitä kakun pinnalle appelsiinimarmeladia ja lusikoi marenki kakun päälle huipuiksi. Koristele pinta tomusokerilla ja kuivatuilla appelsiinirenkailla.

Vinkki! Kuivaa appelsiinirenkaat koristeeksi näin: Pese appelsiini. Leikkaa hedelmä renkaiksi ja renkaat puolikkaiksi. Levitä palat uuniritilälle. Kuumenna uuni 50 asteeseen. Kuivaa appelsiinit rapeiksi. Kuivaus kestää useita tunteja, mutta sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulukiireitä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Talven väripilkku! Salviavoissa paistettu ja meheväksi kypsennetty possunfilee saa hyvää seuraa valkosipulilla maustetusta lehtikaalista ja punajuuripyreestä. Voit unohtaa kastikkeen, tämä annos on parhaimmillaan juuri näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salviapossu

Ainekset

1
possun sisäfilee (n. 600 g)
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
3–4
salvianoksaa
3
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyreeseen tulevat punajuuret uuniin tässä vaiheessa (ks. ohje alla).
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää filee, salvia ja voi pannuun. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Siirrä liha pellille uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 70 astetta, noin 40 minuuttia.
  5. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Viimeistele punajuuripyree ja paista lehtikaali.

Punajuuripyree

Ainekset

800
g
punajuuria
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
prk (120 g)
smetanaa
(kasvislientä tai vettä)

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat pellille ja sekoita 1 rkl öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa kypsiksi, noin 45 minuuttia. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta kaikki pyreen aineet. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.

Valkosipulinen lehtikaali

Ainekset

200
g
lehti- tai mustakaalia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat ruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannussa öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpötilaa, lisää kaalit ja paista muutama minuutti. 
  3. Lisää siemenet kaalin joukkoon ja anna niiden saada hieman väriä. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)