Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 208 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Bataattiranskalaisista saa kotiuunissa (ilman rasvakeitintä) rapeat maissitärkkelyksen avulla.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattiranskalaiset

Ainekset

3
bataattia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
maissitärkkelystä (esimerkisi Maizena)
3
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2 litran uudelleensuljettava pakastuspussi (esimerkiksi Minigrip) tai iso kulho

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori bataatit ja leikkaa ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi.
  2. Mittaa pussiin suola, pippuri ja maissitärkkelys. Lisää bataattitikut, sulje ja ravistele sekaisin. Lisää pussiin öljy ja ravista vielä sekaisin. Voit sekoittaa mausteet ja öljyn bataatteihin myös isossa kulhossa.
  3. Kaada bataattitikut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Asettele ne mahdollisimman vähän päällekkäin. Paista 10 minuuttia, ota ulos uunista, kääntele lastalla ja jatka paistoa vielä 10 minuuttia. Ranskalaiset ovat valmiita, kun ne ovat ruskistuneet vähän.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Sipaise rapeakuorisen maalaisleipäviipaleen päälle erilaisia kasvistahnoja.

Annoksia
4 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahnabaari

Ainekset

Valkopaputahna
2
prk (a 280 g)
valkoisia papuja
(4 valkosipulinkynttä)
2
rkl
sitruunan mehua
1
ruukku
korianteria
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele purkkipavut. Jos käytät valkosipulia, kuori kynnet. Purista sitruunan mehua.
  2. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja lorauta öljy joukkoon koneen käydessä. soseuta karkeaksi tahnaksi.

Punajuuritahna

Ainekset

500
g
punajuuria
1 1/2
dl
cashewpähkinöitä tai manteleita
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
väkiviinaetikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. keitä punajuuret kypsiksi. Keskikokoiset punajuuret kypsyvät noin 40 minuutissa. Leikkaa kannat pois ja vedä kuoret irti hieman jäähtyneistä punajuurista. Lohko punajuuret.
  2. Paahda pähkinöitä muutama minuutti paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa.

Avokadotahna

Ainekset

3
avokadoa
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
1/2
dl
avokadoöljyä
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
(pala punaista chiliä)

Työvaiheet

  1. Halkaise ja kuori avokadot, posita kivet. Purista sitruunasta mehu. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Nosta pöytään vihersalaattia ja marinoi kylkeen helpot lisukkeet.

Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Salaattibaari

Ainekset

BB-salaatti bulgurista ja belugalinsseistä
2 1/2
dl
bulguria
1
dl
belugalinssejä
3
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
sitruunan mehua
1
t
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
kurkkua
100
g
fenkolia
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hauduta bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja keitä linssejä 20 minuuttia. Valuta ja lisää bulguriin. Sekoita öljy, mehu ja mausteet lämpimän bulguri-linssiseoksen joukkoon.
  2. Halkaise kurkku. Koverra siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku pieneksi. Leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kasvikset jäähtyneeseen bulguri-linssiseokseen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Soijamarinoidut sipulit

Ainekset

1
kg
pieniä sipuleita
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
muscovadosiirappia
1/2
rkl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja keitä vähässä vedessä 3 minuuttia. Halkaise hieman jäähtyneinä.
  2. Yhdistä soijakastike, siirappi ja etikka. Kaada seos sipuleille. Anna maustua viileässä 6 tuntia, mieluiten yön yli. Voit välillä käännellä sipuleita, jotta ne marinoituvat tasaisemmin.
  3. Levitä sipulit uunipellille. Grillaa muutama minuutti uunin grillivastuksen alla. Varo, etteivät sipulit pala. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Parmesaanikesäkurpitsat

Ainekset

900
g
kesäkurpitsaa
1
dl
sitruunan mehua
1
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsat. Jos siemeniä on paljon, koverra ne pois. Leikkaa kesäkurpitsat noin 10 cm:n tikuiksi. Yhdistä sitruunan mehu ja öljy. Kaada liemi kurpitsoille. Marinoi viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  2. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi kurpitsan palat öljystä, levitä uunipellille ja ripottele parmesaani päälle. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes juusto sulaa. Ripottele sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Sinappi-jogurttikastike

Ainekset

2
rkl
tuoretta inkivääriä
500
g
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
vahvaa sinappia
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna inkivääri. Yhdistä ainekset. Nosta kastike jääkaappiin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Seesamiporkkanat

Ainekset

1,2
kg
porkkanoita
3
dl
appelsiinimehua
1/2
dl
seesamiöljyä
1
dl
seesaminsiemeniä
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa kannat pois. Leikkaa paksuhkoiksi 8 cm:n tikuiksi kulhoon. Yhdistä appelsiinimehu ja seesamiöljy. Sekoita liemi porkkanoiden joukkoon. Anna marinoitua viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele porkkanoita välillä.
  2. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi porkkanat öljystä. kieritä tikut seesaminsiemenissä ja levitä uunipellille. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes saavat pintaansa hieman väriä. Ripottele kevyesti sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahda kypsät pavut uunissa pinnaltaan rapeiksi ja herkullisiksi. Makeantulinen maustekastike tarttuu papuihin. Helpossa ja hauskassa salaattilisukkeessa rapsahtavat myös mantelit.

Annoksia
10
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut pavut

Ainekset

3
tlk (à 380/230 g)
isoja, valkoisia papuja
1
ps
manteleita
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
öljyä
1
rkl
siirappia
1
tl
kuivattua chiliä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
fenkolia
1
tl
suolaa
1
ruukku
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta pavut. Laita pavut ja mantelit uunipellille.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä öljy, siirappi, mausteet, suola ja valkosipulit. Sekoita maustekastike papujen joukkoon. Paahda uunissa 20 minuuttia. Koristele ruohosipulilla.

     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Bataattisiivu paahdetaan leivänpaahtimessa pehmeäksi paahtikseksi. Päälle voi koota omat voikkarilempparit!

Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattitoast

Ainekset

1
keskikokoinen bataatti

Työvaiheet

1. Pese bataatti huolellisesti  ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa noin 2 sentin viipaleiksi.

2. Kypsennä siivu leivänpaahtimessa paahtamalla se kaksi kertaa kovimmalla teholla. Testaa pehmeys ja paahda tarvittaessa vielä kerran.

Kommentit (0)