
Keitä kukkakaalinnuput nopeasti napakoiksi ja kaada päälle valkosipulinen sitruunakastike. Viimeistele yrttisilpulla ja nauti lämpöisenä tai kylmänä.
Kukkakaalikärpänen pääsi puraisemaan meikäläistäkin tänä vuonna, joten päätin kehitellä siitä raikkaan salaatin pottusalaatin hengessä.
Tämä kukkakaalisalaatti on todella simppeli; kaalinnuput keitetään napakoiksi ja sitten niihin sekoitetaan kirpeää sitruunakastiketta. Lopuksi salaatti viimeistellään silputuilla yrteillä ja sipulinvarsilla. Ruohosipulikin käy.
Kukkakaalisalaatin voi syödä lämpimänä tai viilennettynä. Jos syöt salaatin lämpimänä, se on aika kiva lisuke vaikkapa kalan seuraksi. Kylmä salaatti toimii joko isomman salaattipöydän osana tai ihan sellaisenaan lautasen reunalla.
Ohjetta kannattaa ajatella niin sanottuna runko-ohjeena, jota voi tuunailla mielitekojen mukaan. Jos esimerkiksi mielesi tekee perunasalaattimaisempaa makumaailmaa, kastikkeeseen voisi lisätä vaikkapa vähän dijonia ja kapriksia.
Jos muuten haluat salaatista erityisen maukasta, kokeile keittämisen sijaan paahtaa kukkakaali kypsäksi tällä ohjeella. Sekoita kastike ja yrtit paahdetun kukkakaalin sekaan. Toimii!
Raikas kukkakaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi kukkakaali haarukkapalan kokoisiksi nupuiksi. Keitä nuppuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Nuppujen pitäisi vähän pehmetä, mutta pysyä kuitenkin napakoina.
- Tee sitruunakastike. Sekoita sitruunamehu oliiviöljyyn. Murskaa tai silppua valkosipulinkynsi joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta kukkakaali. Pane nuput kulhoon ja kaada kastike päälle. Sekoita hyvin. Anna kukkakaalin jäähtyä hieman.
- Silppua yrtit ja sipulinvarret. Lisää kukkakaalisalaatin sekaan.
- Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.