
Kotiruokaklassikon makoisaan vegeversioon sujautetaan parsakaalia ja pinaattia. Laatikko saa mehevyytensä rahkasta, ja keltuaiset jätetään ihaniksi sattumiksi sen pinnalle.
Vihreä parsakaali-makaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja siivilöi.
- Pilko valkosipulit ja pinaatti ja hienonna parsakaali murumaiseksi. Sekoita.
- Voitele uunivuoka kevyesti ja sekoita vuoassa pasta ja vihannesmuru.
- Sekoita kulhossa rahka, vesi, mausteet ja munanvalkuaiset. Kumoa seos makaronien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Säästä keltuaiset laatikon pinnalle. Voit toki sekoittaa munat myös kokonaisina rahkaan.
- Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Lisää munankeltuaiset makaronilaatikon pinnalle ja paista laatikkoa vielä 10 minuuttia. Jos sekoitit munat kokonaisia rahkaan, paista laatikkoa kokonaisuudessaan 40 minuuttia.
Hyvä idea mutta jäi liian kuivaksi ja tylsäksi. Nestettä on aivan liian vähän ja täytteet mauttomia yksikseen. Lisättiin itse auringonkuivattuja tomaatteja ja lisäksi olisi hyvin voinut lisätä vaikkapa aurajuustoa tai jotain muuta makua antamaan. Ehkä normi munamaitosekoitus johon lisätään rahkaa olisi voinut toimia paremmin.