Yrttinen tabbouleh tekee takuulla kylläiseksi, kun bulgurin joukkoon paahtaa kukkakaalin ja salaatin päälle murustelee vuohenjuustoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Lämmin kukkakaalitabbouleh
Ainekset
1
iso kukkakaali
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
bulguria
8
dl
kasvislientä
1 1/2
dl
hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi minttua ja lehtipersiljaa
2
kevätsipulia
300
g
vuohenjuustoa isosta pötköstä
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
1
dl
kuivattuja karpaloita
4
rkl
granaattiomenan siemeniä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
kanelia
1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
3
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
raastettua appelsiininkuorta
3/4
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tomaattien kanssa. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Pidä lämpimänä.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä muiden aineiden kanssa. Kääntele kastike keitetyn bulgurin joukkoon.
- Sekoita bulguriin paahdetut kukkakaalit ja tomaatit. Lisää hienonnetut yrtit, hienonnettu kevätsipuli, murusteltu vuohenjuusto, pähkinät ja karpalot. Viimeistele granaattiomenansiemenillä.
Kuve ei aivan vastaa reseptiä.