Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
14:30 | 7.11.2013

Juustopiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Värikäs kasvisherkku sai heti lempinimen: sehän on räsymatto-piirakka!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
1 tunti
Helppo

Juustopiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
4,5
dl
sämpyläjauhoja
1/2
dl
kauralesettä
1
tl
suolaa
1/2
dl
öljyä
200
g
ranskankermaa
Täyte
200
g
Västerbotten-juustoa
100
g
gruyère-juustoa
200
g
ranskankermaa
3
kpl
kananmunaa
1
tl
muskottipähkinää
3/4
tl
mustapippuria
Päälle
500
g
parsaa
1/2
kpl
munakoisoa
100
g
palsternakkaa
1
kpl
bataattia
sitruunaoliiviöljyä
(suolaa)

Vaiheet

  1. Sekoita pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Raasta juustot ja sekoita kaikki täyteaineet yhteen.
  3. Leikkaa parsoista kuiva kanta pois. Kiehauta parsoja muutama minuutti. Huuhtele kylmän veden alla, jotta vihreä väri säilyy kirkkaana. Leikkaa parsat vuokaan sopiviksi tangoiksi. Halkaise munakoiso pituusuunnassa ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  4. Kuori muut kasvikset ja leikkaa niistä nauhoja kuorimaveitsellä. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä juustotäyte pohjan päälle. Koristele piirakka kasviksilla.
  5. Voitele pinta sitruunaoliiviöljyllä, ripottele halutessasi päälle hieman suolaa. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 15 minuuttia, sen jälkeen keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Juusto
piirakka

Suosituimmat

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini