Värikäs kasvisherkku sai heti lempinimen: sehän on räsymatto-piirakka!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
1 tunti
Helppo
Juustopiirakka
Ainesosat
Pohja
4,5
dl
sämpyläjauhoja
1/2
dl
kauralesettä
1
tl
suolaa
1/2
dl
öljyä
200
g
ranskankermaa
Täyte
200
g
Västerbotten-juustoa
100
g
gruyère-juustoa
200
g
ranskankermaa
3
kpl
kananmunaa
1
tl
muskottipähkinää
3/4
tl
mustapippuria
Päälle
500
g
parsaa
1/2
kpl
munakoisoa
100
g
palsternakkaa
1
kpl
bataattia
sitruunaoliiviöljyä
(suolaa)
Vaiheet
- Sekoita pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Raasta juustot ja sekoita kaikki täyteaineet yhteen.
- Leikkaa parsoista kuiva kanta pois. Kiehauta parsoja muutama minuutti. Huuhtele kylmän veden alla, jotta vihreä väri säilyy kirkkaana. Leikkaa parsat vuokaan sopiviksi tangoiksi. Halkaise munakoiso pituusuunnassa ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori muut kasvikset ja leikkaa niistä nauhoja kuorimaveitsellä. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä juustotäyte pohjan päälle. Koristele piirakka kasviksilla.
- Voitele pinta sitruunaoliiviöljyllä, ripottele halutessasi päälle hieman suolaa. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 15 minuuttia, sen jälkeen keskitasolla noin 15 minuuttia.