Maukas kasviswokki palkitsee kasvisten pilkkomisen vaivan. Pähkinät ja siemenet sopivat hyvin wokin pinnalle ripotettavaksi.
Tofuwokki
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista ja pilko kasvikset: porkkana, palsternakka ja paprika tikuiksi, parsakaali kukinnoiksi, valkosipuli, inkivääri, chili ja kevätsipuli viipaleiksi.
- Leikkaa myös tofu viipaleiksi ja mausta seesamiöljyllä ja puolella ruokalusikallisella soijakastiketta.
- Purista limetin mehu ja sekoita siihen tilkka vettä ja 1 rkl soijakastiketta.
- Paahda cashewpähkinät ja seesaminsiemenet erikseen kuumalla kuivalla pannulla ja siirrä odottamaan.
- Lisää pannulle 1 rkl öljyä, paista tofu molemmin puolin, nosta pois pannulta. Valuta päälle hunajaa ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä.
- Lisää kuumalle pannulle öljyä ja ensin valkosipuli, chili, inkivääri ja kevätsipuli, sitten porkkana ja palsternakka ja paista sekoitellen hetki. Lisää parsakaali, paprika ja herneet ja jatka vielä paistamista. Lisää limettimehuseos, vähennä lämpöä ja kypsennä kannella peitettynä vielä pari minuuttia.
- Jaa wokki lautasille, lisää päälle tofu ja pähkinät.