Sport on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Bataattikeitossa on paljon ihania makuja: inkivääriä, limeä, savupaprikaa, kookosta. Ruokaisamman keitosta tekee kullanruskeaksi paistettu tofu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattikeitto

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
inkivääriä raasteena
2
tl
öljyä
1
tl
savupaprikaa
3
dl
kasvislientä
2
dl
bataattisosetta
1
dl
kookosmaitoa
1
rkl
limetin mehua
ripaus
suolaa
Lisäksi
100
g
tofua (esim. Jalotofun kylmäsavutofu)
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipulinkynsi. Paista valkosipulia ja inkivääriraastetta hetki öljyssä kattilassa. Lisää savupaprika ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää kasvisliemi, bataattisose ja kookosmaito, ja anna keiton kiehahtaa. Mausta keitto limetin mehulla ja ripauksella suolaa.
  2. Kuutioi tofu ja paista kuutiot pannulla tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi. Tarjoa tofu keiton pinnalla.

Vinkki! Bataattia löytyy myös valmiina soseena.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paprika-tomaattikeittoon uppoaa uunissa paahdettuja paprikoita ja säilykehyllyn aarteita: tomaattimurskaa, tomaattipyreetä ja kookosmaitoa. Keiton päällä on maukkaina sattumina paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lisäketomaattien paahtaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Ainekset

Keitto
3
punaista paprikaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tuubi (n. 130 g)
tomaattipyreetä
1
tlk
kookosmaitoa
2
dl
vettä
3
rkl
tuoretta tilliä (tai 4 tl kuivattua)
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
kuivattua basilikaa (tai 1 rkl tuoretta)
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäke
250
g
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla lisäketomaatit. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita pikkutomaatit leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria ja pirskota oliiviöljyä. Paahda noin 1 ½ tuntia, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyiseksi ja hieman kuivuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat ja laita kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat. Siirrä muovipussiin jäähtymään.
  3. Tee sillä aikaa keittopohja. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
  4. Irrota paprikoiden kuoret käsin vetämällä, kun paprikat ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Lisää keittoon.
  5. Siirrä keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa paahdettujen tomaattien kanssa.

Vinkki! Paahdettujen tomaattien sijasta keiton kanssa voi tarjota myös krutonkeja.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tässä sosekeitossa maistuvat perinteisen seljankan ainekset! Upean väriset keittoannokset viimeistellään ripottelemalla päälle murusteltua fetaa ja hienonnettua rosmariinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankasosekeitto

Ainekset

700
g
punajuuria
1
pieni (170 g) bataatti
100
g
tuoretta fenkolia
2
valkosipulinkynttä
1,2
l
kasvislientä
1
pieni suolakurkku
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviinietikkaa
Päälle
100
g
fetajuustoa
2–3
rkl
rosmariinia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja bataatti. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta. Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa kattilaan kasvisliemi, punajuuret, bataatit, fenkolit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta. Keitä keskilämmöllä puolillaan raollaan olevan kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu punajuurikuutioiden koosta. Nuoret punajuuret kypsyvät myös nopeammin kuin varastoidut punajuuret.
  3. Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon.
  4. Kuutioi suolakurkku. Lisää kasvisten joukkoon kurkkukuutiot, smetana, hunaja ja punaviinietikka. Soseuta si­leäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.
  5. Murustele keittoannosten päälle fetajuustoa ja hienonnettua rosmariinia.

Kommentit (1)

Kotikokki79

Hei,
Liekö väärinkäsitys nimityksestä, mutta seljanka on todella kaukana tästä 🙈

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ruokaisat patongit käyvät hyvin lounaasta. Leipien sisälle tulee vegaanista coleslawia ja rapeaksi paistettua Delikauraa tai nyhtökauraa. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-kauralla täytetty patonki ja vegaaninen coleslaw

Ainekset

1
rkl
öljyä
1
pkt (120 g)
Delikauraa (savu-BBQ)
½
dl
makeaa thai chilikastiketta
¼
dl
teriyaki-kastiketta
2
pientä patonkia tai 1 iso
Vegaaninen coleslaw
1
l (yhteensä)
porkkana- ja kaaliraastetta
1
valkosipulinkynsi
dl
vegaanista majoneesia
1
tl
kokojyväsinappia
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin coleslaw. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Lisää sinappi, sitruunamehu, suola ja sokeri. Kuori ja raasta porkkanat ja kaalit. Sekoita maustetun majoneesin joukkoon, anna tekeytyä.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista delikauraa 2 minuuttia. Lisää makea thaichilikastike ja teriyakikastike. Paista vain sen verran, että kauravalmiste muuttuu ihanan tahmeaksi.
  3. Puolita patongit pituussuunnassa ja täytä bbq-kauralla sekä coleslaw’lla. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Vinkki! Jos et löydä Delikauraa, korvaa se puolikkaalla paketilla tomaatinmakuista nyhtökauraa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Matalalla lämmöllä hissukseen, ja lopputuloksesta tulee upea! Viimeistään nyt on aika nostaa kotimainen lanttu parrasvaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
4 h
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-lanttu

Ainekset

1
lanttu (n. 1 kg)
1
rkl
öljyä
BBQ-rub
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
muskottipähkinää
BBQ-kastike
1
dl
ketsuppia
1
dl
colajuomaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pese lanttu ja poista kuoresta kolhiintuneet kohdat. Leikkaa kanta tasaiseksi niin, että lanttu pysyy pystyssä. Tee päälle noin 2 cm syvät ristiviillot.
  2. Tee BBQ-rub yhdistämällä sen aineet. Voitele lanttu ensin öljyllä ja hiero rub pintaan. Kypsennä uunissa 2½–3 tuntia.
  3. Yhdistä BBQ-kastikkeen aineet kattilassa ja keitä seos puoleen, noin 5–10 minuuttia. Levitä osa kastikkeesta
  4. paahtuneen lantun pinnalle, nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paahda lanttua vielä 20 minuuttia BBQ-kastiketta välillä lisäten.
  5. Leikkaa lanttu jäähtyneenä paksuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja paahda parilalla tai grillissä.

Kommentit (0)