Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 359 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mausteiseen bataattikeittoon tulee lisää jujua, kun lisäät joukkoon omenaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen bataattiomenakeitto

Ainekset

1
bataatti
500
g
(4-6) porkkanaa
4
omenaa
1
mieto punainen chili
2
rkl
öljyä
2
tl
curryjauhetta
1
prk
kookosmaitoa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Kuori bataatti, porkkana ja omenat. Poista omenista kodat. Pilko kaikki karkeiksi kuutioiksi. Siivuta chili.

2. Kuumenna öljy ison kattilan pohjalla. Lisää curry jachili. Kuullota mausteita minuutin ajan ja lisää sitten kasvikset. Kääntele niitä öljyssä 5 minuuttia. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

3. Anna keiton kiehua, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä eli noin 20 minuuttia. Lisää kookosmaito ja suola. Soseuta keitto silkkisen pehmeäksi. Nosta vielä hellalle ja anna kiehahtaa kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paprika-tomaattikeittoon uppoaa uunissa paahdettuja paprikoita ja säilykehyllyn aarteita: tomaattimurskaa, tomaattipyreetä ja kookosmaitoa. Keiton päällä on maukkaina sattumina paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lisäketomaattien paahtaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Ainekset

Keitto
3
punaista paprikaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tuubi (n. 130 g)
tomaattipyreetä
1
tlk
kookosmaitoa
2
dl
vettä
3
rkl
tuoretta tilliä (tai 4 tl kuivattua)
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
kuivattua basilikaa (tai 1 rkl tuoretta)
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäke
250
g
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla lisäketomaatit. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita pikkutomaatit leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria ja pirskota oliiviöljyä. Paahda noin 1 ½ tuntia, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyiseksi ja hieman kuivuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat ja laita kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat. Siirrä muovipussiin jäähtymään.
  3. Tee sillä aikaa keittopohja. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
  4. Irrota paprikoiden kuoret käsin vetämällä, kun paprikat ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Lisää keittoon.
  5. Siirrä keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa paahdettujen tomaattien kanssa.

Vinkki! Paahdettujen tomaattien sijasta keiton kanssa voi tarjota myös krutonkeja.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tässä sosekeitossa maistuvat perinteisen seljankan ainekset! Upean väriset keittoannokset viimeistellään ripottelemalla päälle murusteltua fetaa ja hienonnettua rosmariinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankasosekeitto

Ainekset

700
g
punajuuria
1
pieni (170 g) bataatti
100
g
tuoretta fenkolia
2
valkosipulinkynttä
1,2
l
kasvislientä
1
pieni suolakurkku
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviinietikkaa
Päälle
100
g
fetajuustoa
2–3
rkl
rosmariinia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja bataatti. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta. Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa kattilaan kasvisliemi, punajuuret, bataatit, fenkolit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta. Keitä keskilämmöllä puolillaan raollaan olevan kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu punajuurikuutioiden koosta. Nuoret punajuuret kypsyvät myös nopeammin kuin varastoidut punajuuret.
  3. Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon.
  4. Kuutioi suolakurkku. Lisää kasvisten joukkoon kurkkukuutiot, smetana, hunaja ja punaviinietikka. Soseuta si­leäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.
  5. Murustele keittoannosten päälle fetajuustoa ja hienonnettua rosmariinia.

Kommentit (1)

Kotikokki79

Hei,
Liekö väärinkäsitys nimityksestä, mutta seljanka on todella kaukana tästä 🙈

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Helppoa ja herkkua! Maukas kanakeittoa muistuttava kasviskeitto valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanaton keitto

Ainekset

50
g
savukinkun makuista kasvisleikkelettä tai vegepekonia
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
l
kasvislientä
1
tlk
isoja valkopapuja
1
pkt (320 g)
Hälsans Kök -suikaleita
100
g
lehtikaalisuikaleita

Työvaiheet

  1. Suikaloi kasvisleikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulia öljyssä 4 minuuttia. Lisää kasvisleikkeet ja valkosipuli ja jatka paistamista minuutin ajan. Lisää kasvisliemi. Valuta ja huuhdo pavut ja lisää liemeen. Keitä 5 minuuttia, eli sillä aikaa, kun paistat soijasuikaleet pakkauksen ohjeen mukaan pannulla tilkassa öljyä.
  3. Lisää suikaleet keittoon. Hienonna lehtikaali sekaan ja keitä vielä muutama minuutti, kunnes kaali pehmenee.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sahramilla maustettu made-äyriäiskeitto on täynnä makua. Mikä parasta, kalaherkku valmistuu yhden astian taktiikalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Made-äyriäiskeitto

Ainekset

500
g
simpukoita
1
pieni made
2
isoa sipulia
2
valkosipulinkynttä
3 + 3
rkl
oliiviöljyä
2
tomaattia
1
suippopaprika
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sahramia
1
l
vettä
2
kala- tai kasvisliemikuutiota
6
kypsää jättikatkarapua
1
rkl
limettimehua
½–1
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista simpukat. Kopauta avoimia simpukoita kevyesti työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
  2. Leikkaa nyljetty ja perattu made ruodottomiksi paloiksi.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuumenna 3 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit miedolla lämmöllä kypsiksi. Halkaise tomaatit ja paprika, poista siemenet ja kanta. Kuutioi kasvikset ja lisää ne kattilaan. Paista kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Lisää paprikajauhe ja sahrami.
  4. Työntele kasvis-sipuliseos kattilassa reunoille. Lisää 3 rkl öljyä keskelle. Nosta lämpö ja paista madepaloja öljyssä hetki. Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan ja anna liemen kiehahtaa.
  5. Lisää simpukat ja keitä kannen alla kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia. Simpukat avautuvat kypsyessään. Poimi avautumattomat simpukat kattilasta ja heitä ne pois.
  6. Lisää katkaravut kattilaan ja anna niiden lämmetä. Mausta limettimehulla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Viimeistele lehtipersiljalla. Tarjoa sofrito maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)