Me Naiset on lisännyt 1501 reseptiä.
Linkitetty 373 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mausteiseen bataattikeittoon tulee lisää jujua, kun lisäät joukkoon omenaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen bataattiomenakeitto

Ainekset

1
bataatti
500
g
(4-6) porkkanaa
4
omenaa
1
mieto punainen chili
2
rkl
öljyä
2
tl
curryjauhetta
1
prk
kookosmaitoa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Kuori bataatti, porkkana ja omenat. Poista omenista kodat. Pilko kaikki karkeiksi kuutioiksi. Siivuta chili.

2. Kuumenna öljy ison kattilan pohjalla. Lisää curry jachili. Kuullota mausteita minuutin ajan ja lisää sitten kasvikset. Kääntele niitä öljyssä 5 minuuttia. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

3. Anna keiton kiehua, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä eli noin 20 minuuttia. Lisää kookosmaito ja suola. Soseuta keitto silkkisen pehmeäksi. Nosta vielä hellalle ja anna kiehahtaa kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Runsas kasvismäärä höystää italialaista klassikkoa. Käytä niitä kasviksia mitä sinulla on saatavilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sadonkorjuun minestrone

Ainekset

1
fenkoli
2
porkkanaa
2
lehtisellerinvartta
1
l
pinaattia- tai mangoldia
1
pieni punasipuli
2–4
valkosipulinkynttä
5
dl
taitepapuja eli vihreitä ohuita papuja
100
g
pekonia
1
dl
pikkupastaa, esimerkiksi risonia
2
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kanalientä
ripaus sokeria
3–4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
raastettua parmesaania tai pecorinoa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista siitä kanta, hienonna fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja viipaloi lehtisellerinvarret sekä pinaatti tai mangoldi.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista pavut, poista kannat ja leikkaa pavut paloiksi. Kuutioi pekoni.

  3. Nosta pekonikuutiot kattilaan, kuumenna ja paista, kunnes pekoneista irtoaa hyvin rasvaa. Lisää pari ruokalusikallista öljyä, sipulit- ja valkosipulit, fenkolit, porkkanat, lehtisellerit ja pasta. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.

  4. Kaada joukkoon säilykekirsikkatomaatit, valkoviini ja kanaliemi. Mausta sokerilla. Keitä 10 minuuttia.

  5. Lisää pavut ja pinaatit tai mangoldit. Jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  6. Annostele keittoa lautasille. Kaada päälle hyvää oliiviöljyä. Viimeistele keittoannokset raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla

Vinkki: Riisinmuotoinen pieni risonipasta sopii keittoon parhaiten, sillä se jää rakenteeltaan napakaksi samalla sakeuttaen keittoliemen lusikoitavaksi jopa hieman muhennosmaiseksi. Tavallisista pikkupastoista irtoava tärkkelys tekee liemestä helposti epämiellyttävän ”limaisen”. Jos käytät tavallista pikkupastaa, voit keittää pastan erikseen ja yhdistää sen keittoon vasta lautasella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1501 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Johanna Jarva

Iman ja Leena safkaa -sometilistä tunnettu pariskunta rakastaa Italiaa, ja moni heidän resepteistään ammentaa heidän matkoiltaan, kuten tämäkin keitto. Tortellinit lisätään aivan viimeisillä minuuteilla sillä ne kypsyvät nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Imanin ja Leenan kermainen tortellinikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
litra
vettä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
500
g
tomaattimurskaa
2
purkkia valkopapuja
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa/kasvipohjaista juustoa
1
tl
timjamia
1
tl
oreganoa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
paketti (noin 60 g)
babypinaattia
2
pakettia tortellineja (n. 500 g)
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne voissa isossa kattilassa keskilämmöllä.

  2. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska, valutetut ja huuhdellut pavut ja raastettu parmesaani.

  3. Lisää kuivatut yrtit, suola ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

  4. Lisää pinaatti ja tortellinit ja anna porista vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon lopuksi kerma ja sekoita.

  5. Tarjoile raastetun parmesaanin ja tuoreiden yrttien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kalakeittoon lisätty valkosipuli, sitruuna, oliiviöljya tuovat keittoon kesäisen raikasta makua. Kreikkalaiseen tapaan lisätty tomaatti tekee maulle myös ihmeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Psarosoupa eli kreikkalainen kalakeitto

Ainekset

600
g
uuden sadon perunoita
4
hoikkaa porkkanaa
pala (200 g)
juuriselleriä
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
minikokoista kesäkurpitsaa
1
iso tomaatti
¾
dl
oliiviöljyä
1
l
kala- tai kasvislientä
1
laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa ja lohta
1
(luomu)sitruuna
pieni puntti tilliä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Raaputa tai kuori porkkanat. Viipaloi ne. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Raasta tomaatti.

  2. Kuullota valkosipulia ja sipulin valkoista osaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää perunat, porkkanat ja selleri. Paista sekoitellen hetki. Lisää kalaliemi, laakerinlehti ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna porista kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Leikkaa kala reiluiksi viipaleiksi tai paloiksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.

  4. Lisää kattilaan kesäkurpitsat, tomaattiraaste ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

  5. Lisää hienonnetut sipulinvarret, sitruunan kuori ja mehu. Hienonna pinnalle runsaasti tilliä.

Vinkki Viimeistele keitto halutessasi ohuiksi leikatuilla minisitruunoilla ja tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)