Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Piia Arnould

Rullaa tortillan sisään itsetehtyä hummusta, paahdettuja kasviksia ja paistettua halloumia. Tätä parempaa kasviswrapia saa hakea!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvis-halloumirullat

Ainekset

4
wrap-tortillaa
500
g
halloumijuustoa
oliiviöljyä paistamiseen
2
tomaattia viipaleina
1
ruukku
lehtipersiljaa
Paahtokasvikset
2
munakoisoa
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Hummus
2
tlk
säilöttyjä kypsiä kikherneitä
3/4
dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa
1/2
dl
sitruunamehua
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista paahtokasvikset. Pilko munakoisot ja paprikat reiluiksi paloiksi. Yhdistä niihin kulhossa öljy, chilihiutaleet ja mustapippuri. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  2. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Ripottele valmiiden kasvisten pinnalle hieman suolaa.
  3. Tee hummus kasvisten paahtuessa. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä. Mittaa kikherneet, tahini, sitruunamehu, kuoritut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy tehosekoittimen kulhoon. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää koneen käydessä kylmä vesi ohuena nauhana, ja käytä konetta niin kauan, että seos on aivan sileää. Mausta hummus suolalla.
  4. Leikkaa halloumijuusto vajaan sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Paista palat molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla. Paista paloihin vain kaunis pinta. Ne saavat jäädä sisältä pehmeiksi.
  5. Sivele tortillojen sisään hummusta. Jaa päälle paahdetut kasvikset, tomaattiviipaleet, paistettu halloumi ja tuoretta persiljaa. Rullaa wrapit tiukaksi kääröksi ja puolita veitsellä. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit rauhassa oikaista ja käyttää valmista hummusta.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
N. 5l
Vaikeustaso
Helppo

Sima

Ainekset

4
L
Vettä
2
Kpl
Sitruuna
1/2
Kpl
Luomu appelsiini
250
G
Fariinisokeri
250
G
Ruokosokeri
1
Tl
Kuinahiiva
Rusinoita

Työvaiheet

1)
Pese sitruunat ja appelsiinit huolellisesti ennen käyttöä. Leikkaa pari siivua sitruunasta ja appelsiinista. Purista sitruunoista mehu.

2)
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Lisää sitruuna ja appelsiini viipaleet sekaan. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.

3)
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima jääkaapissa. Sima säilyy noin viikon.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkasosekeitto

Ainekset

1
Pieni
Sipuli
1
Iso
Peruna
4
Kpl
Palsternakka
N.1/2-1
Dl
Vettä
2
Rkl
Savu sulatejuusto
2
Dl
Kuohukerma
1
Dl
Täysmaitoa
2
Tl
Suola
Pinnalle:
Luomu seesaminsiemeniä
Krutonkeja

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi sipuli, peruna ja palsternakat.
Laita kasvikset kattilaan, laita niin paljon vettä että kasvikset peittyvät.
Keitä niin kauan että kasvikset on lähes kypsiä, lisää maito, kerma ja sulatejuusto.
Keitä vielä hetki.
Lisää suola.
Poraa keitto tasaiseksi.

Pinnalle:
Seesaminsiemeniä ja krutonkeja.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Pinaatilla ja fetalla täytetty uuniravioli ei vaadi aikaa vieviä työvaiheita. Kokoa vain ainekset vuokaan ja käytä pasta uunissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen uuniravioli

Ainekset

500
g
ricotta-pinaattiravioleja tai -tortellineja
100
g
babypinaattia
Fetakastike
200
g
fetaa
250
g
ricottaajuustoa
3
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
100
g
vahvaa juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia ja valuta.

  2. Tee kastike. Murusta feta haarukalla kulhoon. Lisää ricotta ja kerma. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja pippuri ja sekoita.

  3. Ota halutessasi kourallinen pinaattia sivuun koristelua varten. Levitä puolet pinaatista ja ravioleista uunivuokaan (n. 20 x 25 cm). Lisää vajaa puolet kastikkeesta päälle. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää kastike ja juustoraaste pinnalle.

  4. Kypsennä vuokaa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Yksi jippo tekee tästä kanapastasta paremman kuin muut: sekoita parmesaania jo kastikkeeseen äläkä vain annoksen päälle.

Annoksia
4-5 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen kanapasta

Ainekset

500
g
broilerin paistileikkeitä
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
500
g
paseerattua tomaattia
1/2
ruukkua
basilikaa
1-2
dl
mascarponejuustoa tai kermaa
2
dl
raastettua parmesaania
Lisäksi
400
g
rigatoni- tai pennepastaa
1/2
ruukkua
basilikaa
parmesaania

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli. Paloittele broilerinleikkeet muutamaan palaan, poista mahdolliset luut.

  2. Laita pastavesi kiehumaan.

  3. Kuumenna öljy isossa kasarissa. Lisää broileri ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes broilerin pinta on ruskistunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Lisää paseerattu tomaatti. Anna kastikkeen hautua pastan keittämisen ajan.

  5. Hienonna basilika varsineen kastikkeeseen. Lisää mascarponea tai kermaa maun mukaan sekä parmesaani.

  6. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kääntele kastike joukkoon ja anna pastan hautua kannen alla pari minuuttia. Koristele annokset basilikalla ja parmesaanilla.

Kommentit (0)