Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Reetta Pasanen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
1 tunti 15 minuuttia

Pestopossua ja uunikasviksia

Ainekset

700
g
porsaan ulkofileetä
1
dl
valmista punaista pestoa
1
kpl
pieni kesäkurpitsa
1
kpl
pieni munakoiso
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
kpl
timjaminoksaa
2
kpl
rosmariininoksaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota porsaanfilee ajoissa huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele filee kauttaaltaan pestolla.
  2. Pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Valuta kasvisten päälle öljyä, yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita filee kasvisten viereen.
  3. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Sekoita kasviksia paistamisen aikana. Anna lihan vetäytyä ennen leikkaamista.

Vinkki! Vaihtele kasviksia sesongin mukaan. Voit tehdä peston myös itse.

Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Koftat tomaattikastikkeessa

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
garam masala -mausteseosta
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Kastike
4
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kookosmaitoa
1/2
ruukkua
korianteria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
(2
tl
sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1348 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Maarit Knuuttila KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruuan voi tehdä myös paloitelluista ribseistä ja lisätä kastikkeeseen tähtianista.

 

Annoksia
4-6
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen karamellipossu eli hong chao rou

Ainekset

800
g
possun kassleria
4
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
3/4
dl
öljyä
5
rkl
ruokosokeria
4
rkl
kuivaa sherryä
4
rkl
tummaa kiinalaista soija-kastiketta
3
rkl
kiinalaista etikkaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha 4 x 4 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia öljyssä padassa. Varo, ettei seos pala. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista, kunnes sokeri sulaa.
  3. Lisää lihapalat kattilaan ruskistumaan noin 5 minuutiksi.
  4. Lisää sherry, soijakastike, etikka, suola ja pippuri. Hauduta liha kannen alla kypsäksi, noin 2 tuntia eli kunnes se on mureaa ja liemi kiehunut kokoon.
  5. Maista kastiketta ja lisää etikkaa tarvittaessa.

Kommentit (2)

Vierailija

Hei, uupuuko reseptistä neste? Kovin vähäiseltä tuntuu, jos täytyy haudutellakin noin kauan.

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, nestettä ei tosiaan tule tuota enempää. Tahmeapintainen karamellipossu ei ole liemipitoinen lihakastike samaan tyyliin kuin esimerkiksi karjalanpaisti. Mutta aivan ihanaa se on  - kannattaa kokeilla!

T. Katja Soppa365

Teuvo_2 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Simppeli ja nopea arkikeitto, jonka juju on päälle lisättävissä lisukkeissa.

 

Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen jauhelihakeitto

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
7
dl
lihalientä
1
tölkki
tomaattimurskaa
1
tölkki
käyttövalmista papusekoitusta
1
laakerinlehti
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
kanelia
2
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa
Tarjoiluun
1/2
punasipulia silputtuna
1/2
nippua
korianteria
1
lime
100
g
creme fraichea

Työvaiheet

1. Silppua sipuli.

2. Paista jauheliha erillisessä paistinpannussa kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuullota kattilassa öljyssä sipulisilppu. Lisää sen jälkeen kattilaan tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Lisää myös jauheliha ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Lisää myös huuhdellut pavut.

4. Vamistele sillä aikaa tarjoilun lisukkeet: silppua punasipuli ja korianteri, leikkaa lime lohkoiksi.

5. Maista keittoa ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile punasipulisilpun, korianterin ja creme fraichen kanssa ja purista päälle limeä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 729 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nepalilaiset herkut onnistuvat kotikeittiössäkin yllättävän vähällä vaivalla.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + 1 t hauduttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Nepalilainen lammascurry Khasi ko masu

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia tai lampaan luutonta patalihaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
2
tl
currya
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1 1/2
tl
suolaa
1
kanelitanko
n. 4
dl
vettä
1
ruukku
tuoretta korianteria
(2
dl
ruuanvalmistusjogurttia)

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Paista lihat voissa kasarissa kauniin ruskeiksi. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, valkosipulit ja mausteet kanelitankoa lukuun ottamatta. Jatka paistamista pari minuuttia.
  2. Lisää kanelitanko ja vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Anna curryn hautua kannen alla noin tunti tai kunnes liha on mureaa.
  3. Hienonna korianteri ja sekoita valmiin curryn joukkoon. Tarjoa curryn lisäkkeenä höyrytettyä riisiä.

Vinkki! Curryyn voi kypsennyksen loppuvaiheessa lisätä pari desiä rasvaista (10 %) ruuanvalmistusjogurttia. Vähennä tällöin veden määrästä vastaavasti 2 desilitraa.

Kommentit (0)