Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Tällä ohjeella suolaiset ja makeat piirakat onnistuvat varmasti! Taikinasta riittää piiraan pohjaksi sekä kanneksi.

Annoksia
1 kannellinen piirakka
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen voitaikinapohja

Ainekset

150
g
voita
4 ½
 dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
 dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikina pysyy mureana. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneen leikkuuterällä sekoittamalla.
  2. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Leivo joko makeaksi tai suolaiseksi piirakaksi haluamallasi täytteellä. Katso esimerkiksi kirsikka-suklaapiirakan ohje täältä. Mausteisen nyhtökaura-texmexpiirakan ohje löytyy täältä.
Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
N. 5l
Vaikeustaso
Helppo

Sima

Ainekset

4
L
Vettä
2
Kpl
Sitruuna
1/2
Kpl
Luomu appelsiini
250
G
Fariinisokeri
250
G
Ruokosokeri
1
Tl
Kuinahiiva
Rusinoita

Työvaiheet

1)
Pese sitruunat ja appelsiinit huolellisesti ennen käyttöä. Leikkaa pari siivua sitruunasta ja appelsiinista. Purista sitruunoista mehu.

2)
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Lisää sitruuna ja appelsiini viipaleet sekaan. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.

3)
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima jääkaapissa. Sima säilyy noin viikon.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Nespresso on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä hieman muunneltu tiramisu valmistuu näppärästi vaikka mökkikeittiössä. Ihanan kahvinmaun se saa Nespresso Roma-espressosta sekä tummasta suklaasta. Karvasmanteli korvaa liköörin, joten tämä versio maistuu koko perheelle.

Annoksia
10 (20 cm irtopohjavuoka)
Valmistusaika
30 minuuttia+ 4h hyytymiseen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nespresso tiramisu-juustokakku

Ainekset

Pohja
1
Nespresso Roma espresso (40 ml)
1
Nespresso Roma ristretto (25 ml)
15
kpl
Bastogne-keksejä (tai muu kahvikeksi)
100
g
voita
Täyte
4
liivatelehteä
4
dl
kermaa
2
rkl
sokeria
500
g
mascarponea
2
tippaa
manteliesanssia (¼ korkillista karvasmanteli)
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  • Valmista pohja. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Murskaa keksit käsin kulhoon. Murskaa keksejä kulhossa vielä esimerkiksi perunasurvimen avulla hieman hienommaksi. Kaada sula voi keksien joukkoon ja sekoita. Anna voin imeytyä hetki. Vuoraa irtopohjavuoan pohja halutessasi leivinpaperilla, riippuen vuoan pinnoitteesta, ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen.
  • Valmista yksi Nespresso Roma espresso (40 ml) omaan kuppiin ja yksi Nespresso Roma ristretto (25 ml) omaansa.
  • Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa yhden Roma ristretto -kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  • Vatkaa kerma ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Ota erilleen 2 dl mascarponevaahtoa ja sekoita siihen puolet sulatetusta kahvi-suklaasta.
  • Sekoita karvasmanteli valkoisen mascarponevaahdon joukkoon.
  • Kaada Roma espresso pieneen kattilaan ja kuumenna kahvi. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota ne kahvin joukkoon samalla vispaten. Kaada kahvi-liivateseos ohuena nauhana valkoisen mascarponevaahdon joukkoon ja sekoita samalla seosta.
  • Levitä puolet valkoisesta mascarponevaahdosta keksipohjan päälle.
  • Levitä suklaa-mascarponeseos tasaiseksi kerrokseksi tämän päälle.
  • Lisää viimeiseksi loput mascarponevaahdot päällimmäiseksi kerrokseksi.
  • Koristele kakku lopulla kahvi-suklaakastikkeella. Tiputtele lusikalla kakun päälle eri kokoisia tippoja spiraalin muotoon ja vedä veitsellä tippojen läpi tipasta toiseen niin, että muodostuu kuvioita.  
  • Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.  Tarjoa herkullisen Nespresso Roma espresson kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Perunasalaatti saa maustua jääkaapissa ainakin neljä tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
40 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti

Ainekset

12-16
(n. 600 g)
kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
1
tähtianis
1
kelta- tai punasipuli
1
suolakurkku
1
purjon vaalea osa
1
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (35 g)
kapriksia
2
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  • Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
  • Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi (käytä vihreä osa muussa ruuanlaitossa). Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
  • Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä pari minuuttia.
  • Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  • Sekoita kaikki muut ainekset paitsi majoneesikastike kulhossa. Nostele kastike joukkoon niin että se jää kuohkeaksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Kokeile pakastaa kuutioidut melonipalat. Kylmät hedelmäpalat viilentävät boolin jääpalojen tapaan.

Annoksia
15 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkabooli

Ainekset

1
l
laimennettua seljan-kukkamehua (esim. Brunneby)
1
plo (0,75 l)
kuivaa valkoviiniä
1/2
kg
melonia
1/2
kg
hunajamelonia
1/2
l
mansikoita
2
(luomu)limettiä
250
g
vadelmia
1/2
l
kivennäisvettä
jäitä

Työvaiheet

  1. Laimenna seljankukkamehu voimakkaan makuiseksi mehuksi. Lisää joukkoon valkoviini.
  2. Kuori melonit ja leikkaa ne kuutioiksi. Poista mansikoista kannat. Lohko tai halkaise isoimmat mansikat. Pese ja lohko limetit.
  3. Lisää marjat ja hedelmät booli-kulhoon. Kaada päälle seljankukka-viinibooli. Lisää kivennäisvesi ja jäät juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)